בוקר טוב..

Elvi89

New member
בוקר טוב..

מחר יש לי מתכונת בביודע ומי שעבר את זה כבר רציתי לשאול על מה שואלים בדר"כ? מה שאלו אתכם? על מה להתכונן? תודה..

פנינה 21

New member
ביודע?

הכוונה לביוטופ? איך היה? לי יש 87 בביוטופ -סופי- נבחנתי ביום הראשון של חופשת הפסח.

Elvi89

New member
היה בסדר

זה מתכונת עם מורה אז היא מגלה בדרך תשובות.. יש ביודע ויש ביוטופ.. ההבדל הוא שלא עושים בגרות במעבדה...

פנינה 21

New member
יופי טוב שהיה בסדר:)

ורגע כאילו זה אומר שיש לך 2 יחידות על הביוטופ?

Elvi89

New member
ביודע זה 2 יחידות

ולפי מה ששמעתי מתיאורים של תלמידים משנים קודמות ביודע זה הרבה יותר קל. פשוט בוחרים אורגניזם כלשהו, 3 שאלות מחקר וחוקרים.. ויש עוד דברים מעבדות שנכנסות לקלסר אישי וכו' אבל לא נבחנים עליהם.. ותודה לאל 15 למאי אני עומדת לסיים עם זה סופית!!!

נתוש ז

New member
לחלק מבתי הספר יש ביודע ולחלק ביוטופ

זאת עבודה שונה, על פי ידיעתי ביוטופ חוקרת שטח- ובתוכו יחסי גומלין, שאלות אקולוגיות וכו'... לעומת ביודע שרוב המחקר עוסק באורניזם אחד, וחוקרים אותו במגוון דברים... אני מקווה שאני צודק.

פנינה 21

New member
לגבי ביוטופ

אתה צודק..זאת העבודה שאני עשיתי אז אני יודעת. למרות שאני יודעת שיש כאלה שעושים ביוטופ במעבדות של בית ספר וזה ביוטופ ולא ביודע.. קיצר אני קצת מבולבלת מכל הענין-איזה מזל שאני סיימתי עם זה..

נתוש ז

New member
זה לא סותר המיקום שבו עושים את הביוטופ..

אפשר לחקור מים במעבדה. אבל לא חוקרים בתוכם אורגניזם בלבד, אלא את יחסי הגומלין השונים בין האורגניזמים.. אפשר אפילו לעשות את זה על עציץ במעבדה

למעלה