בוקר יום ראשון

טל205

New member
בוקר יום ראשון

בזמן האחרון אני רואה כאן הודעות על שיעמום.. אז החלטתי שאשתף אתכם בלימודי..; אופני חלוקת נדל``ן ופירוק שותפות.. דני ויוסי שהיו שותפים בבעלות על בית הופיעו בפני שופט,דני ביקש לפרק את השותפות ולשם כך הוא ביקש להקים קיר חוצץ בין שני חלקי הבית.יוסי שהתנגד לכך הסביר כי הוא מוכן לפירוק השותפות אך אין הוא מסכים לחלוקת הבית באופן פיזי,כי אם למכירתו ולחלוקת התמורה ביניהם, מאחר שהקמת הקיר תותיר בידי כל אחד מן הבעלים בית ששוויו פחות באופן ניכר משווי מחצית מן הבית הגדול,משום שעל בית גדול יש קופצים רבים לעומת בית קטן שקשה למוכרו או להשכירו.אנו עומדים כאן בפני 2 טענות צודקות,יוסי צודק בכך שחלוקת הרכוש תסב לו נזק אך גם דני צודק כי הוא רוצה לקבל באופן פיזי את הרכוש ששייך לו... כבוד חברי הפורום השופטים מה אתם מחליטים? מי צודק? מה עושים? מחכה לתשובות שלכם..(ולמי שאין תשובה לפחות שלא יתלונן שמשעמם לו...) המשך יום יפה ושמח..

טל205

New member
יש הבדל בין שותפים ליורשים?

אני מוסיף על המקרה הנל במצב של יורשים? יש להם אותו דין של שותפים או דין אחר?

דסדס

New member
לדעתי

כיוון שישנו הסכם שותפות בניהם, בשביל לפרק אותו צריך את הסכמת שני הצדדים לא רק על הפירוק אלא גם על אופן הפירוק. ובמידה והם לא מסכימים על החלוקה הפיזית, פירוק השותפות יעשה על ידי מכירת הנכס... לגבי יורשים אני יודעת שהנוהג הוא מכירת נכס וחלוקת התמורה של המכירה. אני צודקת? <אל תענה מיד אם עוד אנשים רוצים לנחש....>

טל205

New member
צודקת?? תלוי

אני חושב שכולם ענו ומי שלא,לא יזיק לו לשמוע תשובה.. אז ככה: לפעמים ינתן פסק לטובת דני ולפעמים לטובת יוסי... כל מקרה לגופו ואסביר, מותר ע"פ דין לחלוק את הנכס בצורה פיזית אך זה תלוי בהפסד הממון של הצד שכנגד.. אילו יש הפסד מרובה אז אסור לחלוק את הנכס בצורה פיזית ויצטרכו הצדדים למכור את הנכס ולחלוק בכסף אך אם ההפסד מועט חולקים את הנכס בצורה פיזית!! כמה זה הפסד מועט וכמה גבוהה?? נהוג לקבוע כי כאשר חלוקת הנכס באופן פיזי תגרום לירידה בשיעור של חומש ומעלה מערכו אין רשאי אחד השותפים לתבוע את חלוקת הנכס באופן פיזי. לגבי יורשים,יש הבדל בין שותפים ליורשים שכן שותפים אלו 2 אנשים שהשתתפו בנכס אחד על דעת כך שברשות שניהם יהיה נכס בשווי מסויים, לפיכך אין אחד מן השותפים רשאי לדרוש את חלוקתו הפיזית ולגרום הפסד לרעהו, שהרי דרישה זו נוגדת את הסכם השותפות בניהם,שעל פיו לכל אחד מהם זכות משותפת בנכס. לעומת זאת יורשים,מעולם לא סיכמו בניהם להשתתף בנכס ואין כל מחוייבות בניהם. לפיכך,כאשר אפשר לחלק את הנכס עצמו{באופן שלא יאבד את שמו,כגון שניים שירשו חדר,אין אחד מהם רשאי לדרוש את חלוקת החדר באופן שכל אחד מהם ישאר עם כוך קטן}הרי זה כאילו מראש ירש כל אחד מהם את מחצית הנכס בלבד בערכו הפחות שאחרי החלוקה.

דעתי זהה לזו של דסדס

מצד שני אולי ישנו פתרון נוסף, אם הראשון מבקש לפרק את השותפות והשני מסכים רק כי אין לו ברירה(בשביל שותפות צריך לפחות 2) אז צריך קודם להתחשב בבקשתו של השני כיוון שלא הוא יזם את הפירוק.

אני בעד שיעשו סולחה!! ולא יבטלו את השותפות

טל205

New member
תצחק תצחק

אבל כמעט כל שופט מבקש להגיע לפשרה שמוסכמת על 2 הצדדים.. לפעמים זה גם שימוש במילות רגש..

ש חף

New member
שבוע טוב חברים

אחרי הסופ"ש המעולה שהיה אני מקווה שיהיה המשך דומה :)

נשמע קורס מעניין

אגב, איך זה שקפה לא משפיע דווקא כשצריכים אותו? אני צריך להספיק ללמוד עוד קצת למחר והקפה לא משפיע. מצד שני כשאני יושב מול הבורסה אני הכי עירני שיש(וכמה טוב שיש בורסה)

לרוב כן

עיקר ההשקעה שלי באג"ח אחד, היום הוא עשה 12.8%, כבר היה מעל 14$ ונתתי הוראה למכור ב-17% אבל לא הצלחתי, אני מתלבט אם למכור כי מחר עלולים להיות מימושים באג"ח או להשאר לטווח ארוך. זה אג"ח עם פוטנציאל עצום.

ביום אחד

מהפתיחה ועד עכשיו, האג"ח נסגר בעליה של 12.43%. בסה"כ אני מרוצה. נקודה חיובית נוספת היא היקף המסחר, מחזור יומי ממוצע בחודש האחרון עומד על כ-300K, היום המחזור שילש את עצמו עם מספר עסקאות גבוה(אלו נשמעים מספרים קטנים אבל אל תשכח שמדובר באג"ח ולא במניה/ת. סל.

טל205

New member
וואלה

אם הייתי מרוויח 10אחוז ביום אחד על הכסף שלי הייתי מרוצה מאוד.עשיר גדול...

למעלה