בוקר טוב

מיהשלי

New member
בוקר טוב

שלום לכולם :)

אתמול פגשתי מישהי ליד המוצרים נטולי הגלוטן בסופר ודיברנו ,ואז שאלה אותי שאלה : באיזה רמה הצליאק של הבת שלי.....ועוד הוסיפה שיש שיש רגישות לחלק מהצליאקים עד כדי מוות כמו אגוזים ובוטנים...הנכון הדבר???? ואיך אפשר לבדוק מה סף הרגישות של הצליאק? לא ידעתי את זה .ברור שיש כאלו שרגישים יותר ורגישים פחות ומגיבים בצורה שונה אבל רגישות עד הסוף ....כמו שאומרים...??

d a p h n a

New member
למיטב ידיעתי אין שום דבר כזה.

אין "רמות" לצליאק. יש אנשים שמגיבים יותר לגלוטן ואנשים שפחות, אבל כל האנשים עם צליאק צריכים לשמור על אותה מידת הקפדה כי הנזק למעי נגרם בכל מקרה.
&nbsp
אני לא מכירה שום מצב של מישהו עם צליאק שיכול להגיב בצורה מסכנת חיים ברמה המיידית. אם צורכים גלוטן לאורך זמן זה עם צליאק זה יכול בעקיפין לסכן את החיים כי זה מגביר את הסיכון לסרטן המעי הגס ודברים אחרים, אבל לא ידוע לי על שום מצב עם צליאק שבו מישהו יכול לאכול גלוטן ולמות כתוצאה מזה במיידי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

net the jet

New member
מצטרפת למה שדפנה אמרה. יש כאלו שכשמקבלים את

תוצאות הביופסיה , נאמר להם באיזה 'רמה ' הצליאק או במונחים רפואיים יש דרגות marsh מ 0 עד 4, ש 0 אומר שהמעי בסדר ואין צליאק, ו 4, זו הדרגה שבה המעי במצב הכי קשה.
א-ב-ל- וזה אבל חשוב מאד, כולם, צריכים להקפיד בדיוק באותה מידה!
ועוד משהו, זה לשמשהו יש נניח מארש 4, לא אומר בהכרח שהוא סימטומטי.... או , אחד עם מארש 1, יכול להיות מאד סימפטומטי ולהגיב לכל פירור.
בקיצור- צליאק זה צליאק, זה לא משנה דרגות\רמות\סימפטומים ( מלבד שפחות נעים כמובן אם נחשפת ) - הטיפול זהה לכולם. המנעות 100%.
כמו כן, לא שמעתי על סכנת חיים מיידית לחולי צליאק. שמעתי פה ושם על כאלו שמגיבים די נורא שפונים למיון... אבל לא בסכנת חיים כמו שוק אנפילקטי שמקבל מי שאלרגי לבוטנים או אגוזים .

טליאמתי

New member
בדיוק. מצטרפת אליך ואל דפנה.

למעלה