בוקר טוב....

בוקר טוב....

בני התחיל גן חובה השנה. הבקרים ממש סיוט בשבילנו.....כול בוקר תירוץ אחר כדי, לא ללכת לגן. יש לציין שבמשך היום היא מאוד נהנה בגן אבל, בבוקר הוא הורג אותנו.... מה עושים? יש לכם עיצה מועילה?

05 מיכל

New member
בוקר אור...

אכן, בעיה מוכרת וכאובה. האם יש לך מושג מדוע הוא מתנגד ללכת? האם יש תינוק קטן בבית, שאת נשארת איתו? האם הוא מספר על הגן גם דברים מטרידים (אפילו כאלה שבעינייך הם זוטות או שהם בעצם נעוצים בהתנהגות שלו)? אולי כדאי אפילו קצת לדובב אותו. למשל, אם יש פעילות מסוימת שהוא ממש לא אוהב - אולי אפשר פשוט לשחרר אותו ממנה. ועוד שאלה: מה היה בשנים קודמות? גם אז הוא ניסה להתחמק? אם לא - נסי לשאול אותו מה השתנה. אם את לא עולה על שום סיבה, ובבוקר הוא פשוט אוהב "להתמרח", אז אולי כדאי להיעזר בתגמול קטן. למשל, ביום שהוא מגיע לגן עד 8 בבוקר - הוא יכול לקבל מדבקה, או עוד קצת מזמנך אחה"צ (כי הוא לא ביזבז את זמנך בבוקר). אם יש לך דיבור עם הגננת, אז צ'ופר דומה שיבוא ממנה יהיה אפילו עוד יותר מוצלח. אבל אני חושבת שבמקרה שאת פונה לדרך הזאת, חשוב מאוד השיח מסביב. חשוב שהוא לא ילמד מזה שהוא עושה לך טובה כשהוא הולך. כדאי להסביר לו, שהשנה זה הזמן להתאמן ולהסתגל להגיע בבוקר בשעה סבירה, כי בכיתה א' הוא יהיה חייב לבוא בזמן. ולכן, כדי לעזור לו להתאמן, את מצ'פרת אותו. הדגש הוא על כך שאת באה לעזרתו במשימה שביא שלו ולטובתו. ושיהיו לכם בקרים טובים!

היי מיכל, תודה על תשובתך...

לא אין תינוק קטן בבית הוא, בן זקונים. בנתיים הוא אוהב את הפעילות בגן עדיין לא התחילו החוגים... הבוקר למשל הוא אמר..,"שהילדים בגן חדשים והוא לא מכיר אותם" וזה נכון. אבל, אתמול ושילשום הוא שיחק ממש יפה איתם ואפילו סיפר על כך בהנאה בבית. הוא אמר שהוא רוצה לשבו את הילדים ולהעלים אתם...
זה לא כ"כ מובן לי. שנים קודמות אכן ההתחלות היו קשות ואח,"כ הוא ממש נהנה שם. הגננת ממש אבל, ממש רגישה וטבה. ממש זכינו השנה במיפעל הפיס. לא יודעת איך לאכול את זה אני חוזרת הביתה ממש שבורה וגמורה נפשית מימנו כאילו נטשתי אותו....
לך..

דליה.ד

New member
וואוו איך הילדון יודע לפרוט לך על

המיתרים הנכונים...
אז...קודם כל: את לא נוטשת אותו והוא לא נמצא במקום רע ומרושע שמתנכל אליו... הוא רק משקף את מה שאת חושבת...כן, כן, הילדים שלנו גאונים וקוראים אותנו כמו ספר פתוח! ניתן - כמובן לעשות עיצוב התנהגות סביב הנושא והכי חשוב לעצב טקס פרידה קבוע בגן שחוזר על עצמו. זה נותן לילדים תחושת ביטחון. והאמיני לי כאם לחמישה וכמחנכת שנים רבות - הם בוכים דקה אחרי שאת הולכת ושוכחים הכל עד שהם רואים אותך שוב!
גאונים! כבר אמרתי?

למעלה