אני משוחררת כבר 4 חודשים (ומאושרת מאוד) בחרתי שלא לעשות את המסלול של העבודה המועדפת.. מה קורה עם הכסף הזה אני מקבלת אותו באופן אחר? או שאני לא מקבלת כלום?
למה שתקבלי אם את לא עושה עבודה מעודפת. את קיבלת מענק שיחרור ופקדון כמו כולם לא מעבר לזה. הכסף של עבודה מעודפת לא מוקצב מראש לכל חייל משוחרר אלה רק אלה שעושים עבודה מעודפת הוא מוקצב להם במיוחד.
המענק שחרור והפקדון (ללא המענק של העבודה הנדרשת) , כמה כסף זה יוצא??? (אני הבנתי ש בין 10,000 ל- 15,000 ש"ח לפתיחת עסק, לימודים, חתונה (רחוק ממני) וכו'.....) זה נכון?
המענק יוצא 3100 הוא מגיע אליך לחשבון תעשי אם זה מה שאת רוצה. פקדון הוא 9200 הוא רק ללימודים פתיחת עסק וכ'ו. בעוד חמש שנים את יכולה לקבל אותו לידיים אם לא תנצלי אותו. זהו מעבר כבר אין.
אבל את יכולה לחתום אבטלה למשך חודשיים ולקבל דמי אבטלה בסכום של המענק לעבודה מעודפת (וזה על חשבון המענק) בכל מקרה, זה ממש לא מוסרי בעייני לנצל ככה את הכספים של המדינה ולפגוע בכלכלה שלה, מספיק היא קורסת...לא צריך להיות חמדנים...רק אם באמת ובתמים לא מוצאים עבודה.
מקבל כסף. אז לכי תחתמי אבטלה אבל גם תקחי את הסיכון שאולי ימצאו לך עבודה ותצטרכי ללכת לעבוד בה. כי את מקבלת דמי אבטלה כל עוד לא מוצאים לך עבודה.לתקופה של 70 יום.
מענק זה בערך 150 שקל לכל חודש שירות שעשית ופיקדון זה בערך 450 שקל לכל חודש....שזה יוצא לבנות 3000 מענק ו9500 פחות או יותר... זה משתנה אם היית תומך לחימה או לוחם שמקבלים יותר על כל חודש...בקיצור תכנס לאתר של היחידה להכוונת חיילים משוחררים ותבדוק. הכתובת נמצאת בקישורים של הפורום...