בוקר טוב...

maxcalifornia

New member
בוקר טוב...

לאחר שחרשתי את הפורום בהודעות הקשורות.. אשמח לשמוע מהמקצועיים, וגם מאלה בעלי הניסיון האחר מה בעצם ההבדל בין סדנאות שוקולד המוצעות אצל השוקולטיירים המוכרים כאן, לבין סדנת השוקולד בביה"ס אסטלה. אני מאד מפרגנת לכולם, כולם נראים לי מאד מקצועיים, אולם הפער במחיר, מעלה לי סימן שאלה. יש משהו שהמקצוענים יוכלו לספר לי, ושאני לא מזהה.... תודה תודה תודה בין הפותרים נכונה יוגרל מי שלא פתר נכונה יום קסום מקס

הקורס של אסטלה

הוא קורס מיקצועי מאוד, ומיועד למי שמעוניין לרכוש מיקצוע ולעבוד בתחום. הוא מכיל המון שעות לימוד, ובהתאם התימחור (לדעתי קצת מופקע) סדנאות השוקולד שמעבירים שוקולייטרים או בתי ספר לבישול (דוגמת "אן אומנויות המטבח") אלו סדנאות קצרות בנות 4 שעות בעלות צנועה (בערך 200 ש"ח) ל"מתחילים" או סתם בשביל הכייף או סתם בשביל החוויה.

maxcalifornia

New member
תודה ../images/Emo13.gif

12 שעות זה נחשב הרבה? (שלושה מפגשים) אין לי מושג...לכן אני שואלת, בלי טיפת ציניות.

passioneta

New member
לחובבים זה המון

אני עשיתי סדנא של 6 שעות וזה בהחלט הספיק.

נחשב הרבה... תלוי למי

מי שעושה סדנת שוקולד "סתם" להנאתו או כתחביב... אז כן, 12 שעות זה המון. את הסדנא של אסטלה עושה מי שיש לו עניין קצת יותר מיקצועי בשוקולד. יש גם סדנא אינטנסיבית מאוד של אורן גירון, יום אחד שלם ומלא של מרתון שוקולד. עולה הרבה פחות מאסטלה. אבל גם זה לא נחשב "סדנת תחביב" אלא משהו יותר מיקצועי. למיה שטרן (אדומה כאן בפורום) יש סדנאות קצרות יותר, בערך 4 שעות, ומטרתן גם להקנות ידע, אבל גם כייף והנאה. יש לה אתר, תוכל להציץ. מי שעשה חזר מאוד מרוצה. בדקי מה מציעה כל סדנא. יש סדנאות עם דגשים שונים. תלוי מה את מחפשת...

לא "סתם בשביל הכיף או החוויה"

הסדנאות שלי הן בנות 4 שעות, נכון שיש המון כיף..וזו בהחלט חוויה :) אך אלו 4 שעות מאוד אינטנסיביות, עם המון ידע תיאורטי ובעיקר מעשי, ולאחר אותן 4 שעות, אנשים יודעים! להכין פרלינים, או טראפלס , פאדג',לפסל בשוקולד ועוד (בהתאם לסוג הסדנה), מי שיקח את 3 הסדנאות, (ביחד 11 שעות) ישלם כ-800 ש"ח, למה באסטלה זה עולה יותר מכפול- יש לשאול באסטלה... עצתי היא לבדוק בכל סדנה, מה בדיוק לומדים, האם זה מעשי, מה גודל הקבוצה, מה מטרת הקורס וכו' להשוות- ולקבל החלטה מתאימה,

למעלה