בוקר נפלא !!

NoniB

New member
בוקר נפלא !!

הצצתי קצת על תמונות של עוגות כאן בפורום ו... וואו
אני לגמרי טרייה בעניין. שנה שעברה הכנתי ליומולדת של הבן שלי עוגה עם ממש מעט קישוטים מבצק סוכר, והשנה איתגרתי את עצמי. אני מתכננת להכין עוגה בצורת כובע של קוסם, ומקווה שגם ייצא ממנה שפן... ואולי גם מקל קוסמים
התוכנית היא להכין עוגה עגולה מלאה ומעליה להניח עוגה נוספת - עגולה באותו קוטר אבל עם חור במרכז. את שתיהן לצפות מסביב בבצק סוכר שחור ומעל להניח בצק סוכר שחור שיבלוט מעט לצדדים, כך שייתן את השוליים של הכובע. הבנתי שלצורך זה כדאי להוסיף לבצק שלמעלה CMC כדי שיהיה עמיד יותר ולא יפול. לשפן יש לי תוכנית שאני מקווה שתצליח, גם לזה אוסיף CMC ואעמיד אותו על קיסם כדי שיחזיק מעמד. כנ"ל מקל הקוסמים. אבל כמובן שיש לי כמה שאלות
לגבי הקרם - בדיוק ראיתי את הדיון מתחתי, אז זה חסך לי כמה שאלות. אבל רציתי להבהיר לעצמי - אני רוצה לעשות את הקרם עם שוקולד חלב (ולא מריר). כמה שוקולד אני צריכה ל- 250CC שמנת מתוקה? וראיתי שנטע כתבה שלא היתה משאירה אותו בחוץ כמה ימים - אז מה כן? כי את העוגה עצמה אני לא יכולה להכניס למקרר בגלל הבצק סוכר. והשאלה הכי חשובה שלי היא בעניין הבצק סוכר השחור. הבנתי שיש בעיה להגיע לצבע שחור באמת עם צבעי מאכל, אבל בצקים צבועים מראש מאוד יקרים, ואני אצטרך כמות די מכובדת. זה לא ריאלי להוציא כ- 200 ש"ח רק על בצק הסוכר. יש איזושהי דרך להגיע לשחור אמיתי עם צבעי מאכל? קראתי שכתבתן כאן משהו על צבע שחור אקסטרא... זה יעבוד? וגם אני אשמח לקבל איזושהי הערכה כמה בצק סוכר אצטרך כדי לכסות את 2 העוגות מלמעלה ומהצדדים. בטח יהיו לי עוד שאלות בהמשך, אבל בינתיים מספיק
תודה רבה !

למעלה