בוקר טוב

עמליה3

New member
בוקר טוב

הבוקר קמתי ללא חום אחרי ליל ביעותים. הרוחות והגשם לא לא רחם הכו כל הלילה ועכשיו החלונות מלאי בוץ. מקווה שהיום נתגבר. עכשיו קראתי את הבדיחות וצחקתי .הצחוק טוב לבריאות. נקווה שהיום יהיה נעים למרות מזג האויר הסוער, והכנרת שלנו תתמלא מהשלג שממשיך לרדת בגולן ובחרמון. בשבת יש לנו טיול ואני מקווה שמזג האויר יתיצב עד השבת.

אנפה2

New member
בוקר טוב גם ממני, והנה אני

יושבת וצופה בגשם שעמליה שלחה לנו. ונזכרת שאתמול בערב יצאנו מהבית, כי הייתה הפסקת חשמל בשכונתינו, נסענו לבקר את אמי בדיור המוגן, ומהשמים ירד גשם בוץ. יום טוב ונהיגה זהירה במיוחד, ביום שכזה. הולכת לשמוע הרצאה בנושא, "סיפור סובב עולם".

מרים50

New member
../images/Emo121.gif

בוקר טוב, יום נעים וקר. עמליה, שולחת לך רפואה שלמה. אצלנו השמש עדיין, בינתיים, זורחת. אבל איזה רוח?! אי אפשר להוציא את הראש החוצה. .

בוקר טוב עמליה מרים ואנפה../images/Emo140.gif

המשכימות קום בבוקר קר וסוער כזה, ובוקר טוב גם לכל אלה שייכנסו ל-}בית| שלנו יותר מאוחר. לא נורא, מי שיכול להתכרבל עדיין מתחת לשמיכות, זה בסדר.תאמינו לי שום דבר לא בורח. עמליה, שמחה לשמוע שאת מרגישה יותר טוב. עכשיו כל יום יהיה רק יותר טוב. אני מצרפת לכם אתר מיוחד על מחשבונים שונים שקיבתי באימייל. למי שאין אותו עדיין רצוי שימור לו לעת הצורך. המשך יום טוב לכולם.

בוקר טוב לכולם

קר בחוץ ורוחות משגעות אין חשק לצאת , הברקים אתמול ממש מפחידים טוב שכאת הם הלכו לישון

וולסטר! אמרת,,תבוא הברכה עליך ועל

כולנו,, ובברכת יום טוב חמים ונעים לכולם,,וכעת נמשך ונשרך הזמן בו יצאה מתוך חיי. נטבעו חורפים ארוכים וקרים בזיכרון געגועי. וברגע בואה האביב שוב ירד, לא חמק הוא מידי. היא כשמש זרחה והביאה ברכה ושמחה לכל ימי.

כמה אני אוהבת אנשים ש,,,,,,,,

לא מקטרים, רק כותבים כמה נפלא החורף,,יחסית לאנשים פה שכבר סיימו יסודי,
,,,,אחלה
אני אוהבת את כל עונות השנה, גם בסתיו,אפילו שהעצים בשלכת והחול מהרוח נכנסת לי לעיניים גם בחורף כשגשם שוטף לי את כל העצים המאובקים וקר לי טיכו גם באביב כשהכל פורח והיונים מלשלשות על הכביסה, גם בקיץ כשהשמיים תמיד חפים מענן קודר,,והשמש עושה שמות בעור,

עמליה3

New member
בוקר טוב

הגשם ניקה את הבוץ ואני כבר יצאתי למרפסת עם צינור ושטפתי את הבוץ ,הרמתי את העציצים שנפלו, ועכשיו שהחלון נקי מהבוץ אפשר לראות את הגשם שיורד. הרוח נחלשה ורק חבל שלנו אין שלג לראות מהחלון כמו ליצחק. הציפורים כל השבוע צייצו והתכוננו לט'ו בשבט,והיום הגשם הבריחם, והנה אני שולחת לכם צפורים ופרפרים שיברכו אתכם בבוקר טוב.

