בוקר טוב!

adiyyy

New member
בוקר טוב!

שלום לכל המלעיזים ולכל יפי הנפש אשר מתחזים לאנשים שמודיעין מעניינת אותם. אני מפנה אותכם לכתבה בYNET שבה כמובן "מושתלים" של ספקטור עשו סקר ובו באופן מפתיע מודיעין ממוקמת בראש בנשוא איכות חיים,שטחים ירוקים ואף בנושא אנטנו סלולריות מה יש לכם לומר על הכתבה?????? אני רק רוצה לומר לכם כי אני שמח וגאה להיות תושב מודיעין. הבסעיפים היחידים שהיא לא בראש היא "מפסידה" לישובים צעירים יותר כמו רעננה, כפר סבא וחולון. אני מציע לכם להצניע לכת ולשקול את אותן ביקורות משתלחות שאתם נוהגים להשמיע כאן מפעם לפעם. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3177876,00.html

למרות ולא בזכות

בעיר כמו מודיעין לא צריך לעשות הרבה כדי לא לקלקל. החוכמה היא לעשות וליזום ולהצעיד את העיר קדימה. נקודת ההתחלה של מודיעין, כעיר צעירה, היא מלכתחילה טובה יותר משל ערים אחרות. (כולם מרגישים את האבל מתקרב?!) אבל, מצבה של מודיעין היה יכול להיות טוב בהרבה אם בראשה היה עומד אדם שדואג באמת לענייני העיר ולא מתעסק רק בפוליטיקה קטנונית שמתאימה יותר למשרדי קואופרטיב תחבורה מאשר עיר בסדר גודל של מודיעין. רק לסבר את האוזן: למחזיק תיק החינוך אין שום רקע בחינוך. למחזיק תיק התחבורה אין שום רקע בתחבורה. למחזיק תיק איכות הסביבה אין שום רקע באיכות הסביבה (חוץ מאיזה מאבק קטן פה ושם) וככה העיר גולשת לה מטה מטה במדרון. תהיי בטוחה שאם המצב יישאר כמו שהוא עכשיו, בסקרים בעוד 5-7-10 שנים, אנחנו נהיה איפשהו באמצע אם לא בתחתית. ותחשבי על זה.

adiyyy

New member
תגובה לתגובה

אתה באמת חושב שהמצב בערים אחרות הוא שונה? או שאתה תמים או שאתה הוזה. אבל ברוב הערים לרוב התפקידים מגיעים אנשים ע"ס הקירבה הפוליטית שלהם ולא ע"ס קישוריהם. אבל ככה זה בחיים או יותר נכון בפוליטיקה. כפי שכבר אמרתי כאן כמה פעמים צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה.

אני יודע שזה לא שונה בערים אחרות

אבל יש לי הרגשה שמודיעין יכולה להיות משהו שונה משאר הערים, ועדיין לא מאוחר. אפשר להסתכל על חצי הכוס המלאה ובינתיים למזוג מים לחצי הכוס הריקה ולדאוג למלא גם אותה.

adiyyy

New member
אין סיבה

אין סיבה שהמצב יהיה שונה במודיעין לעומת ערים אחרות וזה רק מהטעם הפשוט שאנחנו חיים בישראל עם ישראלים והם לא ממש שונים מהישראלים שחיים במודיעין לטוב ולרע כמובן.

דושניק

New member
התקשרו מבלוקבסטר

הם רוצים את הסרט שאת חיה בו בחזרה. לכי דברי עם תושבי בוכמן, קייזר וציפורי, מה לעשות שזה חצי עיר, ותשאלי אותם על שטחים ירוקים, איכות האויר ואיכות חיים בכלל. לא צריך לקבור את הראש בחול רק כי כתב מזדמן ביקר בעמק החולה - זה לצערנו לא דוגמא מייצגת. סיכום ממצה ויפה למצב מצאתי במגזין פלוס של מודיעין ניוז השבוע, לא זוכר את שם הכתב, אבל הטור שלו מציג את התמונה האמיתית. תקראי, תפנימי ואז תנסי להתמודד עם העובדה - זה לא גשם מה שראש העיר משקה אותנו!

talia 2

New member
שם הכותב...

שם הכותב הוא לירון פיין בטורו "מודד את מודיעין". טור נפלא.

אמברון

New member
ביקורות משתלחות?

אנחנו כנראה חיות בשתי ערים שונות, או שאת ממש, אבל ממש מתעקשת לעצום חזק את העיניים ולא לראות מה קורה סביבך... קראתי את הכתה שצירפת, והדבר היחיד שיצא לי מהפה זה פרצי צחוק אדירים. מזמן לא צחקתי כל כך. אז נכון שיש לא מעט שטחים ירוקים, אבל מה עם האנטנות? ומה עם האבק שאנחנו נושמים בגלל הבנייה המאסיבית (את יודעת אילו סכנות יש באבק מאתרי בנייה?). ומה עם מפגעי הרעש? ומה עם הטיית מסלול הנחיתה של מטוסים בנתב"ג, שמקרב אותם למודיעין יותר מאי פעם? (אפשר לראות את הנוסעים מוחאים כפיים דרך חלונות המטוסים שמסתובבים לפני נחיתה מעל ליגד סנטר). להמשיך? אני שמחה להיות תושבת מודיעין (לפעמים) - לא בגלל איכות החיים אלא בגלל איכות האנשים שסביבי, שאת רובם הגדול היכרתי כאן, בפורום המשתלח והביקורתי הזה.

למעלה