בוקר טוב!

את סתם ילדה קטנה,מה רוצים ממך?../images/Emo104.gif

סחיטת דמעות?!...כל כך קל להפוך אותנו לרגשנים שמתעלמים מההיגיון שלהם,אבל מה שהצגתי לפניך זה לא סיפור קורע לב במטרה לרכך עוד שמאלני,זו המציאות היום יומית שלי. אתה מדבר על פשעי מלחמה ועל מוסר מעוות שאנו חוטאים בו,אין לי שום אינטרס לפגוע בערבים או "לכבוש" את אדמתם ובטח שאין לי שום בעיה להגיד שטעיתי{אני אומרת את זה בכל פעם שאני נזכרת במי בחרתי בבחירות האחרונות...}.אני פשוט מאמינה שהטעות האמיתי היא נקודת ההשקפה שלך.אתה מסתכל על השטחים כרכוש ערבי שנכבש אבל כמו שכבר כתבתי בשרשור הזה השימוש במילה כיבוש שגוי מיסודו מכוון שאתה לא כובש מה ששייך לך בזכות ולא בחסד.אך הזכות הזאת בעייני נובעת1.מהתנ"ך-דבר שסביר להניח לא תופס לגביך.2.שטח בשלטון ישראלי-אין שם גבול משמע השטחים האלו שייכים למדינת ישראל. אתה באמת כל כך תמים ומאמין שאם המצב היה שונה לערבים באמת היה אכפת מהמצב שלך?!זה לא קטע שאם הם חיות אז גם אנחנו נאבד צלם אנוש...אילו עובדות בשטח,ארגוני הטרור פרסמו בזמן ההתנתקות קלטות שמכריזות על ניצחונם על האויב הציוני וששלב נוסף בדרך לכיבוש ירושלים הושלם בהצלחה.צריך להיות מאוד נאיבי על מנת להאמין שהם ינוחו שנייה לפני שיגיעו לפתח ביתך,הרי אין להם שום סיבה להפסיק. להסביר שכל המרמור שלהם נובע מדיכוי זה ויכוח חסר תכלית של מה קדם למה התרנגול או הביצה.זאת המציאות שלנו צריך להתמודד איתה ,מתנות לשהידים זאת בטח לא הדרך.אתה לא אגואיסט בכלל לא...אכפת לך מהם יותר מאשר על עצמך...מכוון שאתה בדיוק כמו כל עם ישראל מודע לעובדה שמצבנו הביטחוני לא הוטב ואף הורע מאז ההתנתקות,קאסמים שבעבר נחתו בשדרות עכשיו בדרכם לניצן...אי אפשר להיות נאורים ומבינים כשיהודים {שאפילו לא גרים בשטחים שנויים במחלוקת}חיים תחת אש. הקם להרוגך השקם להרוגו, ,אני מעדיפה להיות זכורה בהיסטוריה כפושעת מלחמה ולא כאחת שהפקירה את נפשה לשווא.אני לא אטומה לסבלם של הערבים אך כל מטר של התנחלות מרחיק בעוד מטר את הגבול וכפועל יוצא מכך את הקאסמים מהמרכז.אני לא מאמינה בשתי מדינות כל עוד ארגון שמתכחש לישראל נמצא בשלטון אצלם,אבל אני כן מאמינה בדו קיום,הבעיה היא שאני לא יכולה להפנות את גבי לעם שהכריז פעם אחרי פעם שאנו האויב שלו,להזכירך לא שמענו שום סיפורי "דיכוי" בשנות השישים כך שאתה ממש לא יכול להפיל על מדינת ישראל את האשמה בכל הנוגע למרמור שלהם,קיבלנו את המדינה הזאת מהאו"ם,יום למחרת היו אלה הערבים שבחרו להילחם בנו,אני מתנצלת על השפה הבוטה אך ברגע שנשחרר את החגורה מעל צווארם הם יתקפו שוב-ההיסטוריה הוכיחה זאת.הפינוי מלבנון נעשה מתוך מטרה להגיע להסכם שלום הגרוש מהגוש נעשה ככה,סתם.זה לא הועיל לנו,עכשיו אני אהפוך לאגואיסטית...מדינה לא עושה מהלך כל כך קיצוני וכואב מבלי להשיג תוצאות,פשוט לא עושים את זה. בטחון קודם למוסר,מכוון שממש לא יהיה אכפת לי אם יפלו קאסמים על בית הקברות שלי או לא. לגבי העניין השני...אתה נשמע כמו אדם אינטליגנט{יחסית לשמאלני...בצחוק,בצחוק!}אבל אתה לא באמת מאמין שיש בך את הכוח לגרום ללב שלך לפעום...חייב להיות משהו{או מישהו} אחר. אם אפשר שאלה קטנה לסיום,אך נברא העולם?

