בוקר טוב!

mash do

New member
בוקר טוב!

זקוק להתייעצות. אח שלי שנה הבאה עולה לתיכון. הבעיה היא שהוא תלמיד מתקשה ולא יוכל לעשות בגרויות. הוא כרגע נמצא בכיתה מיוחדת שנקראת "כיתה מקדמת". אמא שלי חושבת לשלב אותו בביה"ס מקצועי כמו עמל (כנראה באיזור עפולה, בסביבתנו), אבל ע"פ הרושם הסביבה החברתית שם לא חיובית ורק תזיק לו כי הוא רגיש לסביבה. יש לכם אולי הצעות אחרות? תודה!

tookmy

New member
מה המשמעות של

כיתה מקדמת? עד כמה הקשיים שלו בלימודים קשים? באיזור עפולה יש בית ספר תיכון בקיבוץ מזרע, אני יודעת שיש שם כיתות מב"ר, כיתות של לתלמידים מתקשים שמקבלים שעות תגבור על מנת לגשת לבגרות. נראה לי שהחברה החברתית שם חיובית אבל אני לא מכירה את המשמעות המקצועית של כיתה מקדמת ואם יש להם פתרונות לכאלה. בנוסף, יש בית ספר לחינוך מיוחד שכולל גם תיכון ברמת דוד (או אולי במחנה יהודית?! לא בטוחה אם בית הספר בקיבוץ או בבסיס) וגם עליו שמעתי דברים טובים בהקשר החברתי.

לפי מה הקביעה שהוא לא יוכל לעשות בגרויות?

אלא אם הוא מפגר בשכלו, אין שום סיבה שלא יוכל לעשות בגרויות. תוציאו אותו מהכיתה המקדמת ותחפשו בי"ס באזור שלוקח ילדים כמותו ומגיש אותם לבגרות.

פלגיה

New member
../images/Emo45.gif

יש כיתות הכוון ויש מסלולי מב"ר (=מסלול בגרות רגיל) . גם תלמידים מתקשים יכולים להוציא תעודת בגרות.

ועם כבר בעפולה - מה לגבי כפר הנוער ויצ"ו?

שמעתי עליהם (וראיתי מהם) רק טובות. רמה לימודית גבוהה יחד עם תמיכה במי שזקוק.

למעלה