בוקר טוב,

rlbaris

New member
בוקר טוב,

בעקבות מקרה מצער הכולל בחובו מנורת קריאה ושמיכת פוך שרופה, אני מעוניין להכין נורת קריאה מLEDים. השאלה שלי היא מה העוצמה של מנורת להט 60 ואט בקנדלס, כדי שאני אוכל לחשב את כמות ועוצמת הלדים שאני צריך. תודה. אגב באיזה צבעים של לד הכי טוב להשתמש לקבל תוצאה של נורת להט?

doram44

New member
LED מבנה ספקטראלי וטמפ' צבע.

ה"לדים" נותנים הארה שהיא תוצאה של פעילות דיודה אלקטרונית ולא התלהטות תייל. לכן הספקטרום תמיד! שבור וחלקי מה שאומר שאף פעם לא תקבל אור"טיבעי" כמו בנורת ליבון . אור כזה מתקבל רק מבערה , התלהטות מתכת או שמש... .הוא זה שנותן לנו תחושה טיבעית ומעביר את הצבעוניות בצורה שנתפסת מוחית כנעימה ביותר.. טמפרטורת הצבע לאומת זו היא דבר אחר. .. טמפרטורת הצבע של השמש משתנה בהתאם למיקום השמש יחסית למקום הנבדק. והיא נעה מטמפרטורה נמוכה= צהבהב לטמפרטורות גבוהות והמחשבה היא מה שיותר גבוהה או חזק כך יותר כחול! לכן לא משנה מה שתעשה האור לא יהיה נעים אבל אתה יכול מן הסתם לערבב יותר אדומים בRGB כדי שיהיה יותר נמוך... אגב הלבן של הלדים שהוא המאפשר לך עוצמה הוא בטמפרטורות גבוהות ולכן האור הוא אור "קר" כחלחל וכמובן חלקי. לקרוא ספר במדבר זה לא רע אבל כדי שיהיה נעים בחדר שינה לא הייתי בונה על זה...

rlbaris

New member
או.קיי.

ואם אני אשלב לדים אדומים כחולים וירוקים זה עשוי לרכך את האור? בנוסף ללדים לבנים או בלעדיהם... אין לי צורך בזרקור, אני מעוניין במנורת קריאה. תודה רבה על התשובות, הן מאוד מחכימות!

למעלה