eyeCoof

New member
לפני שנמשיך, אני רוצה שתעני לי -

את אומרת שאינך מאמינה בשתי מדינות כל עוד שארגון שמתכחש לישראל נמצא בשלטון - ולפני רק מספר ימים, כאשר החמאס עוד לא שלט ברשות, אז האמנת בשתי מדינות? ועכשיו הגענו לנקודה הסופית בדיון, בעצם. אני מאמין כי ברגע שהכיבוש ייפסק תשתנה גם המדיניות; את מאמינה שלא. אין לנו כאן עובדות להשתמש בהן, יש לנו רק את עקרון האי-וודאות ואי אפשר להשתמש במכניקת קוונטום על מנת לפתור סוגיות בפוליטיקה. את אומרת - "הקם להורגך השקם להורגו", אני אומר שלמרבה הצער אנחנו לא רק משקימים להרוג את אלו שקמים להורגנו אלא גם את כל מי שמסביב, אבחנה דקה אינה ממעלותינו. הטיעון התנ"כי שהוא זה שמניע מתנחלים רבים לשבת מחוץ לתחומי הקו הירוק כאמור אינו תופס בעיני וערכו כקליפת השום, ולגבי זה שזה שטח בשלטון ישראלי - אני קורא להחזיר את המצב כפי שהיה ב67, משמע שזהו לא יהיה שטח בשלטון ישראלי אלא שרק מה שבתוך תחומי הקו הירוק יהיו בשלטון ישראלי. פשוט מאד. זה שזה שלנו כרגע לא אומר כלום, ונכון שהממשלה זרעה את זרע ההתנחלויות אבל אני לא מאשים את המתנחלים בזה שהם היו שם מלכתחילה, לפחות לא את הותיקים שבהם - אני כן מאשים אותם בהתנגדות לדרישה לעזוב את ההתנחלויות ברגע שהתקבלה ההחלטה המדינית לפרקן. בטחון קודם למוסר? אני לא רואה טעם רב לחיי כאדם נטול מוסר ועקרונות. ולשאלה הקטנה לסיום - אני לא יודע. ...וגם את לא יודעת.

eyeCoof

New member
תוספת קטנה

זה לא שמרצ או השמאל טוענים שיש להקריב את הבטחון שלנו למען המוסר, חיוניות המוסר היא ראיה אישית שלי. לגבי הגישה הבטחונית, התפיסה היא להגיע כמה שיותר מהר להסדר קבע, למשל עפ"י הסכם ז'נבה, ואז לשבת בשקט מאחורי גבולות יציבים שיהיו מוסכמים על שני הצדדים. וכאמור לא חסרים גורמים ברשות שמכירים בגבולות 67 כפשרה מתקבלת על הדעת, חבל שכרגע הם לא בשלטון (אבל כאמור, גם עראפת פעם סירב להכיר במדינת ישראל, וגם מדינת ישראל פעם סירבה לדבר עם עראפת. דברים משתנים, זה כל היופי במו"מ).

