בוראקס

שרי30

New member
בוראקס

מישהו עובד כאן עם בוראקס? רציתי לשאול מה היחס של בוראקס לתערובת. כלומר או בגרמים או נניח חצי כפית או כפית לאיזה כמות של קרם. תודה

ebony

New member
בורקס = חומר מתחלב

בורקס הוא חומר מתחלב כמו לציטין ושעוות דבורים. הוא מחבר בין מים לשמן והופך אותם לקרם. אני שמה חצי כפית בורקס על 500 C'C של קרם. הכי טוב לשים חצי כפית לראות מה קורה ולהוסיף לפי הצורך.

ebony

New member
תשובה כי אני לא מצליחה במסר....

תראי בעיקרון אני לא טובה עם כמויות אני שמה תמיד לפי העין. תשימי חצי כפית ותראי לבד אם צריך עוד
לדעתי לא צריך יותר בכמויות קטנות של קרם. בלציטין לא יצא לי להשתמש אבל משיחות עם אנשים שהשתמשו זה פחות יעיל מבורקס. בשעוות דבורים אני משתמשת יחד עם בורקס בד"כ וחמאת שיעה וג'ל בסיס מתערבבים בחום גם ללא בורקס או מתחלב אחר.

שרי30

New member
לגבי לציטין

תודה על תשובתך. לגבי לציטין, האם זה חומר מתחלב רק לקרמים עם ג'ל? או גם לקרמים שאני מערבבת פאזה שומנית עם פאזה מימית רגילה? דבר שני - לגבי הבוראקס - בכמה מים את ממיסה אותו? האם אחרי שהקרם מתחלב את גם מקציפה אותו, שמה במקפיא ומקציפה שוב? (טיפ שקיבלתי). ומה דעתך לגבי שעווה מתחלבת (שעוות לנט)? רוב תודות

ebony

New member
הבוקרס הוא אבקה

אין צורך להמיס אותו במים אלה מכניסים את המים של הקרם את הבורקס ואז את השמן. לציטין מתאים לכל סוגי הקרמים. לא מקציפה שוב ולא שמה במקפיא. קרמים לא מקפיאים אלה שמים במקרר, ההקפאה הורסת את הויטמינים של הקרם וקירור במקרר מספיק כדי למצק אותו. ההקצפה נעשית תוך כדי עבודה ולא אחרי שהקרם התקשה. אני לא מכירה את השעווה המתחלבת לא עבדתי איתה מעולם, לקרמים אני משתמשת בשעוות דבורים.

למה מיועדת ההקצפה?

אני יודעת שבדרכ ממיסים את החומרים ע"י סיר כפול.. אבל ממש להקציף?

ebony

New member
אין לי תשובה אולי כדי

שהחומרים התערבבו יותר טוב אבל יש הבדל בין קרם שהוקצף ולבין כזה שלא המוקצף יוצא יותר טוב לטעמי אבל בסופו של דבר הכל עיניין של נסיון ועבודה עם קרמים.

שרי30

New member
הקצפה

אני הבנתי שמקציפים במקרה שמערבבים ג'ל עם הפאזה השומנית המומסת. אם לא מערבבים זה נראה שקוף וצהבהב. אם מערבבים זה הופך להיות מרקם קליל ולבן. לא ידעתי שאפשר גם להקציף קרם שלא מעורבב עם ג'ל או מים. אשמח ללמוד דברים חדשים!

shloמי

New member
../images/Emo39.gif קצת על הבורקס - Borax

בוקר טוב כולן\ם בורקס - Borax - E285 - שמות נרדפים: סודיום טטרבורט, דקהיקרייט מלח חומצת בור, אבקה או מלח גבישי שקוף וחסר צבע ההופך אטום בעת חשיפה לאור. מסיס מאוד במים חמים ומסיס לאט במים קרים. מופיע כאבקה או כגבישים. משמש כחומר חיטוי, מרכך מים, מאכך כביסה, משמש בתעשיית העור, תעשיית הנייר, תעשיית החרסינה, הזכוכית והאמייל. נמצא בתעשיית התרופות, בתעשיית הטכסטיל, משמש כדשן בחקלאות וכחומר ניקוי. בורקס משמש גם כחומר משמר בתעשיית המזון. שם עלול מלח חומצת בור עשוי להימצא בדרך כלל בקוויאר.
יש לנהוג בזהירות רבה בבורקס עקב רעילותו. מסוכן לשאיפה לבליעה או למגע. סימוכין מהספר: כדי לרפא את הפצע צריך קודם כל לרפא את הקוץ. מאת: ד"ר ח. ש. סדובסקי בברכת אור ואהבה שלומי

../images/Emo178.gifבורקס

בוקר טוב, שמעתי שטוב להוסיף אבקת בורקס מידי פעם למכונת הכביסה לטיהור חיתולים רב פעמיים. איפה אפשר לרכוש את האבקה? ניסיתי בחנויות חומרי ניקוי, טמבור, חנויות טבע, אף אחד לא יודע על מה מדובר. אולי יש למישהו רעיון? תודה מראש

למעלה