בוקר טוב

בוקר טוב

אז זהו הערב מתחיל עוד חג. וכשאין משפחה מורחבת החגים הם תקופה לא קלה. במשך שנים הייתי אומללה בכל פעם שהתקרב חג כלשהו. מה היחס שלכן אל החגים? איך אתן מתמודדות עם עוד חג בלי אמא? שיהיה לכולכן חג נפלא מלא באור.

adishay16

New member
כל חנוכה,

שאמא הייתה בחיים היינו מדליקים נרות ושרים ואמא הייתה לוקחת אותי לפסטיגל לשורה ראשונה. אבל מאז שאמא איננה החגים הם לא כמו פעם איבדו מהכיף והייחודיות שלהם. עברולמעלה מ 8 שנים אבל הכאב רק הולך וגדל.. כל כך התרגלתי לחיים האלה בלי אמא, שאני רק חושבת על איך היו החיים עם אמא זה נראה לי כל כך טוב כל כך לא מציאותי כבר כל כך חלומי!! את האמת לא דיברתי על הנושא הזה לעולם בצורה רצינית, אף פעם לא לקחו אותי לפסיכולוג, אף פעם לא פתחתי את זה בפני חברות שלי ואפילו בפני חבר שלי למרות שהוא כל הזמן לוחץ עליי לדבר על זה אבל אני פשוט לא מסוגלת- הוא לא מבין אותי הוא לא יבין את זה. מאז שמצאתי את הפורום הזה חשבתי עליי, על ההתנהגות שלי והתחלתי להבין שחלק ממה שאני כל כך נוסע מזה בעצם איך שאני היום נובע מזה.. אני נורא רגישה אני בוכה המון בעיקר בזמן האחרון בעיקר מחבר שלי ואני רק חושבת שאם אמא הייתה בחיים זה לא היה קורה כי היה לי את אמא לספר לה הכל וכן לבכות לה ואם היה לי את אמא הייתי חזקה יותר... פשוט בא לי קצת לשפוך את הלב אני יודעת שהתערבבו לי פה קצת הדברים אבל הייתי חייבת להוציא קצת.

חולפת2

New member
אין ספק-החגים מעצימים את תחושת

החסר.וכל חג נושא עמו זכרונות הייחודים לו,דברים שהיינו עושים יחד. אני זוכרת שהיינו כל חנוכה נוסעות עם אמא לקונדיטוריה מסויימת בר"ג "ברנר" מכירות? עד היום המקום קיים. היו להם סופגניות משהו משהו,היינו קונים סופגניות,והיינו מקבלות מתנות,ובכלל זה היה יום ביחד כזה עם אמא,יום של פינוקים ושל כייף. כל חג מבחינתי"מחדד" את תחושת ה"אין אמא". ומפה בנות יקרות,ולך סקאלי - אני רוצה לצאת בברכת חג חנוכה שמח
,שיהיה לכולכן הרבה אור,ושמחה בלב (עד כמה שניתן).

עם השנים יש הקלה

גם אצלי החגים היו במשך שנים רבות דבר די נורא ובדרך כלל האיסטרטגיה שלי הייתה להתעלם לגמרי מהם. אבל מאחר וחלפו כבר כמעט עשרים שנה מאז שאימי מתה - המצב השתפר בהדרגה, והיום שיש לי משפחה משלי אני מסוגלת יותר ליהנות מתחושת החג - ברור שאני עצובה אבל איכשהו קצת שמחה מתגנבת פנימה. למרבית הצער אובדן אם בגיל צעיר מדי מצליח להרוס את רוב הטקסים והמועדים שיש לי בחיים. כך למשל סרבתי לחתונה באולם שמחות כי ידעתי שבזמן אירוע החתונה והטקס אני רק ארצה לבכות על זה שאמא שלי לא שם.וכמה היא הייתה רוצה להיות שם, וכמה אני הייתי רוצה שהיא תהייה שם. וכד'