../images/Emo82.gifעם גינה ולול היה ביתי..../images/Emo104.gif

מעולם לא היה בשלטונם שוחר שלום שלא התכחש לישראל,אבו מאזן אומנם הצמיח ניצני תיקוה אך לימים לא הוכיח עצמו.{אל תחשוב אפילו לתת את ערפת כדוגמא,האדם הזה הפיץ זעם ושנאה בעמו והוביל אותם לאובדן}. אתה צודק שאין לנו יכולת לחזות את העתיד ,במובן מסויים שנינו "מהמרים".אבל אני חוזרת ואומרת ההתנתקות הוכיחה עצמה כלא יעילה ואף מזיקה,זה הזמן לטרוף את הקלפים והתחיל להמר על משהו אחר. אני אומנם כותבת הימור אך בתוכי אני יודעת שארץ ישראל שלמה זה הפיתרון היחיד לעם שלנו,עמלק שונא ישראל...אבל שוב אני משתמשת במושגים ש"אינו תופס בעיני וערכו כקליפת השום" חזרה לגבולות 67' משמע חזרה למצב הביטחוני של 67',אתה באמת רוצה לחיות תחת הפחד הזה?!כל כך קל לך לתמוך במושג הארור הזה,אבל האם בדקת את ההשלכות של מהלך זה לעומקן?איפה ההבחנה הדקה שלך עכשיו?.. תבין,גם מבחינה הלכתית קדושת החיים עולה באלף מונים על קדושת האדמה,אבל האדמה הזאת מגינה על החיים של תושבי מדינת ישראל,למה אתה לא מייחס חשיבות להפצצות בתחומי הקו הירוק?שום דבר לא השתנה גם אז וגם היום העם הפלשתנאי רוצה להרוג בנו,אז למה שעכשיו יסכימו המתנחלים להתפנות? זה שמוסר הוא ערך עליון בכל זמן מקום ודת{אה...בעצם אתה אתאיסט}זה ברור ומבורך.אבל צריך לנשום על מנת להיות מוסרי,האמונה העיוורת שיש סיכוי שהפלשתנאים יפסיקו אי פעם להכות בנו מובילה אותנו למהלכים מסוכנים.תתעורר...הם רוצים "לגרש את האויב הציוני"=להעיף אותך מהארץ הזאת,נתינת שטחים{"כבושים" או לא}היא כמו פתיחת דלת עבורם. עוד דבר...אני כן יודעת!בגלל זה לי קוראים "בעלת תשובה" ולך "בעל שאלה",אני יכולה להבין אדם שחיי עם כל מיני שאלות פילוסופיות בנוגע לעולם הזה,אבל להיות חסר כל בסיס ותשובה,נבצר מעיני אך אפשר לחיות ללא שורשים. אתה לא מסוגל לענות לי על שאלה פשוטה ובסיסית...אך בדיוק אתה חושב למצוא פתרון לבעיה המסובכת והארוכה הזאת שמכונה "הסכסוך ישראלי-פלשתני"? המלצה מיהודי ליהודי...קודם תפתור את הסכסוך שלך עם אלוקים.

לא ראיתי את התוספת...../images/Emo104.gif

אומנם הם לא טוענים אתזה,אבל כל מהלך שלהם מעודד אתזה,זה דבר שיכול להאמר לזכותם רק חבל שהמציאות הרבה פחות סימפטית ומוסר מגלה את ראשו האצילי רק מתי שאין מפונים באיזור... איזה יופי ואיזה נעליים?!...מעולם לא ניהלנו מ"ומ מציאותי ויציב עם הפלשתנאים,אוסלו ז'נבה ושכמותם היו אחיזת עיניים עובדה שאף אחד לא באמת לקח אותם ברצינות. היופי של מ"ומ מתגלה כשהוא הדדי ומוביל למטרה הרצויה,במציאות שלנו אנו מנהלים מגעים ועושים מהלכים תחת אש,דבר שמעודד פגיעה באזרחי ישראל.

