בוקר טוב

ET forever

New member
בוקר טוב

אם אפשר להגיד את זה באמת. היום 7 בבוקר ואמא שלי מעירה אותי.... למה? כי מישהו התקשר אלי בנוגע לצימר שאני וחברות רצינו ללכת וזה התבטל. ולמה היא כועסת כי לא אמרתי לה. באמת! לפעמים אני מרגישה שמתנהגים אלי כמו ילדה בת 3 למרות שאני בת 18 וקצת. והכל למה? כי היה לי קשר רומנטי אם בת! אז מה?? זה אומרת שאני איזה יצור עכשיו? ואני באתי מיוזמתי וסיפרתי לה הכל. עכשיו אני מצטערת שסיפרתי. היא יושבת לי על הנשמה, לא שלפני זה היא לא ישבה. והיא אומרת לי אנחנו צריכות להיות חברות ולא אויבות...איך אני יכולה להיות חברה שלה אם היא מתחקרת אותי כל הזמן? זה גורם לי לחשוב פעמים שלוש ארבע אם לספר לה או לא. ואז היא אומרת לי שאני לא בסדר. אולי שתסתכל על עצמה ותראה למה היא לא בסדר. אוףףףףףףף אני כבר מחכה להתגייס! וכל הזמן הזה שלא רציתי להתגייס, אני לוקחת את זה בחזרה. סיפרתי לה שהיה לי קשר עם בת, ומה קרה ומה היו התוצאות. והיא לא מרשה לי אפילו לדבר איתה, כאילו דיי הכל נגמר מה כבר יקרה? ויום שישי היא התקשרה אלי, וכן שיקרתי לאמא שלי שזו חברה שלי, אבל זאת הייתה היא, האקס. ולמה לא סיפרתי לה שלא תתחיל להשתגע...ובסוף היא עוד מצוטטת לי לשיחה חוצפה! והאמת רציתי לדבר איתה, עם האקס, כי מה לעשות שאני עדיין אוהבת אותה. מה לעשות שרציתי להרגיש קרובה אליה.גם לי יש רגשות, גם אני רוצה לפעמים לקבל חיבוק ונשיקה. אבל אני לא יכולה, אני מרגישה כל כך תקועה. אמא שלי מתנהגת כאילו אני ילדה בת 3 שצריכה שישגיחו עליה כל הזמן. אז מה עם דיברתי איתה? מה אסור לי? מי קבע את זה? אני כל כך מצטערת שסיפרתי לה...הלוואי ויכולתי לקחת הכל אחורה בזמן, הייתי עושה כמה דברים שונה....

shellyland

New member
אה... רק רגע...

בואי נעשה הפרדה: זה שאמא שלך צודקת בכך שהיא כועסת שרצית לנסוע למספר ימים ולא לומר לה זה עניין אחד וזה שיש בינכן משבר הנובע מכך שהיתה לך מערכת יחסים לסבית והיא לא מסוגלת להתמודד עם זה זה עניין אחר. את בת 18 וקצת? יופי לך. זה כבר לא כל כך קטן כמו שאמא שלך חושבת אבל גם לא כזה גדול כמו שאת חושבת. לדעתי זה יותר מהגיוני לדרוש שבגילך, וכל עוד את חיה עם ההורים, תודיעי להם כשאת מתכוונת לנסוע לכמה ימים. אני, למשל, הרבה יותר גדולה ממך וכבר המון שנים לא חיה עם ההורים ולא עולה בדעתי לנסוע בלי להודיע לה. ככה זה. היא אמא והתפקיד שלה זה לדאוג. לעומת זאת אני לא חושבת שכל דבר צריך לספר לאמא. את היחסים הרומנטיים שלך, למשל, את בהחלט יכולה לשמור לעצמך. בעיקר אם הם כאלה שהיא לא מסוגלת לקבל. אני מבינה שפתיחות בין אמא לבת היא דבר נפלא, אבל אם זה לא עובד זה לא עובד. עשי הפרדה בין הדברים שהיא חייבת לדעת לבין הדברים שאת רוצה שהיא תדע. ואז החליטי אם באמת כדאי שהיא תדע אותם. את כבר בת 18 וקצת? את בטוח יכולה לעשות את ההפרדות האלה.

resputin

New member
אממ.. אני לא רואה איך האחד קשור

לשני, זה שהצימר התבטל היא הייתה מגלה במוקדם או במאוחר.. וזה לא נראה כאילו ניסית להסתיר את זה ממנה. אני חושב שכדאי שתנהלי איתה שיחה, או פעם הבאה שהיא אומרת שתהיו חברות ולא אוייבות- תציגי לה <אולי אפילו תקליטי, או תצוטטי אותה, כך שכשהיא תהיה אובייקטיבית לרגע, היא תבין את טעויותיה> בדיוק איך היא הורסת את ההצעות שהיא עצמה הציעה, ושהיא זו שיוצרת דיסטנס במקום לשבור אותו. ואולי כדאי שתשוחחו על נושא החברה לשעבר, כי זה נראה כלא נקלט עד חלחל בצורה פחות חביבה ממה שצריך להיות, תסבירי לה שאת מבוגרת מספיק ושהיא מטפסת על עצים שחוץ מלעייף אותה ואותך, שום פירות לא יניבו.

ET forever

New member
עשיתי זאת

היום, הכל עבר כל גבול. ידידה שלי עוד מהיסודי, מתקשרת ואמא שלי מחטטת, אז אמרתי לה. לעת עתה הכל שקט...אבל מי יודע מה צופן העתיד?

resputin

New member
תוכלי גם לבקש מחברייך הקרובים, או

אלו שהיא "מגששת" בסביבתם, שאם היא שואלת, לא לחלק יותר מדי פרטים אם בכלל. אם היא חטטנית, זו בעיה שלה -יש דברים שהשתיקה יפה להם, וכל עוד זה לא חוקי או חריג בצורה כזו או אחרת, אין סיבה שהיא תכיר אותך על בורותייך.

למעלה