בוקר טוב

בוקר טוב

יש בנות שאולי מכירות את התופעה של קבלת מחזור- במקרה שלא הצליחה ההחזרה, ועדיין עם תמיכה של קרינון ופרוגסטרון?

או שאנסח קצת אחרת- האם יש סיכוי לקבל מחזור כשאני עדיין ממשיכה את התמיכה? או שכל יום שעובר ועדיין לא קיבלתי זה סימן טוב?

היי

ברגע שרמות הפרוגסטרון צונחות רירית הרחם מתפרקת ויוצאת(מחזור) לכן לוקחים פרוגסטרון כתמיכה למנוע מהרירית להתפרק. כל עוד את לוקחת תמיכה באופן מלאכותי לא תקבלי מחזור, כך שאין זה מעיד על הריון.

זה ממש לא מדוייק מאמינקה..

רמות הפרוגסטרון בדם יכולות לרדת גם עם התמיכה... לי היו כמה וכמה טיפולים( בIVF)שקיבלתי מחזור למרות התמיכה שלקחתי עוד לפני שהספקתי לעשות בטא.. התמיכה דרך אגב מעלה את רמות הפרוגסרון ברחם לא בדם, זה לא תמיד זהה..

ברור, זה לא סותר את מה שאמרתי

כמובן שאם אין ספיגה טובה של הפרוגסטרון , כפועל יוצא ערכי הפרוגסטרון יורדים והרירית מתחילה להתפרק. זו הסיבה שלפעמים בנות לוקחות גם זריקות בנוסף.

לא קשור דווקא לספיגה..

הרמות בסופו של דבר יורדות, עם התמיכה ובלעדיה(בהנחה שאין הריון כמובן..). בואי נקוה שלזקוקה למידע תהייה בטא חיובית מאד, וזהו.. זה לא מדע מדוייק בסופו של דבר.

אכן רפואה זה לא מדע מדוייק

אך בעצם מה שרלוונטי עבורנו הן רמות הפרוגסטרון בהנחה שיש הריון.
כי אם הן יורדות כשאין הריון אז גם ככה אנו מפסיקות לקחת את התמיכה.
אגב, אשמח אם תפני אותי למאמר בנושא המסביר כי רמות הפרוגסטרון יורדות עם הזמן למרות התמיכה. (נושא שמעניין אותי)

כל יום שעובר בלי מחזור זה סימן טוב

למרות שהיו מקרים מעולם..גם אם יש דימום עם התמיכה צריך לעשות בדיקת דם.

זה סימן טוב לגבי רמת התמיכה

ומעיד כנראה שיש תנאים טובים להתפתחות הריון.
אבל - זה עדיין לא אומר דבר על עצם היקלטות ההריון.
אצלי תמיד כשהבטא היתה שלילית לחלוטין (<5) המחזור חיכה בסבלנות והגיע רק מספר ימים לאחר הפסקת התמיכה.
אני מכירה היטב את הימים מורטי העצבים בהם עסוקים בחיפוש רמזים, פירוש התחושות הגופניות והסקות לגבי מצב המחזור אבל - בתכלס - אין שום דרך לדעת ואין מנוס אלא להמתין ולעשות את הבדיקה

בהצלחה!

אז בעצם

ה גם בסדר שאני מרגישה סופר רגיל? אוף באמת מתסכל..
&nbsp
וגם הבטן-רגילה כזאת, קצת נפוחה מאסטרופם

למעלה