eyeCoof

New member
ארג, אני שונא את השיר הזה. ../images/Emo5.gif

בגלל שאני עייף (ומבוסם מעט יותר מהרגיל
) אני אתייחס בקצרה רק לשאלה שסגרה את ההודעה שלך, "שאלה פשוטה ובסיסית"? בסכסוך הישראלי-פלשתינאי אנחנו עוסקים רק כמה וכמה שנים, ו"איך נברא העולם" - זו מעסיק את האנושות מאז שהיא זוכרת את עצמה... כל הפילוסופים הגדולים התעסקו בשאלה של מי אנחנו, מה אנחנו, לאן אנחנו הולכים, איך הגענו לכאן ואיך מוצאים חניה בת"א. ככה שאם זו (איך נברא העולם?) שאלה בסיסית בעיניך - או-ווה.
סכסוך עם אלוהים? אין לי כזה... לא סכסוך ולא אלוהים.

"בראשית ברא אלוהים את השמים ../images/Emo104.gif

אתה סתם שונא את השיר הזה?...או שיש סיבה מיוחדת?...{רגשות אשמה לדוגמא...
} עם כל הכבוד לחניות בתל אביב{העיר האיומה ביותר בארץ}...יש שאלות שאכרה יש להן תשובה! זאת שאלה בסיסית מכוון שממנה הכל מתחיל,כך בעצם חזרנו לתחילת השיחה...אך בן אדם יכול לחיות ללא שורשים?לאן חוזרים כשמתעייפים מהעולם הזה?איפה מוצאים תשובות שאמנת האו"ם לא מספקת. תסביר לי אך זה בדיוק קורה...אתה נצר למשפחת אתאיסטים מפוארת?או שזו "שריטה" פרטית שלך? בגן בטוח לימדו אותך על בריאת העולם",באיזה שלב בדיוק החלטת שהכל בולשיט ואתה אדון לעצמך?

eyeCoof

New member
הסולנית שם ממש מעצבנת. ../images/Emo13.gif

אז עם כל הכבוד לחניות בתל אביב (העיר האיומה והאהובה עליי ביותר בארץ) באמת יש שאלות עם תשובה, למשל יש לי כמה מקומות חנייה סודיים שלי בת"א אבל אני לא אספר לכם כי אז תגנבו לי אותם. איך זה קרה? אני לא נצר ל"משפחת אתאיסטים מפוארת", באתי ממשפחה חילונית לחלוטין אבל אף אחד במשפחה לא מגדיר עצמו ממש אתאיסט. כולם נעים על הציר של יהודים חילונים מצד אחד ואגנוסטים מצד שני. לא זוכר אם לימדו אותי דווקא בגן על בריאת העולם, אני כן זוכר שפעם אחת בשיעור תנ"ך בכתה ב' שאלתי "אבל איך אנחנו יכולים לדעת שכל זה נכון?". למרבה הצער אני לא זוכר מה המורה ענתה לי. מתי החלטתי שהכל בולשיט ושאני אני אדון לעצמי? בגיל מאד צעיר. אני חושב שבגיל 10 כבר התמקמתי עמוק בתוך התחום האתאיסטי שבמפה. והנה לכם עובדה קטנה שבטוח תשעשע - המשפחה שלי ימנית. מאד. ליברמן וכאלה. כן כן. אתם לא יכולים לדמיין את הסערה שהלכה אצלנו בבית במהלך ההתנתקות... ואני עוד הייתי אז בצבא ואפילו כמעט ירדתי לשם. לא עובר אירוע פוליטי משמעותי יותר או פחות אחד בבית בלי סערה, במיוחד ביני לבין אמא שלי (ברוח טובה, עד כמה שאפשר, אבל הויכוח שלנו פה זה כלום לעומת מה שהולך שם, זה בד"כ גם מתחיל להדרדר לפסיכואנליזה הדדית).