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב לגולשנים../images/Emo82.gif../images/Emo65.gif../images/Emo168.gif

בוקר טוב ונעים לחברי הפורום,
ראשית בריאות לכולנו ולאהובינו. שלא נזדקק לחלוקים הלבנים אלא רק בלידות. שתהיה לנו בריאות בכל תחום ותחום. אני שמחה שעמליה התאוששה ומבריאה, אני מאחלת לך עמליה בריאות משופרת ושלא יחזור שום פגע. מי שחיפש אותי היה פשוט צריך להרים את השמיכה ולראות אותי שם במיטה דומה יותר למתה מאשר לחיה. הייתי עייפה עד מוות אתמול. רק עכשיו קם גופי לתחייה. אמש הלכתי לחוג הנמצא רחוק מאוד מהבית שלי, הייתי עייפה ביותר ועייפותי גברה בדרך. הרגשתי שאוטו טו אני נרדמת, אך המשכתי. מה אומר לכם? אם זה נראה לכם גבורה, לי זה נראה התאבדות. הגעתי למקום כדי לשמוע שהחוג בוטל ושוב לחזור. בכל רמזור נרדמתי, ולאט לאט בדרך נס הגעתי הביתה בשלום, נכנסתי למיטה עד עכשיו. על הבדיחות של שי צחקתי בחלום,
הן היו נהדרות, המחשבונים של רוקסן מה זה מועילים וטובים חבל"ז, כך החלטנו קלינטון ואני במיטה שלי. ציפי נקווה שבאמת תעמדי בהבטחתך ותכתבי, כי מעניין מאוד לקרוא את דבריך. שוש, כמה יפה את כותבת. מה שכתבת היום זה פרי עטך? בעצם זה לא משנה, ממש מצא חן בעיני. וולסטר, עוד ברכה תבוא מחר בעת קריאת פרשת השבוע.
אנפה שתהני מההרצאה. למרים, שתישוך הרוח ויהיה לך נוח. מקווה שתכתבי יותר כדי שנוכל להנות יותר, ואת כל מי ששכחתי מתנצלת מראש, באמת מצטערת

עמליה3

New member
כמעט צהריים

מצאתי בחוברת של הנשיונל גיאוגרפי אתר מצוין שלהם . בסבלנות אפשר לראות ולשמוע סרטונים מצוינים.

מרים50

New member
צהרים טובים

לכולם, בחוץ רוח חזקה, השמש זורחת וגשם מטפטף.מזג אויר משונה. אני יוצאת עוד מעט כי הוזמנתי לברית {השני החודש). רק בשמחות.

erika6

New member
ספור הצייד והצפור - לא ידוע מי כתב

יום אחד צייד צד ציפור. פתאום פנתה אליו הציפור ואמרה לו - אם תשחרר אותי אתן לך שלוש עצות חכמות. אמר לה הציד - אני ציד, אני צד ציפורים, אני לא משחרר אותן. אמרה לו הציפור - כדאי לך לשחרר אותי, אם תשחרר אותי אתן לך שלוש עצות מועילות שיעזרו לך כל ימי חייך. אמר לה הצייד - ומנין אני יכול להאמין לך? אמרה לו הציפור - שים לב, אני מדברת איתך בשפת בני האדם זה כבר לא פלא בעיניך? חכך בדעתו הצייד התלבט ואמר - אהה, אם כך בתנאי אחד. - מהו התנאי? שאלה הציפור. - קודם אני רוצה לשמוע את העצות ורק אחר כך אחליט אם לשחרר אותך. - בסדר אמרה הציפור והצייד כרה את אוזניו.- דבר ראשון אמרה הציפור: אם החלטת לעשות מעשה, לעולם אל תתחרט עליו. דבר שני אם יספרו לך דברים שאין בהם הגיון, אל תאמין ואל תתפתה אליהם ודבר שלישי לעולם, אבל לעולם אל תנסה להשיג מה שאינך יכול, אל תנסה לקפוץ מעל הפופיק. - יפה, אמר הצייד. - נו? אמרה הציפור. - אכן עצות חכמות, אמר הצייד ושיחרר את הציפור. עפה הציפור מעלה מעלה אל מרומי עץ הברוש וקראה לצייד – פתי שכמוך, איך שיחררת אותי, איך האמנת לדברי ההבל שלי, בבטני יש אוצרות, יהלומים, אזמרלדים וככה שיחררת אותי? - מה! זעם הצייד וחמתו בערה בו. – מיד אתפוש אותך. הוא זינק אל העץ והתחיל מטפס על הגזע הגבוה, אולם ברגע מסוים לא עמדו לו כוחותיו והוא התדרדר מן הגזע ונפל בחבטה על האדמה הקשה. – אוי אוי, זעק בכאביו מתפתל על הקרקע. - פתי שכמוך! קראה אליו הציפור ממרומי העץ. אפילו דקה אחת לא השכלת לשמור על שלוש העצות. אמרתי לך לא להתחרט על מעשה שהחלטת לעשות והנה כבר התחרטת על ששיחררת אותי. אמרתי לך לא להאמין לדברי הבל והרי איך יכול להיות שבבטני הקטנה יהיו אוצרות קורח ודבר אחרון יעצתי לך לא לנסות להגיע למה שהוא מעבר ממך ובכל זאת ניסית לקפוץ מעל הפופיק. הרי אין לך שום סיכוי לתפוס אותי, אני בראש העץ ואתה לא מסוגל בכלל לטפס על העץ, אמרה הציפור ופרשה כנפיים ונעלמה במרחבי השמים. - אוי, אוי, נאנח הצייד והבין לבסוף את שלוש העצות החכמות של הציפור.

