בוקר טוב =]

foolyOshi

New member
בוקר טוב =]

אני בת 18 וחצי ועדיין לא התחלתי ללמוד ולא כלום.. אני עוד במחשבות על כך.. אבל חברה שלי אמרה לי שהמחירים של התאוריה/שיעורים/רישיון הולכים לעלות משמעותית בקרוב, זה נכון? :/ חוצמזה..אני מסוג האנשים הנדירים,כנראה, שלא ממש מעניין אותם לנהוג, אני אישית עושה את זה כדי לרצות את אבא ונו, למקרה שבעתיד אני כן ארצה.. אז נכון כדאי לי על אוטומט? <SAY YES PLEASE> תודה רבה =]]]

אוטומט מאזהההה לא!!!!!!!!!!!!!!!!

בכל מקרה בהצלחה ולגביי המחירים בנתיים אין שום שינוי צפוי אבל לך תדע תמיד הכל משתנה בין רגע...

samata

New member
אז ככה

מה שחברה שלך אמרה - שטויות. המחיר של התאוריה והאגרות למיניהן עולה מפעם לפעם, וגם כשזה קורה זאת עליה של כמה שקלים בודדים - ככה שזה לא משמעותי. בנוגע לשיעורים - שטויות מארץ השטויות (AKA אירן). מחירי השיעורים מקבלים עלייה דרמטית רק במידה ויש עלייה דרמטית במחיר הדלק (כמו שקרה בשנה שעברה, אז בדיוק כשסיימתי ללמוד נהיגה עלו כל מחירי השיעור באיזור שאני למדתי בו ב-5 ש"ח בגלל שמחיר הדלק היה בשמיים באותה תקופה). לכן אין שום סיכוי שבעולם שאפשר לצפות עלייה של מחירי השיעורים, אז הסירי חשש מליבך. ועל מה עדיף לך ללמוד? על ידני. למה? כי רישיון על ידני מאפשר לך לנהוג גם על רכב אוטומטי וגם על ידני, בעוד לימוד על אוטומט מאפשר בעתיד לנהוג רק על אוטומט. מעבר לכך, באירופה נהוג להשכיר המון רכבים ידניים - שהשכרתם גם יותר זולה (כמו גם רכישה של רכב ידני בדרך כלל), ככה שזה נותן לך יותר אפשרויות בחירה וגמישות.

foolyOshi

New member
או נחמד ...

אבל בוו =[ ידני יותר מסובך ואני בעלת קליטה איטית בטירוף..אני אצטרך 200 שיעורים.. אפשר לעשות אוטומט ואחרי זה לקחת עוד כמה שיעורים וללמוד ידני? כי לא בא לי על ההתחלה ידני ,בתכלס כל העניין הזה של הנהיגה דיי מפחיד אותי.. אני מפחדת להיתקע באנשים עם העגלה של הסופר =/ *פוביה פסיכוטית* חח תודה על התגובה המהירה =]

תצטרכי לעשות תבחירה שלך

לקחת אוטומט ואז עוד כמה שיעורים על ידני לא משתלם כי את מפסידה את זמן הלימוד על ידני ומתרגלת לאוטומט בכלל בכלל לא מומלץ!~

samata

New member
תראי...

זה לא כל כך לעבור מאוטומט לידני אחרי שהוצאת כבר רישיון. זאת נהיגה שונה בסופו של דבר, צריך לדעת להרגיש את האוטו (שזה גם לוקח מספיק שיעורים) ובכלליות זאת טכניקה נרכשת, שלדעתי כמה שיעורים לא מספיקים. אם את חושבת שזה יסבך אותך - לכי על אוטומט.

foolyOshi

New member
אוקה

אז נראה לי אני אקח שיעור בידני ואז אחליט איך להמשיך.. תודה רבה!!!

kfktj

New member
אני מכיר מישהו

שאמר בראיון אישי (צו ראשון) "לא בא לי להתגייס" ולא גייסו אותו.

incognito1980

New member
אז ככה....

בקרוב הולכים לשנות את כל שיטת לימוד הנהיגה. כתוצאה מכך יהיה חובה ללמוד תאוריה (בתשלום, כמובן) במכונים מיוחדים. חוץ מזה, בקרוב ישנו גם את שיטת הלימוד המעשית - יותר שיערים, יותר כסף.

samata

New member
says who?

אל תתחיל פה שמועות בלי בסיס. הדבר היחידי שבטוח הוא שהחודש (או שזה חודש הבא?) מתחיל שלב הבדיקה של שיטת לימוד חדשה, שנכון להיום תתנהל רק בכפ"ס. לאחר X זמן (לא צויין כמה זמן השיטה תיבדק) יוחלט האם להפוך את השיטה לכלל-ארצית. מתי זה יהיה? לא בטוח שבקרוב...לא בטוח שבכלל. כמ זה יעלה? גם לא ידוע...אתה סתם כותב "יותר כסף", למרות שלא ידוע אם השיטה תתנהל בקבלנות או לא ולפי איזה בסיס של כסף פר שיעור וכו'.

למעלה