בוקר טוב

בוקר טוב

אני חוששת שהחתול שלי בחרדות :) אנחנו חיפאים, ועברנו לא מזמן את הבלאגן הידוע. לאחר כמה ימים בחיפה נאלצנו להדרים, והחתולים (זכר ונקבה) נשארו בבית לבד. לגבי אוכל/מים/ארגז לא היתה בעיה, כי פעם ביומיים שלושה היה מגיע מישהו לדירה לדאוג לצרכים שלהם כולל קצת ליטופים בשביל ההרגשה. אבל בסופו של דבר הם היו לבד, וחוו את כל האזעקות והפיצוצים. כשחזרנו הביתה הם עשו קצת "ברוגז" :) אבל אחרי כמה שעות של ליטופים ופינוקים הם השלימו איתנו והכל בסדר. החתולה חזרה לעצמה לגמרי. אבל החתול לא. קודם כל אני שמה לב שהוא "קופץ" מכל רעש קטנטן. מעבר לזה שלפעמים הוא מסוגל ללכת כך סתם ופתאום לעבור לריצה הסטרית או לאיזו קפיצה מוזרה ולא צפוייה. וגם עושה רושם שהוא פיתח מעין "תיקים" כאלו. הוא פתאום מקפיץ סתם את הראש או את הזנב. ובכלל ,הוא לא נראה רגוע. הוא אוכל כרגיל, ומתפנק כרגיל והתפקוד הכללי שלו בסדר פרט למה שספרתי. האם יכול להיות שהוא קבל חרדות מהפיצוצים והנטישות? האם אפשר לעשות משהו בעניין? תודה

אפשר לחכות טיפה ולראות אם זה עובר

אבל אם לא אז כדאי לקחת אותו לבדיקה - זה יכול להיות גם עוד דברים, שבמקרה הופיעו יחד. חרדה גם אפשרית (לי אישית יש חתולה מאד חרדתית) ובעקרון אפשר לטפל, אבל רק אם זה באמת משפיע על איכות החיים שלו

האמת שמאז ומתמיד

הוא היה קצת יותר פחדן ממנה (אבל השתדלנו לא להגיד את זה כדי שהוא לא ייעלב
) זה בהחלט נראה חרדה, אבל כעצתך אני אעקוב אחרי זה ואם אראה שזה לא עובר / מתמתן או אפילו חלילה מחריף, ניקח אותו לבדיקה. תודה

גן חיות

New member
בוקר טוב גם לך

אני מניחה שייתכן מאד שהוא קיבל חרדות. אבל חלק מהדברים שאת מתארת יכולים להיות גם סימנים של מחלה או בעיה גופנית. למשל ניעור הראה או הזנב. גם חתול לא רגוע יכול להיות בגלל מחלה ולא בגלל חרדה. ממליצה לך שתקחי אותו לווט. קודם לשלול בעיות רפואיות. אם יתברר שזה אכן בגלל האזעקות והפיצוצים - אני מניחה שכמו אצל בני אדם - צירוף של זמן, רוגע, תשומת לב, פינוק ואולי מהשהו להרגעה(פרחי באך, אולי) יעזרו.

תודה

אם לא הייתי יודעת מראש שהוא פחדן, ולא הייתי יודעת כמה מפחידים הפיצוצים (אני קבלתי תופעות כמו שלו חחח ) ולא הייתי רואה אותו נבהל מכל רעש , אז הייתי חוששת יותר בכיוונים אחרים. אבל אין לי ספק שמדובר בחרדה. בכל מקרה אנחנו "עם היד על הדופק" ואם נראה שהוא לא נרגע תוך כמה ימים. נדאג לבדוק אותו. תודה לך

למעלה