בוקר טוב

Hadar p

New member
מה זאת אומרת? וריציות שלך? עשית

לפי איזה מתכון בסיס ושפרת? או מה?

אתי@

New member
פאי פקאן

פאי פקאן ************** בצק: ¼ 1 כוסות קמח ¼ כוס סוכר 125 גרם חמאה חתוכה רבע כוס מי קרח 1. לשמן תבנית 26 ולחמם תנור לחום בינוני (180 צ.) 2. שמים במעבד מזון קמח + חמאה ומעבדים לתערובת פרורית עדינה. 3. מוספים בהדרגה את המים וממשיכים לעבד לתערובת אחידה או עד שנוצר כדור בצק. 4. לשים את הבצק לעיגול שטוח, מניחים על התבנית המשומנת ומרפדים היטב. מקררים 20 דקות. 5. אופים את הבצק אפייה עיוורת במשך 15 דקות, ועוד 10 דקות ללא כיסוי, עד שהבצק מזהיב. 6. מוציאים את התבנית מהתנור ומקררים את הבצק. מלית: 200 גרם פקאן 2 ביצים טרופות 30 גרם חמאה מומסת ומקוררת 1/3 כוס סוכר חום 1/3 כוס סירופ מייפל איכותי (לא בטעם מייפל) 1 כפית תמצית וניל 2-3 כפות ברנדי קמצוץ מלח (להדגשת טעמים) כ- ¼ - ½ כוס מייפל מסדרים על הבצק את הפקאנים. טורפים את חומרי המילוי היטב ויוצקים בזהירות על האגוזים באופן שוה. אופים בתנור עד שהמלית מוכנה, מוציאים מהתנור ושופכים עוד כ- ¼ - ½ כוס מייפל.

uti

New member
אני הכנתי מאפינס תותים

קליל קליל ויוצא ממש מדהים לכל העצלניות
250גר´ תותים חתוכים לקוביות 1 כוס סוכר - מחממים ביחד על המחבת עד שהסוכר נמס בקערה: 1 כוס קמח 2 כפיות אבקת אפיה 1 מיכל שמנת מתוקה קורט מלח 2 ביצים 75 גרם חמאה מומסת מערבבים טוב עד לקבלת מרקם אחיד ומוסיפים את התותים והסוכר המומס מערבבים בעדינות , שופכים לתבנית מאפינס עד 3/4 מכל קונוס ו...היידה לתנור חום של 180 מעלות עד שמזהיב. יוצא שווה שווה!!

סרינה

New member
בוקר טוב לכוווולן!

קודם כל, מבלגניסטית אחת לרעותה, מזל טוב רחלילי על ארגון החומר - זה צעד מאוד חשוב בכתיבה, ואני לא צוחקת. חוץ מזה, אני מנצלת את ההזדמנות להגיד תודה (קצת באיחור) על כל התגובות ל"בשורה" שלי. אנחנו מתאוששים יפה, ואפילו אירחנו חברים לארוחת ערב (אירוע נדיר מאוד אצלנו). אני בישלתי (אירוע עוד יותר נדיר), ואפילו יצא טעים (שזה כבר נדיר בערך כמו הופעת כוכב השביט האלי, או איך שהוא נקרא). הכנתי מרק בטטה עם הפתעה, עוף בקארי ותפוזים (עם שני סלטים לצידו), ולקינוח תותים "שיכורים" עם גלידה. והנה אני מתחילה להיות רעבה עוד פעם
... איזה כיף שגם אני יכולה לחלוק סיפורי מתכונים! ועוד יותר כיף שבשבת אנחנו מוזמנים לארוחת גומלין, שאחריה מישהו אחר יצטרך לשטוף כלים...

למעלה