בוקר טוב

limorlevin

New member
בוקר טוב

הייתי אצל הגניקולוג וביקשתי שיתן לי לעשות בדיקות רושם לי בהפניה: rubella ab total CMV battery TOXOPLASMOSIS HBs שאלתי אותו לגבי טיי זקס והוא נתן לי רשימה היכו לעשות אבל אני לא רואה את הבדיקה פה.... עושים את זה ללא הפניה? מה לגבי X שביר ?

פּוֹנְג

New member
אני חושבת (אני לא בטוחה)

שמכיוון שזה נעשה במכון פרטי - אין צורך בהפנייה (את פשוט משלמת). נשמח אם תוסיפי לפה את הרשימה של המקומות שבהם אפשר לעשות את הבדיקות, על מנת שכולנו נוכל לדעת. תודה

limorlevin

New member
פונג

יש טבלה שנתית שמחולקת (ציר X תאריכים ציר Y איזורים) הבדיקה לא נעשית כל יום ולי אין את הטבלה (היא תלויה לו במשרד) מה אומרות הבדיקות שהוא שלח אותי אליהן ? לא אמרתן שטיי זקס נעשה בחינם?

יעלה לי

New member
אולי קצת סדר...

שלושת הבדיקות שקיבלת, הן בדיקות לוודא שיש לך נוגדנים לאדמת, CMV, ו Toxo, שהן מחלות שפוגעות בעובר בזמן הריון, ועושים אותן כבדיקת דם רגילה בקופ"ח. טאי זקס, זו בדיקה גנטית שממומנת ע"י משרד הבריאות, את לא צריכה הפניה, ולרוב גברים הולכים לבצע את הבדיקה (אין מניעה שאת תלכי לעשות אותה) הנה קישור עם מיקומים וזמנים ל בדיקת טאי זקס . לגבי X שביר ושאר בדיקות גנטית סטנדרטיות לפי עדה, עושים אותן במכונים גנטיים למיניהן. אני יודעת לגבי קופ"ח מכבי, שעושים את הבדיקות הללו בקופ"ח במעבדה רגילה של בדיקות דם, אלא שיש ימים ושעות ספציפיים בשביל זה וצריך לקבוע תור. זה גם כרוך בתשלום.

28קטנה

New member
הי לימור!

טיי זקס עושים בתל השומר - המדינה מממנת כך שזה חינם. תשלחי את הבעל להיבדק.את שלוש הבדיקות את עושה בקופה שלך, זו בדיקת דם פשוטה. את שאר המחלות בודקים במכונים גנטיים ויש החזר מסוים מהקופה שלך. אני עשיתי בזמנו בקפלן והם היו בסדר גמור.

למעלה