בוקר טוב

בוקר טוב

הופתעתי וגם שמחתי לגלות פורום בנושא זה. מאז ומעולם, כשראיתי "עץ קטן", הרגשתי שהוא מספר לי סיפור מאוד ארוך עם הרבה קסם.יש משהו מאוד חזק בעצים האלה... חשבתי, שזה סוג מסוים,שנקרא בונסאי, שגודל כך והנה, קראתי במאמרים, שבעצם אני יכולה ללמוד כיצד לגדל עץ כזה בעצמי, והכי מפתיע שזה בעצם יכול להיות כל עץ...מדהים. נראה לי שזו התנסות מרתקת. מבחינת עיצוב הסביבה,העצים האלה פשוט מדהימים ובעלי עוצמה שקטה. אני מאוד רוצה להתחיל לעשות משהו בנידון. אז כך: יש לי הורמון השרשה ויש לי המון עצים שאני יכולה לקחת מהם את ההתחלה. האם כדאי לקנות את המיכל שבו יגדל העץ, כבר עכשיו? איך מתחילים ממש ממש מהתנועה הראשונה? יש חומר קריאה על זה? (אם פיספסתי במאמרים, אני מתנצלת) בקיצור, כל עזרה שאקבל ממכם, תהיה מבורכת, וזה כולל את העיצות הכי טריוואליות ובסיסיות כי אין לי שום ידע. אני מאוד רוצה לגדל את העצים האלה. יום יפה

סן תאי

New member
בוקר טוב לאביבה חיים טובים.

יופי שהצטרפת אלינו. ונעבור לשאלותייך. את הורמון ההשרשה הניחי בצד לימים אחרים בהמשך הדרך. בשלב ראשון אני ממליץ להתחיל משתיל שכבר גדל בעציץ וניתן למצוא בו קווי אופי שמתאימים לנו כמגדלי בונסאי, בין אם העציץ גדל בגינתך או בין אם תירכשי אותו במשתלה (ראי מאמר מפורט בנושא במאמרי הפורום). במקביל התחילי לקרוא חומר בנושא גידול, טיפול ועיצוב הבונסאי (סיפרות, אינטרנט, ירחונים מקצועיים). ההמלצה החמה ביותר שאני יכול לתת לך היא להצטרף לחוג הבונסאי הישראלי, במיפגשי החוג תוכלי לקבל סיוע וייעוץ בכל הנושאים הרלוונטיים, כולל עזרה מעשית בעיצוב וכמובן תירגול של הטכניקות השונות בליווי של מגדלים וותיקים. החוג גם מנהל סיפרייה מיקצועית לטובת חבריו, תוכלי לנצל זאת להעשרת הידע. ואפשר כמובן גם לבד בשיטת ניסוי וטעייה...ייקח יותר זמן ואולי גם פה ושם עוגמת נפש, אבל עם הרבה סבלנות ואהבה יגיעו גם התוצאות. בהצלחה ושבת שלום.

תודה סן תאי

האם יש עוד המלצות/עצות/רעיונות של אנשים אחרים מהפורום? משהו מהתנסות אישית? אתחיל כמובן לקרא את החומר, זה ברור, ובכל זאת רציתי עוד עצות/המלצות מעשיות, אם אפשר... האם יש סניף צפוני (מאוד) לחוג הבונסאי? אני מתגוררת בצפון...

סן תאי

New member
סניף צפון

אין לחוג הבונסאי, אבל יש חברים שטורחים פעם בחודש ומגיעים למפגש החוג גם מאזור נהריה.

למעלה