בוקר טוב

anatdav

Well-known member
בוקר טוב

בתי בת 16, אמורה להתחיל כתה יא'. במשך תקופה ארוכה היא מתעקשת אתנו שהיא לא מוכנה להמשיך ללמוד בבית הספר הנוכחי, ומוכנה אפילו להשאר כתה, העיקר לעבור לבית ספר אחר. לצערי, הקשבתי ליועצת בית הספר, ומשכתי את עניין החלפת בית הספר עד עכשיו, היועצת ממש לא משתפת אתנו פעולה, ומתעקשת שבתי צריכה להשאר אצלהם. ההגינות מחייבת אותי להוסיף שאין לי טענה לבית הספר, הם טובים, אכפתיים עם המון אפשרויות לעזור לתלמידים מתקשים, אבל לבתי לא טוב שם. יש לציין שגם בשנה שעברה היא ביקשה לעבור, ואנחנו התעקשנו שלא. בדיעבד, השנה הזו היתה בזבוז זמן, היא לא נהנתה ולא למדה יותר מדי. התעודה שלה לא מזהירה במיוחד, ועכשיו אני מנסה לבדוק אפשרויות, אין לי מושג מאיפה להתחיל, וגם בתי לא ממש יודעת מה היא רוצה. האם יש איזשהו גורם שאני יכולה לפנות אליו, כדי שבתי תשוחח איתו, ותקבל הכוונה? תודה ענת

anatdav

Well-known member
כבר שנה שניה שבתי מדברת

על צורך להחליף בי"ס ואני התעקשתי שלא. בתי לא אוהבת את הצוות המקצועי, את המחנכת, מאד רוצה להחליף חברה. לצערי הצוות אמור להמשיך איתם עד כתה יב'. נכון שהתעקשתי עד עכשיו, אבל נכון להיום גם אני בעד השינוי, ובתי מתעקשת שהיא רוצה להחליף לבי"ס עיוני, גם במחיר של השארות כתה. אני מתלבטת אם ליידע את היועצת שלה או לא. בכל זאת, אולי להשאיר פתח, במידה ולא נמצא משהו אחר.

לאה_מ

New member
בדקת עם בתי ספר אחרים באיזור

האם יש אפשרות שהיא תעבור? אני חושבת שילדה בגילה שכל כך נחושה לעבור, צריך להקשיב לה ולתמוך בה.

פלגיה

New member
מחלקת החינוך בעיריה

לדבר עם קצין הביקור הסדיר. אמנם מי שסיים כיתה י' כבר לא נמצא תחת חוק חינוך חובה, ולכאורה כבר אינו תחת אחריות הקב"ס, אבל ממה שהתרשמתי האנשים העוסקים בנוער נושר, או העלול לנשור מגדילים ראש. היתרון של קצין הביקור הסדיר הוא העובדה שהוא מכיר את כל בתי הספר באיזור ויוכל לתת הנחייה מתאימה. אם לביתך לא טוב בבית הספר, זה לא משנה כמה בית הספר אכפתי, אין סיבה שתהיה שם.

אולי אפשר לבקש הפניה

אל הפסיכולוגיה החינוכית האחראית באזור (או איך שלא יוגדר התפקיד הזה). ההורים שלי נפגשו עם אחת כזו בשנה האחרונה שלי בבי"ס (והיא הייתה זו שהציעה לחסוך לי שנה נוספת בבי"ס).

anatdav

Well-known member
רציתי להגיד תודה, התגובות שלכם

חיזקו אותי והעברתי את את בתי לבי"ס שהיא מאד מרוצה ממנו. תודה

למעלה