בוקר טוב!!!!

• פותח הנושא MK4
  • פורסם בתאריך

מיטללל

New member
אוי זה לא במובן רופא שמפחיד אותי

הכרתי רק רופא אחד.. השטן בהתגלמותו. באמת. בן אדם רע. בקיצוניות. הכאב כשלעצמו לא מזיז לי. כל הסיטאוציה.. של לבוא לרופא. להיכנס. רעש המקדחה. חוסר האונים. שצריך להיות עם פה פתוח כל כך הרבה זמן. אה, וגם כולם מספרים לי שזה כואב עד מוות. מפחדת מזה עד מוות! לא יודעת איך להסביר. אבל אם השניים יתחילו לכאוב לי עכשיו.. אני לא מוכנה לחיות על כדורים. הרדמה מלאה? היפנוזה? איך אני אמצא רופא? כמה זה מסוכן? כמה זה יקר?

JoNy007

New member
אין פתרון אחר

רק ללכת לרופא שינים. ובתור אחד שמפחד מזריקות, עישתי 4 סתימות ביום אחד וזה לא כאב בכלל. היום יש שיכלולים, לפני הזריקה שמים חומר מסויים להמם את המקום, ואחר כך הזריקה, וזה לא כואב. אם הרעש מפחיד אותך, תביאי איתך דיסקמן\ווקמן שימי את זה בפול ווליום, ואני לא חושב שתשמעי משהו.

zimes

New member
ככה מדבר אחד שלא מבין

פעם הייתי כמוך, ויום אחד פתאום התחלתי לפחד (כשהרופאה המהוללה שלי מנעורי פרשה). הפחד מביא אתו תגובות פיזיות ממש, שדי מפריעות לטפל כמו שצריך. הייתי אצל רופא שיניים בפעם האחרונה לפני מעל לשניים (רופא שבחרתי בעצמי, והוא נחמד ומקצועי, לפניו הייתי אצל עוד רופאה-נחמדה-מדי), ואני לא מצליחה להביא את עצמי לטיפול מאז. נדמה לי ששמעתי על מרפאת שיניים מיוחדת להיסטריים (בתה"ש, אולי).

לעליסה יש עיצה.

אז ככה, מיטללל קוראת לעצמה אחת שפוחדת מרופאי שיניים????!?!?!?! עליסה מתעלפת מזריקות מאז ששהיא זוכרת את עצמה (בשלהי כיתה ג´ הייתה ההתעלפות הראשונה מזריקה) וגם לפני , עליסה כ"כ פוחדת מהרקיה שהיא מעדיפה הייתה לעשות את כל הטיפול הכואב (ביותר!!!!) ללא הזריקה ואז התחיל הפחד שלה מה"חופר בשיניים" הבזזזזזזזזזזזזזזזזזזז הזה עדיין רודף אותי (עוד סיבה למה אני מפחדת ממכונה להוצאת שיערות ברגליים) בקיצור, עליסה החליפה כמה רופאי שיניים משום שהנ"לים לא הסכימו לטפל בה עוד, משום שברחה או יותר נכון לומר--> נמלטה בעור שינייה, מהכסא ברגע שנשמע הבזזזזזזזזזזז האיום. מה מטרת הסיפור???? יש סוף טוב עליסה מצא הפתרון לבעיותיה בדמות גז צחוק- גרום להיי הטוב ביותר אותו חוותה, יותר טוב מסגריות (אפי, לתשומת ליבך) ומאלכוהול לסוגיו השונים במיוחד כשהוא מלווה בואליום. מדובר ב-45 דקות של היי (HIGH) מטורף, הכל כ"כ יפה ונחמד אמנם מדובר באותו גז מהבלונים, אבל האיכות שונה לחלוטין והכמות!!!!! שעתיים אחרי זה עוד מסתובבים עם משקפיים ורודות של עולם יפה יותר לפני שמתרסקים אל תוך המציאות מחדש. אגב.. מדובר ברופאת ילדים שלי (כן, כן, עדיין יש לי רופאת ילדים, גם לגבי מחלות כלליות יש אותו הכנ"ל)....... בקיצור --> יש תקווה!!!! ואם לא- תמיד תוכלי להיות כמו הילידים הקטנים והמגעילים עם השיניים (אם אפשר לקורא להם שיניים) שחורות ואכולות שאפילו כתר כבר אי אפשר לעשות עליהם....