erika6

New member
זהירות../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

זהירות: ‏מאילו ניתוחים עדיף לכם להתרחק? רוצים לשאוב שומן, ‏לעבות שפתיים או להחליט מתי תתבצע הלידה של תינוקכם? ‏הרופא המליץ לכם על ניתוח לתיקון פריצת הדיסק בגב או כריתת שקדים בגרון? ‏אם הניתוח לא הכרחי, ‏כדאי לכם לשקול פעמיים אם לעבור אותו. ‏למה? ‏בגלל תופעות הלוואי הקשות, ‏הנזקים לטווח הארוך וגם הסכנה לחיים. ‏איך תדעו מה צריך לשאול את הכירורג, ‏אילו חלופות לניתוח צריך לבדוק ומאילו ניתוחים כדאי להתרחק? ‏ד"‏ר איתי גל אלפי ניתוחים מיותרים מתבצעים מדי שנה בישראל. ‏מדובר בניתוחים שאינם מצילי חיים, ‏כמו כריתת שקדים, ‏הסרת דיסק וקיצור קיבה, ‏הכרוכים בתופעות לוואי קשות, ‏מעבר לסכנות הזיהומים וההרדמה האופייניים לכל ניתוח. חלק מהאשם בניתוחים המיותרים האלה טמון דווקא בהיסטוריה הרפואית: ‏ניתוחים שהיו פופולריים בעבר ממשיכים '‏לככב' ‏על מיטות הניתוח, ‏אף שהניסיון הקליני מראה כי היתרון שלהם אינו מצדיק את הסיכון הכרוך בהם. ‏הנה לפניכם הניתוחים השכיחים, ‏והמיותרים מכולם. ‏ראו הוזהרתם. מה זה: ‏עשרות אלפי ישראלים סובלים מהגדלת השקדים בגרון, אם כתוצאה מדלקת שנגרמת על ידי חיידק הסטרפטוקוקוס ואם בשל סיבות לא דלקתיות שהגורם להן לא לגמרי ברור. ‏הגדלת השקדים גורמת לקשיי בליעה, ‏אך חמור מכך - ‏להפרעות נשימה הגורמות לנחירות בלילה ואף לדום נשימה. ‏מסיבה זו נהגו רופאי אף אוזן גרון רבים להמליץ למטופליהם לעבור ניתוח להסרת השקדים. ‏הניתוח מתבצע בהרדמה כללית ונמשך כחצי שעה, ‏ובמהלכו מקלף הרופא את השקד מבסיסו באמצעות מחט חשמלית או סכין מנתחים. הסיכונים: ‏הרופאים נוהגים לכנות את ניתוח הסרת השקדים: ‏ניתוח קטן שגורם לבלאגן גדול". ‏במשך כשבועיים אחרי הניתוח המנותח נאלץ להימנע מדיבור, ‏סובל מכאבים עזים ומתקשה לבלוע. ‏התוצאה: ‏המנותח לרוב מושבת ושגרת חייו משתבשת לחלוטין. ‏ילדים מפסיקים בעקבות הניתוח לאכול ולשתות, ‏ולעיתים מוצאים את עצמם שבים לאשפוז בבית החולים בעקבות התייבשות. ‏במקרה כזה יש לחברם לעירוי נוזלים דרך הווריד. אבל הסיכון האמיתי של הניתוח הוא היווצרות של דימום קשה, ‏העלול לגרום להצפת דרכי הנשימה בדם, ‏עד כדי סכנת חיים. ‏בחמש השנים האחרונות אירעו שלושה מקרי מוות בעקבות הניתוח, ‏כשהאחרון שבהם קיפח את חייה של פעוטה בת ארבע ממזרח ירושלים. שישה ימים אחרי הניתוח הופיע אצלה דימום חזק והיא פונתה לבית החולים במצב אנוש ואחרי שאיבדה ליטר של דם. ‏נסיונות החייאה אינטנסיביים ונסיונות לעצירת הדימום לא הצליחו - ‏והילדה מתה. ‏בעקבות המקרה הקים משרד הבריאות ועדת חקירה לבדיקת נסיבות המקרה, ‏שצפויה גם להמליץ על התוויות מתאימות לניתוח כריתת שקדים. ההמלצות: ‏הרופאים נוטים כיום שלא להמליץ על הניתוח, ‏בעיקר כשמדובר במבוגרים שאצלם סכנת הדימום גדולה יותר, ‏אלא אם מתקיימים אחד או יותר מהמצבים הבאים: ‏הפרעות נשימה בשינה על רקע דלקות חוזרות בשקדים או הגדלה ניכרת שלהם; ‏מורסת שקדים (‏אבצס פריטונסילרי) ‏חוזרת ונשנית; ‏דלקות חיידקיות של השקדים יותר מחמש פעמים בעונה; ‏חשד לקיומו של גידול בשקד. מה זה: ‏כאבי גב תחתון הם התלונה השנייה בשכיחותה בעולם הרפואי. ‏אחד הגורמים הנפוצים לכאבים אלה הוא בלט של דיסק בין חולייתי, ‏הידוע יותר כ'‏פריצת דיסק'. ‏הסיבות לבלט הן: ‏שינויים ניווניים טבעיים של הגיל, ‏חבלות או תנועה לא זהירה. ‏לבלט הדיסק יש פתרון ניתוחי - ‏כריתת דיסק - ‏שאותו עוברים על פי ההערכה אלפי ישראלים מדי שנה. ‏בניתוח זה נכרת הדיסק הבין חולייתי הגורם לכאבים העזים. הסיכונים: "‏ב-99% ‏מהמקרים הניתוח הזה מיותר", ‏אומר פרופ' ‏משה סלעי, ‏מנהל המחלקה האורתופדית במרכז הרפואי בילינסון. ‏הספרות האורתופדית מלמדת בצורה חד משמעית שהתוצאות של טיפול ניתוחי וטיפול שמרני זהות. ‏אבל הרבה פעמים המטופל חסר סבלנות, ‏וגם הרופא, ‏ולכן הולכים להתערבות ניתוחית". ‏לדברי פרופ' ‏סלעי, ‏כ-10 ‏אחוז מהמנותחים יסבלו מתופעות לוואי קשות כתוצאה מכריתת הדיסק, ‏החל משיתוק של גפה אחת, ‏דרך שיתוק מוחלט של שתי הרגליים וכלה במוות. ‏האחרים נהנים מהקלה, ‏אלא שהיא קלה ביותר וכאמור אינה משמעותית יותר מאשר תוצאות הטיפול השמרני. ההמלצות: ‏בדקו היטב עם הרופא המטפל שלכם אם הניתוח הוא האופציה היחידה והמיטבית לטיפול בכאבי הגב התחתון שלכם, ‏הנובעים מבלט הדיסק. ‏הניתוח עשוי להיות פתרון מתאים במקרים שבהם קיים שיתוק מתקדם של גפה אחת או שתיים, ‏אובדן שליטה על סוגרים, ‏או צורך בכמויות גדולות מאוד של משככי כאבים בשל החמרה משמעותית בכאב. ‏בהיעדר אחד משלושת הגורמים הללו אין שום אינדיקציה לניתוח כריתת הדיסק", ‏קובע פרופ' ‏סלעי.

