לאבא אסא ולכולם
קודם כל
כל הכבוד אבא אסא על הטיפ יומי - לדעתי גם חשוב מאוד ועוד משו שקשור עליו דיבור בגובה עינים - עוזר מאוד לתקשורת נאותה שאנו מדברים עם ילדים קטנים להיות קשובים אליהם , לא להסתכל עליהם אני הורה , אני מישהו מבוגר , אני זה שמחליט אלה לדבר שהם יסתכלו אליכם פנים מול פנים , ולא שיסתכלו עליכם מלמעלה ואולי ירגישו מאוימים , להיות החברים הכי טובים שלהם , גם עם יש הבדל גילאים , חשוב מאוד שיוכלו לסמוך עליכם ולספר לכם הכל הדבר גם נוגע לכל גיל בהשאר הוא , דיבור לא רק עם ראש מורם והסתכלות אחד על השני - שמאוד חשובים אלה דיבור בגובה העינים . ועוד טיפ - שגם קשור לכך , אני חושבת שזה טיפ הכרחי לכל מערכת של קשר בהשאר היא , משפחה , חברים ואפילו בעבודה או בכל מסגרת אחרת תנסו זאת במשפחה או בסביבה הקרובה ובהדדיות כולם תצאו מאושרים מאוד שיש יחסי כוחות - כמו לדוגמא : הורים - ילדים או בין עובד - מעסיק וכו'.. אפשרי גם ביישום ביה"ס מורה - תלמיד . לא להראות את יחס הכוחות אלה להתייחס אחד לשני כאילו אנו באותו מעמד - למרות שיש חלוקת תפקידים ברורה , שכל אחד עושה את עבודתו , אבל אפשר תמיד לעזור , לשבח , זה נראה אולי קשה , אבל תאמינו לי משתלם בהחלט . אני לא אומרת לקבל את אותה משכורת , אבל כן להיות שותף להחלטותעם אפשר עם זה בנוגע למשפחה , להיות מעורב בהחלטות , לקבל פידבקים ופירגון אחד לשני , לעזור אחד לשני בעבודה , עם קשה לכם במשהו אז לשתף , ולא להרגיש מאוימים , או חסרי אונים שאתם לבד בעבודה או במשימה שניתנה עליכם , ואני רוצה להגיד לכם , שזה צריך להיות הדדי , זה אומנם צריך לבוא משני צדדים , ועוד משהו קשר שכזה יכול להביא לא רק להרגשה טובה אלה גם לקשר טוב לאורך אותה תקופה או כל הזמן להשתבח .