מיטללל

New member
אוף לא היית צריך להוסיף את שלושת

השורות האחרונות! ולמצב הזה אני לא אגיע... למזלי אני אפילו לא קרובה לזה. מה שכן השן חזרה לכאוב. אוף. הגז צחוק באמת כל כך עוזר? אולי את סתם מגזימה? או שאת מהבנות שכוס של אלכוהל מעלפת אותה ובדומה לכך גז הצחוק גורם לך לתחושת היי טוטלית? ליאן אני איקח ממך את הטלפון של הרופא שנים אחר כך. אם יהיה לי אומץ ללכת אליו זאת כבר שאלה אחרת. ו zimes איזה מרפאה? איך אני מוצאת אותה? יש לי עוד חברה היסטרית מרופאי שיניים, בשנה שעברה תכננו איך נמצא רופא שיניים שעושה הרדמה מלאה. בסוף הכלבה התגברה על הפחד שלה בעזרת הגז צחוק גם.. ואחר כך בדומה אליכן, היא אפילו כבר לא הייתה צריכה את הגז צחוק. הפחד בעיקר פסיכולוגי. "רק" צריך לעבור את המחסום. אבל הרדמה מלאה? עזבו שזה בטח יקר.. זה גם מסוכן.. בעיות בזיכרון אחר כך. ה 0.001 אחוז האנשים שלא מתעורררים. אוף. וג´וני.. דיבורי קחי נשימה עמוקה, קחי קלטת בווקמן לא עוזרים. כי זה מה שההיגין אומר. אבל הפחד חזק יותר מכל היגיון. כל אחד מאתנו פוחד ממשהו.. משהו שמשתק אותו. {הייתי אומרת לכם לפתוח שרשור על הפחדים הכי משתקים שלכם, אבל אז *בעיית השיניים* תידחק. אם יש עניין פתחו הודעה חדשה} אני מסכימה איתך שצריך לדעת להתגבר על פחדים. זה לא תמיד ניתן. אוף כואב לי.

ליאן.

New member
אני *הייתי* הכי פחדנית בעולם,

כי בנוסף לפחד שהיה לי ממחטים וזריקות, פחדתי גם מרופאי שיניים.. במיוחד מהשקרנים האלו שאומרים לך: ´אם יכאב, לחצי לי את היד ואפסיק´
באיזשהו שלב הייתי חייבת לעשות עם זה משהו והלכתי לרופא פרטי עם הרבה סבלנות וידי קסם. בתחילה טופלתי בגז צחוק ובאיזשהו שלב לא היה צורך, כי הפחדים נעלמו בהדרגה, וגם הזריקות להרדמה לא היו כל כך נוראיות.. בהזדמנויות שונות יצא לי ´לבלות´ אצל רופאי שיניים אחרים.. נעלם לי הפחד טוטאלית.! אם תרצי את המספר שלו, את יודעת איפה למצוא אותי..

nutmeg

New member
"גז הצחוק"

זה לא אותו גז (הליום) שיש בבלונים. "גז הצחוק" זוהי תערובת של שני גזים נייטרוס אוקסיד וחמצן, שניתנים בשילוב . בשלב הראשון נותנים לכמה דקות חמצן נקי. בשלב שני מעלים את אחוז הנייטרוס לכ-40% וממשיכים כך עד מספר דקות לפני גמר הטיפול. בשלב האחרון נותנים שוב חמצן נקי לכמה דקות. כאשר נושמים את תערובת הגז, היא נספגת בגוף ויש לה השפעה מרגיעה. נשיפה רגילה, מוציאה את הגז מהגוף. התחושות עם מתן הגז משתנות מאחד לאחד אבל בדרך כלל מדווחים כי מריחים ריח מתקתק, מרגישים תחושת נינוחות והרפיה וחשים חום נעים בידיים ורגליים. התוויות בעד טיפול בגז הצחוק: טיפול בפחד ובחרדה. טיפול במצבים בריאותיים בעיתיים כגון, מחלות לב, מחלות של מערכת הנשימה, מחלת כבד, אפילפסיה, סכרת. הריון (לא בשליש הראשון) אלרגיה. הקלה על רפלקס הקאה. העלאת סף כאב ע"י הפחתת חרדה. התוויות נגד שימוש בגז הצחוק: 1) אישיות כפייתית (כי הם לא יפסיקו להתעסק עם ה"אירוע" וישאלו שוב ושוב אם נעשה נכון ואם לא נגרם להם נזק וכו´) 2) קלסטרופוביה (בגלל מסיכת המחצן) 3) ילדים עם בעיות התנהגות (לך תרדוף אחרי ילד כזה עם מסיכת חמצן!! אבל לא רק, בגלל ה-high שמקבלים מהחמצן הילדים הללו יכולים פשוט להתעופף מקיר אל קיר) 4) זיהום בדרכי נשימה עליונות 5) מחלת ריאה כרונית במבוגרים 6) הריון שליש ראשון 7) מתרפא שמתנגד נחרצות לנייטרוס 8) ילדים מאוד צעירים (2-4 ) אלו היו 60 שניות על גז הצחוק... חחחחחחח!!

