בורגמן 400

בורגמן 400

שלום לכם. כמו שאולי הבנתם מהכינוי, אני גר וחי בהונג קונג. אני מתעד לקנות קטנוע, והציעו לי את הבורגמן 400. קראתי את הסקירה באתר, והיא אכן נותנת המון מידע, כל הכבוד. עדיין יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל תשובה : 1. הציעו לי שנת 2002, והבנתי שהסקירה באתר היא של הדגמים החדשים. האם יש הבדלים משמעותיים? 2. הקטנוע המדובר עשה 60000 קילומטר, הוא נראה טוב מאוד (על הפלסטיקים יש שריטות, מה שמעיד שהם לא חדשים, אבל אין סדקים או שברים), הוא גם נשמע טוב, אבל האם ידוע על בעיה בקטנוע הזה אחרי הרבה קילומטרז'? 3. אני אצטרך לעבור כל יום כ30 ק"מ, ורובם יהיו בכביש מהיר, כשמדובר במהירות של 120 קמ"ש. האם הוא יכול לעמוד בזה לאורך זמן? 4. משהו מיוחד שכדאי לבדוק בו? בארץ היה לי טייפון 125, כ7 שנים. אבל אז עוד הייתי סטודנט דיי עני. הקטנוע הזה באמת הבדל של שמים וארץ.

daditami

New member
תנסה לעלות בשנתון

משנת 2003 הבורגמנים הם עם הזרקת דלק ולא קרבורטורים. וסתם מסקרנות כמה עולה אצלכם הקטנוע המוצע לך (בתרגום לשקלים) ואם תוכל אז גם כמה עולה חדש?? מעניין אם הסינים גם מגזימים עם המיסים.

אז כנראה שזה 2003

כי הוא אמר שיש לו הזרקת דלק. הוא גם גמגם משהו שזה דגם חדש יותר, אבל אני לא הבנתי (זה מוסך שהמליצו לי עליו). הוא רוצה עליו 33800HKD (בערך 18000 שקל). חדש עולה 55000HKD (בערך 28500 ש"ח). אבל על תשכח שזה לא סין. בסין אפשר לקנות אופנוע 125CC ב2000RMB שזה בערך 1100 ש"ח.

liadka

New member
לא יודע איך המחירים בסין אבל נראה לי ש...

במחיר הזה תוכל לקנות קטנוע סיני חדש (זה יקר כי הוא יפני והסינים בטח דוחפים מיסים מטורפים על דברים יפנים). בדקת מחירים של קטנועים סינים בנפחים דומים??? לכם המגיבים- אני יודע שסיני זה חרה אבל אוליי בסין זה משתלם משמעותית למרות זאת. אני מניח שהוא לא הולך לרכב עליו כל החיים.

אני בהונג קונג, לא בסין

ומכיוון שאין מיסי יבוא בהונג קונג (או מע"מ או משהו דומה), זה לא משנה. נראה לי שיש מס על רכב, אבל נראה לי שהוא זהה לכל סוגי הרכבים. בסין אופנועים וקטנועים סיניים זולים מאוד. הבעיה היא שכמו כל מוצר סיני, אורך החיים שלהם קצר יחסית לאורך החיים של מוצרים דומים ממקומות אחרים, ומכיוון שיש קטנועים שאורך החיים שלהם קצר גם ככה, לא הייתי לוקח סיכון עם קטנוע סיני.

ברומר

New member
לאט לך סושי..

לך על מג'סטי 400 ותתאהב.. אתה תודה לי.30 ק"מ ביום ?? הצחקת לו את הרינגים. הכלי הזה נושך,ולא נרגע לרגע. בעיקר במהירויות שדיברת עלייהם בהצלחה

ודרך אגב, אל תאכל את הלב.

לא בגלל זה לפחות. אני אומנם מרוויח יותר ממה שהייתי מרוויח בישראל, נשאר עם נטו גדול יותר (17% מס הכנסה), אין מס קניה על כלום, והמחירים של רוב הדברים כאן הם בקאנטים (כמה דוגמאות, מהונג קונג לשקלים תחלקו בשתיים : PS3 עולה 3600HKD, לעומת מעל 4000 ש"ח בארץ, PSP עולה 1100HKD לחבילת ה2GB, לעומת 1300 ש"ח לחבילת הבסיס בארץ, כל מוצר אלקטרוניקה הוא בחצי), כך שאני נשאר עם הרבה יותר כסף בסוף החודש, ממה שהייתי נשאר בארץ. מצד שני, אני עובד נון סטופ. שישה ימים בשבוע, ולפעמים שבעה, כי ככה נהוג פה (וורקהוליקים שזה לא יאומן), אני עובד שעות מטורפות, המזג אויר כאן מגעיל ברמות (35 מעלות עם 100% לחות גורם לתל אביב בקיץ להרגיש כמו גן עדן), הסינים לפעמים יוצאים לי מכל החורים, ואי אפשר להשיג חומוס נורמלי בשום מקום, שלא לדבר על מוצרים שקשורים לבצק. וזה בלי לדבר על המחיר הרגשי של ריחוק מהמשפחה והחברים. אז לכל מטבע יש שני צדדים. בארץ מן הסתם לא הייתי יכול להרשות לי בורגמן או TMAX, אבל בארץ מן הסתם הייתי מקבל רכב מהעבודה.

xfwind

New member
../images/Emo66.gifמה מצב חנויות האבזרים

בהונג קונג
מדבר על אבזרי לבוש ומיגון כמובן (
) לאופנוענים -מעילים/קסדות וכו'....

daditami

New member
וחלפים?

אולי תעשה הכנסה מהצד. נזמין חלפים ממך רצועות פילטרים וכדומה תשלח בדואר ועל הדרך תגזור קופון קטן הנה סטארט אפ קטן בשבילך

xfwind

New member
../images/Emo4.gifחיפשו לי פעם שם

דיסקים לאופנוע. המחיר לא הצדיק את המאמץ.

למעלה