כל כך מוכר ../images/Emo24.gif

בשנים הראשונות וגם אח"כ....בכל הזדמנות היכולה להיות קשורה לאם, וכמעט שאין כזו שאינה קשורה בה, בעיקר לבנות שהיו קשורות כל כך לאמא (אני הייתי), נזכרים ומשחזרים ואפילו קיים לעיתים - אצלי היה - הרצון שלא לשכוח אז מנסים להיזכר בעוד ועד פרטים מה שמגביר כמובן את הכאב, מה היינו עושות יחד?! לאן הלכנו?! כאילו שבדרך זו נצליח לשמר את מה שהיה ואולי להחזיר את הדברים...(???) ובחגים הכל כמובן גרוע יותר, כי אז משפחות מתאחדות והדברים כל כך חסרים ומורגשים והכל מתעצם. אך עם השנים החולפות ובעיקר לאחר שבונים משפחה או מערכת יחסים דומה, הדברים משתנים במקצת. במקרה שלי הייתי זו המזמינה אליה תמיד בחגים ובשבתות כדי שתהיה אווירה משפחתית ולא יורגש החסר וכמובן שטרחתי להכין את כל אותם מטעמים שהכינה אמי - הייתי עסוקה בהכנות ועבודה קשה וכך פחות במחשבות ובהרגשת החסר ובנוסף דרך זה התחברתי למשפחתיות שהיתה כה חסרה...ורק ממש בשנים האחרונות הבנתי שאין לי עוד צורך בכך ואפשר גם אחרת, הרשיתי לעצמי לשחרר את הכאב הזה והתחלתי לחגוג את החגים כמו שנראה לי, כמו שבא לי, עם המשפחה הקרובה ומתוך התייחסות אחרת. אומרים שהזמן הוא הרופא הטוב ביותר - במקרה שלי הוא תרם לא מעט... לשפוך את הלב תמיד טוב ואנחנו כאן בשבילך. שולחת לך אור

את מוזמנת

"לשפוך" פה את הדברים באיזה צורה שאת רוצה ... אני שמחה שמצאת לך פה מקום חם לפרוק את הרגשות.

yamyamon

New member
חופשי...

שפכחי חופשי בשביל מה יש את הפורום ששומר על השפיות.........

Storm131

New member
מיכל של הכוכבים

יש חגים כמו חנוכה שאני ממש לא מסמפטת כי הם מזכירים לי מסיבות בית-ספר כשאמא כבר לא היתה,מצד שני אני כן נמצאת בשביל ילדי וזה מנחם.אני חושבת שמה שקרה לי מכניס את כל נושא החגים,המסיבות ודברים דומים לפורפורציות המתאימות. שיהיה לך חג שמח ומאושר.

לא מצליחה להעלות זכרון משותף מחנוכה

... כנראה ש-9 חנוכות בלבד עם אמא זה לא מנה מספיקה לילדה ...

ובחדר בלי שעון מסתובב הסביבון

בתור ילדה בגיל 5 או 6 בערך שמעתי את השיר, וזוכרת את ההתייחסות שלי לסביבון שאמור להסתובב ב"חדר בלי שעון" (שהיה חדר אחד בבית שלא היה בו שעון קוקיה גדול) ורק שם שיחקתי בסביבונים כהוראת השיר (כמובן שהתכוונו בלי שאון, אבל מי יודע לקרוא בגן חובה) אימא שלי צחקה כל כך, פתית של זיכרון. לא בטוחה אפילו שהיה דווקא בחנוכה. דווקא שירי החנוכה "אימא מלבבת לביבות בחנוכיה דולקים נרות" ודומיהם(שתמיד שמו את האבא בתור מדליק החנוכיה ואת האימא שלחו למטבח ללבב לביבות או לטגן סופגניות- עשו לי עצוב . ולא בתור ילדה, דווקא. אלא כשהייתי לאם, הפנמתי את התחושה של החסך.

לא פשוט חג בלי אמא

בעיקר שבחג הזה היינו שתיינו חוגגות את ימי ההולדת שלנו. אבל אני זוכרת סיטואציה מצחיקה ואהובה עליי שהיתה לי עם אימי. אמא מעולם לא היתה טבחית דגולה (שאני דיי הולכת בעקבותיה..), בערך כשהייתי בת 7-8, בקשתי ממנה להכין סופגניות בבית. והיא ניסתה...עגולות הן לא יצאו..ויום שלם ישבנו עם הסופגניות האלה, מתגלגלות מצחוק..אני אמא ואחותי..וניסינו לדמיין למה הן דומות. אני רוצה לזכור אותה כזו..אוהבת, מחבקת ובריאה..אמא שלי..מתגעגעת אלייך בלי סוף..

לימון ...יקרה

כל כך יפה לזכור את אמא ברגעים יפים ומצחיקים. זו דרך נהדרת שלך - ריגשת אותי.

למעלה