אז תחזור לשורשים!לשיר המקורי...|דגל

אני דווקא זוכרת את התשובה שקיבלתי{אומנם לא ניסחתי את השאלה כמוך אבל לכל אחד יש רגעי ספק בחיים...}והיא ממש לא הייתה מספקת,אפילו קצת טיפשית,משהו נוסח"כי ככה אמרו לנו!" לכן מאז שאני זוכרת את עצמי אני משתדלת לא לשאול מורות חרדיות עם 12 ילדים שאלות ברומו של עולם,אבל בחרתי בדרך אחרת. אני משתדלת לא להשאר בלי תשובות וחיפוש מתמיד אחריהן מילא אותי באמונה והעלים כמעט כל ספק, אין שום סיכוי שהעולם הזה נוצר מעצמו!שזו מקריות שהשמש זורחת בכל בוקר!שזה פוקס שעם ישראל שרד אחרי אלפי שנים שרוצים להשמיד אותנו! לא מסקרן אותך לדעת איפה הכל התחיל ומה גורם לו לא להגמר?! בקשר ל"סערות משפחתיות"...מי חשב שיש לנו כל כך הרבה במשותף,בזמן ההתנתקות לא הייתי בבית{נחש לבד לאן נעלמתי}אבל כשחזרתי הבית שלי היה מלא סרטים כחולים וכמעט שלא ראו את השלט העלוב שלי{גוש קטיף-אני נשבע} אולי בגלל זה אתה כל כך חרד לגורל הערבים...אתה יודע אך זה להיות מיעוט

eyeCoof

New member
חרגנו מהנושא המקורי לגמרי אבל שיהיה

אין שום סיכוי שהעולם הזה נוצר מעצמו? תראי, פה את טועה פשוט ברמה המתמטית, אם ניכנס לתיאוריות של הסתברות, אז נוכל כעיקרון לבנות מין דיאגרמה סופר-מורכבת (משהו שלא היו יכולים לסחוב גם כל מחשבי העולם בחזקת הכמות שלהם) - כל דבר שיכול היה לקרות תאורטית (כולל משתנים קטנטנים ו"חסרי חשיבות" כמו האם מצמצתי הרגע בעין שמאל או לא) של היסטוריית היקום. ככה שכל דבר שקורה עכשיו, כעיקרון, הוא סוג של מקריות. הקוביות נופלות (או ש"אלוהים לא משחק בקוביה"?) כך ולנו זה נראה טבעי לחלוטין, העולם ממשיך, אבל על כל דבר שמתרחש, תחשבי על כל מיליארדי הדברים שלא התרחשו. וכן הלאה. כמו שכתב ארתור סי. קלארק - "כששואלים אותי "מדוע היקום נמצא פה?", אני עונה - איפה עוד הוא יכול להיות?".

כל תוכנית היא בסיס לשינויים../images/Emo104.gif

אתה פותר את עצמך בתשובה חסרת תכלית,בדיוק כמו המורה שלי{כי ככה...},אני מאמינה שלחיים יש הרבה יותר משמעות מסתם-איפה עוד אני יכולה להיות? לסיום{אם אתה כבר בקטע של ציטוטים},כמו שאומר הרב עובדיה יוסף "צא בחוץ"!

eyeCoof

New member
שלחתי הודעה ארוכה והיא נמחקה לי.

