בוקר טוב

clcl

New member
../images/Emo6.gif יש לי חוט.... תפירה - בא לי....

לתפור שמלה.... רק ברוח טובה
..... לא לכעוס....
רק לא הבנתי מה הקשר בין מקל הוניל דווקא לעוגה?

kalah

New member
../images/Emo6.gif .. וברצינות- הייתי מנצלת את

המקל דווקא לפנקוטה או פלאן..

clcl

New member
כבד אווז עם חבושים, הל ושמן וניל

מתכון: כבד אווז עם חבושים, הל ושמן וניל המצרכים לארבע מנות: 4 נתחי כבד אווז, במשקל 100 גר' כל אחד 2 חבושים גדולים 1 כפית גרגירי הל 1 מקל וניל 100 מ"ל שמן קנולה מעט מלח גס פלפל לבן טחון טרי 50 גר' סוכר אופן ההכנה: 1. יום לפני מכינים שמן וניל: חוצים את מקל הווניל, מגרדים את הפולים לתוך השמן, מערבבים ומשאירים במקרר. 2. ביום האכילה עצמו: חוצים את החבושים לשישיות, מוציאים את הזרעים, מכסים במים בסוכר ובהל, ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים. מתקבלים חבושים בצבע ענברי וטעם נפלא. את נוזל הבישול אפשר לרכז לדרגת סירופ. 3. ממליחים ומפלפלים את כבדי האווז ומטגנים במחבת טפלון חמה כשתיים וחצי דקות מכל צד. שומרים בצלחת מחוממת. 4. להגשה: מסדרים על צלחת את כבדי האווז, מעל כל נתח 2-3 פלחי חבוש (אפשר להוסיף את תרמילי ההל). מעט שמן וניל ומעט מסירופ החבושים, מפזרים מעט מלח גס ומגישים. הערות: מקור המתכון: עזרא קדם, שף ובעלים, ארקדיה

clcl

New member
קרם ברולה סמי פרדו של אגוזי קוקוס,

מתכון: קרם ברולה סמי פרדו של אגוזי קוקוס, דבש דקלים וסלסת אננס המצרכים לארבע מנות: 300 מ"ל חלב אגוזי קוקוס 50 גרם אבקת חלב רזה 4 חלמוני ביצים 1 מקל וניל, מחורץ 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק 50 גרם דבש דקלים 2-3 כפיות סוכר דמררה אופן ההכנה: 1. מקציפים את החלמונים יחד עם דבש הדקלים עד שהתערובת תפוחה ובהירה. 2. מחממים את שמנת אגוזי קוקוס יחד עם אבקת החלב ומקל הווניל המחורץ (להקפיד להוציא ממנו אל הנוזל את כל זרעיו) והג'ינג'ר במשך 10 דקות על אש קטנה ולסנן. 3. מחברים באיטיות בין הנוזל החם לחלמונים המוקצפים תוך כדי ערבוב. 4. מסננים את התערובת ויוצקים לתבנית אפיה מלבנית. 5. אופים בבן מרי בתנור בחום של 130 מעלות במשך כ-10 דקות או עד שהקרם מתייצב. 6. מקפיאים את הקרם לאחר שהתקרר. 7. חותכים את הקרם למלבנים. 8. מכסים את צידו העליון של הקרם בסוכר דמררה וחורכים עם ברנר. לסלסת אננס: אננס טרי חתוך לקוביות קטנות 3 כפות דבש דקלים מיץ מ-2 לימונים אפשר גם מנטה טריה קצוצה או שלמה, כף רום מערבבים את כל החומרים לתערובת הומוגנית. הסלסה נשמרת כ-3-4 ימים במקרר. להגשה: במרכז הצלחת מניחים 2-3 פרוסות של קרם ברולה (חרוך), מפזרים סלסת אננס ומתיזים מעט מנוזלי הסלסה מסביב. הערות: מקור המתכון: אבי קונפורטי, שף ובעלים, מוזס

למעלה