בוקר טיפוסי

בוקר טיפוסי

מכירים את ההרגשה של להילחם בטחנות רוח... בוקר שישי, בשונה משאר הבקרים בשבוע, הפעם אין את הדד ליין של הזמן של היציאה מהבית לאמי, ובכל זאת הבוקר סיוט. למה אני מתכוון כל בוקר בגלל הלחץ של הזמן, אז יש עם אחי עימותים, חלקן נובעות מהעובדה שהלך לישון מאוחר, וחלקן מהנטייה שלו לא להסכים עם מה שאומרים לו. השילוב של אחי בבוקר, עם אמי בבוקר הוא שילוב שמביא בד"כ לפיצוץ. מתברר שגם בבוקר בו אימי אינה יוצאת לעבוד, גם אז היא מתעצבנת מזה שהוא לוקח את הזמן שלו, גם אם יש לו מספיק זמן! והוא בשלב מסויים פשוט מתחיל לשיר, אני חושב שזו נק' המפלט שלו. ואם אני מנסה להתערב בבוקר, אז בסוף גם אני מקבל שלל של תגובות ממנה. אני עדיין חושב שהם לא יודעים איך להתמודד איתו.

yasha31

New member
אח של יקר

מוכר מאוד מה שאתה מספר. אצלינו אותו סיפור בדיוק. אין יום כמעט שהילד לא מאחר (או מגיע בדיוק עם המורה) לבי"ס (והוא רק בכתה א'...) גם כשאנחנו מנסים לעבוד על עצמנו לא להתעצבן - זה קשה מאוד והרבה פעמים נגמר בפיצוץ. בפרט שגם אנחנו צריכים להגיע לעבודה והוא - יש לו את כל הזמן שבעולם. אני מציעה לנסות 2 דברים: אצלנו, בגלל האובססיביות שלו, נסינו לגרום לו להיות אחראי בעצמו על השעון. כלומר - לנצל את האובבסיביות שלו לשעון שהיתה בזמנו. הסברנו לו בדיוק איפה המחוג צריך להיות (הוא לא ידע לקורא שעון) והוא היה צריך לחלק לעצמו את הזמן. זה לא עבד הרבה זמן (למרות שבהתחלה הוא מאוד הקפיד) אבל אולי אצלכם זה יצליח. אופציה שניה, בה התחלנו לא מזמן, היא שיטת קבלת שכר ואי קבלת שכר. לילד מוקצבות מדי יום (במשך שנת הלימודים) שעתיים לצפייה בטלויזיה ולמשחק במחשב (אחרת הוא ישב ויבהה כל היום) והשעתיים האלה חשובות לו מאוד. כל פעם שלוקח לו כמעט שעתיים (ואני לא מגזימה. אמת לאמיתה) להכנס לדוגמא לאמבטיה או לאכול ארוחת ערב, בעלי אומר לו שכל דקה מעכשיו שהוא לא נכנס לאמבטיה - יורדת לו בכפולה של 2 מחר מזמן הטלויזיה שלו. ותאמין לי זה עובד פרפקט. הוא טס לאמבטיה. ומהיום בבוקר ישמנו את השיטה גם בצורה הפוכה. ראינו שהוא לא מתכוון להתלבש ולצאת לבי"ס אז בעלי אמר לו שכל דקה שהוא מגיע מוקדם יותר - תתווסף לו לזמן הטלויזיה והמחשב, גם כפול 2. כלומר - אם מגיע 10 דקות מוקדם יותר (מה שלא נראה לנו שיקרה אי פעם..) - יתווספו לו 20 דקות צפייה. ותאמין לי - עבד כמו קסם. צריך למצוא שיטות (ייחודיות לכל ילד כשלעצמו) איך לא להגיע לריבים. ילד טוראט (לפחות זה שלי) כשמתחיל פיצוץ, הוא נכנס להיסטריה שאי אפשר להוציא אותו ממנה (עניין של שעות לפעמים) וזה מאוד קשה, במיוחד כשממהרים. ופיצוצים יכולים לקרות המון. תאמין לי. לא צריך לחפש סיבות. הן פשוט שם. אתה יכול להציע להורים שלך אחת מהשיטות או למצוא שיטה שמתאימה לאח שלך. מקווה שזה יעזור יעל.

יאשה

ראשית, מקווה שילדך הסתדר עם הכאבים בלסת ( מהשרשור למטה) איתו זה לרוב, אם לא תעשה אז לא תראה טלביזיה או לא תרד או לא ... בייחוד מצד האבא, וזה לא ממש עוזר. אולי שיטת תגמול יכולה לעזור. יום טוב

המשך

אתמול, סוף סוף פגישה שקבעו אותה עוד לפני שהתחיל החשד לטורט, או OCD... קבעו אותה כשאחי עשה מבחן טובה והראה שכשהוא רוצה הוא יודע להתרכז טוב מאוד... והוא היה אצל נוירולוג בוולפסון. אני לא הייתי שם, אך הבנתי שהנוירולוג, היה בדעה של להעלות את רמת הרספרדל לחצי כדור, ולהוריד את הקונצרטה. אך הוא כנראה היה חייב להתייעץ עם מי שמעליו, ( לא ידוע לי עם מי ) ובסופו של דבר, החליטו להשאיר לו את הקונצרטה... וכמובן שגם אז כשדיברתי איתם הם חושבים שאני מנסה להכתיב להם מה לעשות...

אח של כוכב שלום!!!!

סליחה שאני מתערב אבל אני חושב שההורים שלך צריכים להפנים ולקבל את העובדה שיש להם ילד עם טוראט. ככל שהם יתרחקו עם הבעיה המצב יחמיר וטוב יעשו עם יצרו קשר עם שביק הלו היא יו"ר הארגון שלנו. דבר שני באם יש לו בעיות בביה"ס על ביה"ס לקבל יעוץ והדרכה או משביק או מד"ר מיקי אברמוביץ המכטנה פה mickya . ככל שישפנו מהר יותר יוקל לו. באם הם מטופלים בוולפסון יש המומחית בנושא ד"ר אנקה ואפילו היא נתנה לנו כמה הרצאות באסיפות השנתיות שהיו לנו ואפילו במפגשי בית פתוח. לדאבוני כל עוד הם לא יפנימו זאת אחיך והמשפחה הסובבת אותו ימשיכו "לסבול".

שביק

New member
לאח של ולמשה מלמן חביביי.

בוולפסון, דר' אנקה היא נוירולוגית למבוגרים ולא לילדים. בוולפסון ישנה מח'/מרפאה לילדים ונוער ועומדת בראשה ד"ר טלי שגיא. ישנם עוד מרכזים רפואיים ברחבי הארץ לילדים ולמבוגרים. ניתן לקבל פרטים נוספים בעמותה.

בשני, הורי יתקשרו...בינתיים יש "טיק

"טיק" חדש... חזרה על המילים בסדר שונה... התפרצות בטווח של חצי שנה, ומיום ליום יותר.. האם לשימוש בתרופות יש השפעה מזרזת במובן מסויים? לא מכיר את דר' שגיא, אבל חבל לי שלא אישרה להוריד לו את הקונצרטה... מקווה לטוב

שביק

New member
אח של... חביבי, אשמח לשוחח עם

הוריך. לגבי החזרה על מלים - "אקולליה" היא תופעה מוכרת בהחלט. בסך הכל יש מה לעשות ואפשר לעזור. אעשה זאת בשמחה. לילה טוב שביק

למעלה