בוקר טוב

זו סוגיה מעניינת. נדמה לי שאין מדינה בעולם

שראש הממשלה הוא ראש המדינה. בכל מדינה יש נשיא או מלך (או בעל תואר מלכותי כלשהו). אני לא בטוח מה הסיבה.

מה שכן, יש מדינות שאין בהן ראש ממשלה, אבל עדיין יש נשיא.

נזכרתי פתאום בקנדה, שאין לה נשיא, ורצתי מהר

לבדוק, וויקיפדיה הרגיעה אותי: "באופן רשמי, המושל ממנה את ראש הממשלה, שהוא בדרך כלל מנהיג המפלגה שזכתה ברוב המושבים בבית התחתון." טוב, ככה זה בפדרציה ששייכת לחבר העמים הבריטי ושיטת המשטר שלה היא דמוקרטיה פרלמנטרית ומונרכיה חוקתית. ואל תבקשו ממני לחזור על כל זה מהזכרון. תארו לכם מה זה לעשות בחינה באזרחות בבי''ס בקנדה...

אני מחפש עדיין את הרציונל מאחורי העובדה שבשום

מדינה רה''מ הוא לא מס' 1. תמיד הוא מס' 2, גם אם סמכויותיו גדולות בהרבה ממס' 1. צריך למצוא מדוע זה.

dibablas

New member
אולי בגלל מה שהזכרת בקטנה בהודעה מעלי

שהנשיא ממנה את רה"מ, אז כנראה צריך מישהו שימנה את רה"מ שיהיה מעליו לפחות סמלית ומבחינת ההגדרות גם אם סמכויותיו פחותות מראש הממשלה.
ובכלל כנראה אותן סמכויות (למשל גם חנינות) ראוי שתהיינה בידי אדם אחד שלו התפקיד הזה מתאים ולא תתפזרנה בין אנשים שונים.

בהמשך למה שאמרת, אולי ההגיון הוא

שאכן נדרש אדם א-פוליטי למתן חנינות אבל גם להאמנת שגרירים, אבל בעיקר לקבלת התפטרות ר''מ ופיזור הכנסת. אולי הוא ממלא מין תפקיד של ישות על-מפלגתית, אולי אפילו תחליף חילוני לראשי הדת של פעם, שבתורם היו מין תחליף לאלוהים.

שאלתי בעוד מקום, ואם אקבל תשובה משמעותית אביא אותה גם לכאן.

dibablas

New member
אפרופו נשיאות

פעמים רבות עלה העניין של יצוג נשי בנשיאות אחרי כל השנים...חושבים שזה קריטי/חשוב או לא משנה והעיקר שיהיה איש ראוי בין אם גבר או אישה?

למעלה