yaely2

New member
מנהל
לאריקה../images/Emo51.gif ולסתווניות החלמה מהירה

תודה| אריקה על הסיפור היפה ועל העצות, גם העצות הנוגעות לניתוחים. לסיתווניות החלמה מהירה.
| הבוקר שוחחתי עם סיתווניות, היא חלתה בדלקת ריאות לא קלה, מכאן אני שולחת לך אלפי ברכות להחלמה, אנחנו מתגעגעים אליך וגם אל החומר..שאת מספקת לנו. אני אישית כבר התמכרתי אליו. שולחת לך נרקיס להחלמה. למרות שהנרקיס מסמל את ה"לבד" את אינך כזו כי אנחנו איתך

הו סיתווניות יקרה,,רפואה שלמה../images/Emo101.gif

כטיילנית מושבעת שכמוך בטח קשה לך שבעתיים,, עוד מעט יבואו ימים נאים ונשמע שאת שוב בדרכים,,

אריקה איזה יופי של סיפור. רק לא

לשכוח את הלקח. כי כולנו חוזרים על טעויות ולא שועים לאזהרות.

imuzik

New member
אתר טיפים מעולה בעברית

אלפי טיפים ברמה גבוהה ומומלץ מאד להורים ולאנשים עסוקים. בלי בלה בלה ושטויות באורך של דף - הכל מתוקתק מושקע ורציני - גם בתכנים וגם במימשק הידידותי והמהיר. מאפשר הדפסת הטיפים שבחרתם, הוספת טיפים משלכם, אפשר לשאול שאלות ולקבל תשובה מגולשים ומהמערכת אליכם למייל ועוד. כולל חסכון, חינוך ילדים, בית, חירום, תקלות ברכב ועשרות קטגוריות אחרות. www.stips.co.il

למעלה