אבל בגלל שאני זוכר רק את המשפט הראשון שלה אני אגיד אותו - אני אצא בחוץ? אני שייך לפורום הזה הרבה יותר ממך, אם כבר את תצאי בחוץ.

eyeCoof

New member
אם כבר את תצאי בחוץ,

אני הרבה יותר שייך לפורום הזה ממך
אני פותר את עצמי בתשובה חסרת תכלית בדיוק כמוך, את אומרת "כי אלוהים" (לא משנה בכמה מילים תעטפי את זה, זו התשובה ביסודה), ובעיני האתאיסטיות אלוהים אינו קיים, כך שהוא משול ל"ככה" הזה. לכן דרך הסקפטיות היא היחידה שבה אני יכול לבחור - מה שאינו הוכח אינו קיים מבחינתי. לא אמרתי שלא ייתכן שום מצב שבו יש אלוהים. אמרתי שאני לא מאמין בו. לנהל את הדיון הזה אפשר עד 2008 וגם 2080, לא נגיע לשום מקום. מבחינתי, "איפה עוד אני יכול להיות?" אומר שאני פה, כאן ועכשיו, ואת זה אני הולך לחיות. ואם אין לחיים שלי משמעות עליונה - אז מה? מעולם לא אמרתי שאני לא מסתדר בלעדיה.

memlb

New member
האלימות שהפעילו החיילים ומהמגבניקים

בפינויים הייתה נוראית. יש בארץ זילזול נוראי באנשים, ויוכל להגיד לך את זה כל פלשתינאית ומתנחל. יש לי הרבה אמפתיה למתנחלים ולכל התושבים באיזור, יהודים ופלשתינים. מההכרות שלי עם מתנחלים, הם אנשים טובים נדיבים וחמים, אבל יש להם פאק אחד, ההם לא שמים לב שהם פוגעים בבני-אדם. כדי להגן על קומץ משפחות שאומנם רק רצו להקים קהילה/לשפר את המצב הכלכלי/לפתח את הארץ ישוב פלשתינאי שלם צריך להיות בעוצר. מקורות פרנסה פלשתינאים נעקרים. זה מאוד קשה וכואב לעזוב את הבית ואת החברים. אני עשיתי את זה פעמיים אבל לא הייתי מהססת לעשות את זה שוב אם זה היה פוגע בצורה כה דראסטית בחיים של כל-כך הרבה אנשים. יש לי הרבה כעס לאנשים שרצו להכאיב את העקירה עוד יותר - פעילי ימין שבאו "לעזור" או אהוד אולמרט שביצע את המהלך בצורה כל כך מטומטמת. אני רוצה להבין דבר אחד, את חושבת שבן הדוד של אחמד לא ראוי להגנה? *אמונה היא לא אמיתית. *מר"צ היא בין המפלגות הפחות מושחתות. *ובקשר לכפירה: שמאל תמיד מזוהה עם חילוניות.

במלחמה אין מנצחים...../images/Emo104.gif

במלחמה אין מנצחים...בפינוי הזה כולם יצאו מפסידים. אני לא הולכת לשטחים כי אין לי איפה לגור...להורים שלי יש בית מקסים במרכז,לא הלכתי לרפיח כי מגרד לי בגב...להתעמת עם חיילים זו לא בדיוק השאיפה שלי,אנחנו לא מקימים מאחזים כי כיף לנו להתלכלך ולחיות בתנאים קשים...אנחנו עושים את זה על מנת להגן על ארץ ישראל! הייתי מעניקה להם את גוש קטיף בשימחה ואפילו מצרפת פרח אם הייתי מאמינה שזה מה שיביא ביטחון לעם ישראל,אבל המציאות הוכיחה אחרת,הקאסמים והפיגועים לא הפסיקו.על כל קאסם שמדווח בחדשות נפלו עוד 3 שאף אחד לא טורח לספר לכם עליהם. לגבי השאלה שלך... -תקראי לי אנוכית,אני חושבת שההגנה שלי קודמת להגנה על בן דודו של אחמד. -הפוליטיקה במממשלת ישראל מושחתת ברובה,לא רק מרצ. -אין לי שום בעיה עם אנשים לא דתיים{אני אחסוך ממך את נאום "רב החברים שלי כאילו"}יש לי בעיה עם הצורך שלהם להתנתק מאיתנו ואני כבר לא מדברת על אדמות. עכשיו לי יש שאלה אליך,למה התכוונת במילים"אמונה היא לא אמיתית"?

