בוקר

mich78

New member
בוקר ../images/Emo140.gif

מה דעתכם על שילוב חיי משפחה ולימודים
בתור סטודנטיות (אחת נשואה ואחת בדרך) התעורר ויכוח על הזמן וההשקעה בלימודים, באו"פ ההשקעה הרבה יותר גדולה ועם שילוב עבודה במשרה מלאה הזמן להשקעה בזוגיות ובמשפחה מצטמצם בזמן המבחנים (חודש פעם ב..)
האם ניתן לשלב לימודים עם בניית משפחה
האם לימודים ישפיעו על גידול הילדים בעתיד (לטוב/לרע)

נץ666

New member
בשנה הבאה אני יוצא ללימודים

שימי לב שהתעלמת בהודעתך מההשקעה הכספית הגדולה.

בהצלחה שיהיה לך נץ:)

אני זוכרת כשהייתי נשואה ולמדתי מזכירות, היה לי קשה מאוד לנווט בין הלימודים לטיפול בבית ובעיקר הילדים שהיו קטנים...הבעל לא ממש תמך כי התנגד לזה שאני אלמד...וכמעט נשברתי כשילדיי חטפו אבעובעות רוח ,שלושה ילדים אחד סיים אחד התחיל...חודש וחצי כמעט בבית... למזלי חברה טובה מהקורס עזרה לי להשלים את החומר. בהצלחה:)

נץ666

New member
תודה רבה

אני יוצא ללימודים כדי "להתרענן", כי אני בעל תארים אקדמיים - סיימתי את הצבא ועד גיל 29/30 למדתי באוניברסיטה - ולא היו לי קשיים כלכליים או אחרים אז. [התחתנתי בגיל 29].

mich78

New member
לגבי הצד הכספי

כרגע הנטל עדיין עלי, כי רק לפני חודשיים עברנו לגור יחד (אני ובן הזוג).. הלימודים באוניברטיה הפתוחה (או"פ) הם ע"פ קורסים מה שאומר שאני מחלטיה על כמות קורסים
אני שולטת בהוצאות הכספיות מה יקרה שיהיו ילדים עדיין אין לי מושג...

נץ666

New member
אם אני מחטט תגידי לי מייד

מה פירוש "הנטל עלייך" כי בן הזוג עבר לפני חודשיים?

mich78

New member
../images/Emo13.gif אענה כמה שאוכל

אני מכירה את בן זוגי כ7 חודשים ולפני חודשיים וחצי עברנו לגור יחד אין לנו עדיין חשבון משותף, מה שאומר שאני ממנת את הלימודים בעצמי (ובעזרת מלגות שונות (
)

נץ666

New member
בהצלחה ../images/Emo140.gif

תראי, אם את ממשיכה להרשות לי, אני מנסיוני האישי מציע לך לדחות הבאת ילדים עד אשר תסיימי את לימודייך, אם את יכולה הלרשות לעצמך את זה מבחינת הגיל ובן הזוג.

נץ666

New member
עכשיו לשאלותייך

רק תסבירי לי - או"פ= מה זה? השקעה בזוגיות אינה דבר מדיד. זוגיות היא תמיד מצב דינאמי ומתפתח. אם היציאה ללימודים היא תוצר של הסכמה בין בני הזוג, לא תהייה בעיה רצינית בזוגיות [אבל אם היציאה היא "מימוש עצמי" וזהו.. - מה אגיד לך, לא הייתי שם לשמחתי] אפשר לשלב הכל עם הכל. אתם שניים, לא?! אם התהליכים האלה נעשים בדרך מסודרת, מאורגנת ותוך שילוב האנרגיות הוכוחות של שני בני הזוג, אני לא מוצא סיבה ל-לא להקים משפחה. [האם בניית משפחה = הולדת צאצאים? כי אז חייבים להכניס גורמים נוספים לתוך העניין] לימודים ישפיעו על גידול הילדים- בוודאי. כל שינוי אצל הורים משפיע על ילדיהם.

מה רע לשלב לימודים ומשפחה, השאלה

איך עושים את זה בלי שאף אחד יפגע, ועד כמה. אני למשל גם התחלתי ללמוד לתואר ראשון גם עבדתי שנה שניה בהוראה וגם ילדתי את ביתי הבחורה , נכון שבעלי פרגן לי אבל הייתי זקוקה גם להרבה עזרה מהמשפחה. הבנות שלי היום כבר מספיק גדולות לי לימודים חשובים אבל עד גבול מסויים שלא רגיש שאני מזניחה את המשפחה ולכן אני כל פעם לומדת במינונים נמוכים. אני בעד אמהות קרירוסטיות או שלומדות ומפתחות את עצמן אבל שזה לא יבוא על חשבון המשפחה.

m i t a l y

New member
mich יקרה...

לדעתי ומניסיוני, לימודים זה דבר הכרחי וטוב לעתיד המשפחה (מה את לומדת, דרך אגב?). זה טוב לעתיד, למצב הכלכלי, לך באופן אישי וכל זה משליך על חיי המשפחה שלך. נכון שכשיש תינוקות בבית, המצב כמעט ולא (או בכלל לא) מאפשר ללמוד ולכן טוב שאת לומדת עכשיו... בקשר לזוגיות שלך, כל עוד יש לך בן זוג מפרגן שתומך בך ו"דוחף" למעלה, למה לא בעצם? נכון שבתקופת הבחינות משקיעים פחות בזוגיות אבל מה שחשוב הוא בעצם מה שמרגישים אחד כלפי השני, לא? מה דעתך? ועוד דבר אחרון, קחי לתשומת
ך שאת חסרה לי כאן...

bxLiat

New member
לימודים ומשפחה

ערב טוב, ראשית, בוודאי שהלימודים ישפיעו על גידול הילדים בעתיד: הן אם את לומדת על מנת להשיג מקצוע שיכניס יותר כסף, דבר שיקל עליכם כלכלית, והן אם את לומדת על מנת להגשים את עצמך דבר שיגרום לך להיות מאושרת ומסופקת יותר, בכל מקרה הילדים רק ירוויחו. שנית, לגבי עצם הלימודים בזמן ההריון ועם תינוקת. זה לא קל!! אני גם למדתי בזמן ההריון, וחשבתי שאם אסיים את הלימודים לפני הלידה זה בסדר, אבל זה לא היה. ההריון זו תקופה מאד קשה, מרגישים עייפות גדולה לפעמים, וזה גם בלי העבודה במשרה מלאה ובלי לימודים. ואני לא יודעת כמה בן הזוג שלך עוזר בבית וכמה הוא יעזור עם הילד/ה, אבל עוד לא נתקלתי במצב שבו הגבר משתתף שווה בשווה והאשה לא נקרעת בין העבודה בבית לעבודה בחוץ לתינוק ולבעל. ולסיום אני חייבת לכתוב לך שאני למדתי באו"פ עד שנולד בני, ואחר כך הפסקתי כי לא הייתי מסוגלת (אני גם עובדת במשרה מלאה), אך לעומת זאת יש לי דודה שעכשיו סיימה תואר ראשון באו"פ ויש לה 4 ילדים. בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

למעלה