ולסיום הסאגה השיננית

אני בהחלט מסכימה עם ליאן שרוב הפחדים נובעים מטראומת ילדות מסוימת. קחו בחשבון שכשאנו, האגף הגריאטרי, (למרות שליאן טוענת בתוקף שהיא לא משתייכת אליו), היינו ילדים, שיטות הטיפול, ההרדמה והזוועה היו קשות עוד יותר מהיום. בסופו של דבר, היום, טיפול שיניים בעצם מסתיים אחרי זריקה קצרה של 10 שניות, ומאותו הרגע בעצם, לא מרגישים כלום (בדרך כלל). למרות שמה שמיטל וצימעס מתארות היא בהחלט פוביית רופאי שיניים, תופעה ידועה, שיכולה להיפתר על ידי הכרתו של רופא עליו סומכים ומודע לפחד, או באמת על ידי טיפול קצר. רק דעו לכן שאתן חולקות את הפחד הזה עם לדעתי 10 אחוז מאוכלוסיית העולם (לא כולל העולם השלישי, שם אין טיפולי שיניים, כך שהפובייה הזאת נחסכת מהם, ובכלל אין להם שיניים).

מיטללל

New member
יו

אף פעם לא הרגשתי כזה כאב. אני לא מסוגלת לחשוב. גם הכדורים לא משפיעים. אוף שכאב השן יעבור לכמה ימים. אני אלך לרופא השיניים ביוזמתי. אני אמצא איזה מהפנט. תתפללו בשבילי. אני לא רואה אותי עוברת את הלילה עם הכאב הזה... <דרמטיות מוצדקות> !

shellyland

New member
בכלל לא מסכימה

גם היום אני פוחדת מוות מרופא השיניים שלי, למרות שהוא מה-זה-מקסים. זה לא ממנו, כמו מהטיפול. וזה לא בגלל שהטיפול כואב, אלא בגלל שאני מפחדת שיכאב, אפילו שאני יודעת שלא. ואחר כך, למרות שלא כאב, אני יוצאת משם ובוכה באוטו כל הדרך הביתה מרוב שנפילת מתח שיש לי. הפתרון? בירושלים יש כמה מרפאות שעבדות, בנוסף לשיטה קונבנציונלית, גם בשיטה אלטרנטיבית. משלבים שם טיפול אלטרנטיבי כלשהו להרגעה והפחתת מתחים יחד עם טיפול השיניים, וגם העיצוב הסביבתי הרבה פחות מאיים. אני עוד לא ניסיתי את זה, כי אני עדיין לא מצליחה להשתחרר מתבנית הגיבורה המתייסרת, אבל חברות שהיו שם אמרו שזה נפלא.

מיטללל

New member
עד עכשיו שמעתי על מרפאות

ורופאים טובים בכל רחבי הארץ.. חוץ מבמרכז. מה זה בעצם אומר? אגב, הכאב טיפה נחלש. הוא הפך להיות לכאב כמעט נסבל. המשיכו לשלוח אנרגיות חיוביות {באמת!}

shellyland

New member
רוצה אנרגיות שליליות?

הרגע שפכתי טונות כאלה בצ´ט. בטח עוד נשאר להם.

yuvalb9

New member
איך קוראים לסטודנט לרפואה שנכשל

בבחינות? רופא שיניים

yuvalb9

New member
איך קוראים לסטודנט לרפואת שיניים

שנכשל בבחיחנות? וטרינר!!!!

MK4

New member
יש!!!

אני גאה להכריז שמבצע "שיבולת הרעם" לנקיון הבית בתום ארבעה ימים של בית ריק + אחות הושלם בהצלחה!! הכלים מבריקים השטיח נקי במטבח מצוחצח הכל בכביסה הכל מוכן למסדר המפקד(ת) בשעה 0230 (התייצבות על א´ וכן, להביא קיטבג) wish me luck

למעלה