memlb

New member
תודה רבה על ההגנה שלך. אני מאמינה

שההגנה שלך גורמת ליותר נזק מתועלת, אבל גם אם היא הייתה עוזרת לא הייתי מסכימה לקבל את זה שאת, אזרחית שוות זכויות תסכני את החיים שלך בשבילי. אני יודעת על היומיומיות של הקאסמים לצערי. ונכון, התנתקות חד צדדית לא עוזרת בשיט לבטחון מדינת ישראל אבל אם את תהיי שם כדי לספוג אותם זה לא יעזור ואם את תהיי שם ותצרי שנאה זה בטח לא יעזור. אמונה - ההבדל בין ידע לאמונה הוא שלידע יש ביסוס. לאמונה אין ביסוס. יש לי שאלה, מה את חושבת על פעילי הימין שבאו לעשות פייט?

העונג כולו שלי../images/Emo8.gif../images/Emo104.gif

ההגנה היא לכל עם ישראל,ההתנחלויות מרחיקות את קו האש מאזור המרכז ההוכחה הכי חותכת לכך היא שמיד אחרי ההתנתקות נפלו קאסמים באשכלון,קאסמים שנורו מאלי סיני!בנוסף ההתנחלויות יוצרות חיץ בשטחים,כן!הן עצם בגרונם של הערבים,אך במקביל הן גם עצם בגרונה של החיזבאללה עצם שמונעת איחוד שיהוו סיכון עצום לאזרחי מדינת ישראל. איזו שנאה אני יוצרת?! אולי הגיע הזמן להבין שנוער גבעות פאנטי ואלים זה מיעוט! רובנו לא כאילו האג'נדה שלנו הרי זו ארץ ישראל השלמה לעם ישראל השלם! אתם חלק מהעם שלי,לא שנאה מניעה אותי אלא אהבה אבל אני מספיק טיפשה מכדי להאמין שדי באהבה על מנת להציל את הארץ הזאת. אין ספק שנקודת המוצא שלנו מאוד שונה,להגדיר את המונח "אמונה" כדבר חסר ביסוס אומנם נכון מבחינה שכלית,אך בכל הנוגע לאמונה יהודית אני רואה את הבסיס שלה בכל בוקר כשהבורא נותן לי כח לפקוח את עיניי לקום מהמיטה ולחיות עוד יום בעולם המיוחד שהוא ברא עבורנו. לגבי השאלה שלך,זמנים נואשים דורשים צעדים נואשים...ה"מתנחלים" בעמונה היו ברובם נוער מפונה מהגוש שנכון להיום אין לו שום מסגרת או בית קבע,הם כועסים וממורמרים,את באמת יכולה להאשים אותם?!לא שיש הצדקה למעשים שלהם אני מתנגדת לכל אלימות שלא למטרת הגנה עצמית במיוחד כלפי כוחות הביטחון,אבל אולי הגיע הזמן להפסיק לשפוט אותם כל הזמן להתחיל לתת להם פתרונות מעשיים. לא היינו בעמונה כדי לתת פייט,היינו שם כדי להגן על ארץ ישראל השלמה,אם את באמת חושבת שהיא לא צריכה הגנה...תקראי את הקטע הזה מחדש.

memlb

New member
רוצה להגן?תצטרפי למשמר האזרחי.

היה ברור שתשעת הבתים האלו יפונו ויהי מה, במקום להקל את האלימות, הגבירו אותה. ברור שישראל זקוקה להגנה אבל את לא תתני כי זה לא ראוי ולא הוגן וכי את לא מוסמכת. ואכן רואים איך אתם מגינים עלינו ונלחמים בחיילי צה"ל.

למעלה