בוקר טוב

בוקר טוב דיבבלעס וכולם

כל הכבוד לילדה הזאת

http://www.youtube.com/watch?v=zvCBSSwgtg4

קראתי

הגבתי בשתי קבוצות בפייסבוק, מגיב גם כאן - אני נגד בחינות הבגרות, לצערי אני במיעוט בקרב מורי הספרות והעסקונה הספרותית.

לדבר ולכתוב סטטוס לא עולה כסף

אנחנו רוצים תוצאות בינתיים אנחנו מלמדים ספרות לבגרות ולא ספרות.

כבר כתבתי כאן את עמדתי

אם המטרה היא ללמד ספרות כמקצוע עברית, אז שילמדו כמו בלימודי האנגלית, וזהו.
אם המטרה היא מטרה היסטורית-ערכית, אז אין טעם לביטויים צורניים, אלא רק לתכנים, ולצורך כך לא צריכים מבחן.
אם המטרה היא התחברות לעולם האומנות והתרבות, הרי מספיק ללמד מספר מועט של יצירות כמפתחות לעולמות אחרים ונוספים.

dibablas

New member
לא מלמדים הרבה יצירות לבגרות

כמות החומר גדולה יחסית (יחסית לזמן שיש ללמוד ולעובדה שמדובר בחבר'ה בני 17) בגלל שעל כל יצירה נותנים ניתוח רחב וארוך ומתייחסים לכל מילה ממש.
אבל זה נראה לי מאוד כללי מה שכתבת, אתה יכול להיות ספציפי מה צריך לשנות היום בבחינת הבגרות בספרות?
פחות יצירות?יותר?יותר דגש על הפן הרחב כולל ההיסטוריה?על הפן השוואתי?מה?

dibablas

New member
תראה

אני לא אהבתי את בחינות הבגרות שלי והתחושה שזכורה לי מהן היא תחושה של לחץ ורצון להיפטר מהן.
יחד עם זאת אני תוהה האם הדבר הנכון הוא ביטול רוב בחינות הבגרות (אף אחד לא חושב לבטל את הבחינות במתמטיקה ואנגלית שיש בהן צורך בימינו בכל תחום שתלך).
כי גם באקדמיה אתה מגיע ונתקל בדברים שצריך לשנן ונמאס, בחלק מהדברים שאולי לא תשתמש בהם בפרקטיקה, במכסת קורסים שצריך למלא לתואר ולכן לוקחים איזשהו קורס בחירה שאחרי שתסיים אותו תשכח מה שלמדת בו וכו'.
אבל מה שלומדים מזה זו איזשהי יכולת התמודדות עם עומס, עם כמות של משימות, התמודדות עם ארגון של דברים וידע לקראת לימוד ועוד.
ואם אתה מצמצם את האתגר שיש בתקופת התיכון אתה בעצם מגדל דור שיהיה לו יותר קשה בהמשך.
ואולי בעצם הבעיה היא שלא מכינים את התלמידים מראש ויש תחושה של קפיצה גדולה מדי בין החטיבה לתיכון וגם בין הלימודים ה"רגילים" בתיכון לסוף השנה שאז אתה חוטף את הבום של המתכונות והבגרויות- אז כן, לדעתי אין הכנה רצינית וטובה ויש תחושה של "קפיצות" כאלה ברמה...
לגבי ההכתבה, אני מניח שהתלמידה הזו לא תרצה שילמדו בשיטה של אקדמיה שהמרצה מדבר וצריך לסכם אותו בצורה כללית, כי זה יותר קשה.
מה שכן מפרגן לה על האומץ

הבעיה איננה "שינון" וספרות היא אומנות

ולא "מקצוע" שצריך לשנן ולהקיאו במבחן. איפה נבדק הקורא ? במבחני הבגרות יש עיסוק בצורה וביכלת לנסח "נושא" מהצירה. אחיד, משעמם ובוודאי לא ספרות אלא חיקוי דהה ודוחה של תרבות הלמידה האקדמית, שאינה ראוייה לתיכון.

השאלה היא מהי האלטרנטיבה

והעיקר לדעתי זה איך יכשירו מורים לאתגר שהאלטרנטיבה דורשת וגם, פרט קטן ולא חשוב, איך יפצו אותם על הזמן הנוסף שהאלטרנטיבה דורשת.
היום במערכת הקיימת בדיקת בחינה במתמטיקה היא קצרה ואילו המורים במקצועות ההומניים נדרשים להרבה שעות כדי לבדוק בחינות כמו שצריך והם עושים את זה בבית על חשבון זמנם ומשפחתם וראו זה פלא, כולם מקבלים שכר אחיד. אז אם מציעים אלטרנטיבה כמו עבודות במקום בחינות, זה לא יהיה אם מכונות העבודה האלה לא יפוצו בשעות נוספות.
עוד גחמה מבית מדרשו של האדון פירון זה להאריך את קבלת ההורים לרבע שעה במקום 10 דקות. נורא נחמד ונורא חינוכי אבל נורא לא מתחשב במורים שיגיעו הביתה בחצות וכמובן לא יפוצו על זה...

צהריים טובים לעולם ולכולם

והנה חבר הכנסת הכי מפתיע והכי מרענן בכנסת גם אם איני מסכימה לדעותיו הפוליטיות
http://www.youtube.com/watch?v=GfQst39vK0g&feature=youtu.be

ובאותה הזדמנות רציתי להגיד מילה על האונס האכזרי שביצעו בני ארבע עשרה בילדה בת 12.
אני המומה ומזועזעת. לא מבינה מה קורה עם החינוך בארץ. לא מבינה מה קורה עם הנוער שלנו. לא מבינה למה ילדים בגיל 14 עדיין לא יודעים מה מותר ומה אסור, וגרוע מכך, הם מעלים לרשת כל דבר נוראי שהם עושים בבחינת מעשה גבורה ושופוני אנס.
והגרוע מכל, הם חשבו שהיא בת 17. מילת המפתח החדשה - בת 17.
http://saloona.co.il/blog/מה-זה-בכל...cebook&utm_medium=social&utm_campaign=ongoing

אבל חוץ מזה, יש לנו ארץ נהדרת. באמת.
http://www.youtube.com/watch?v=cqZc7ZQURMs

שרוני68

New member
הקטע עם פייגלין, הוא קטע ענק.

וואלה, הפתיע אותי.

"מעולם לא חשבתי שאשתמש בחסינות שלי
כדי לשיר"

dibablas

New member
לגבי האונס

גם פעם היו דברים כאלה, פשוט היום מדברים ומדווחים על זה יותר.

כן בטח

גם פעם ילדים בני 14 היו אונסים בנות 12 בבית הספר. כן, ממש
לא צריך להדביק את כל הרעות החולות של היום גם על פעם ולעבור על כך לסדר היום בבחינת גזירת גורל.
זה עניין של חינוך וערכים, כבוד מינימלי לבן אדם. אז פעם לא היה כסף ולא היה אוכל ולא היה אינטרנט ולא הייתה טלויזיה אבל היה חינוך והיו ערכים והייתה מדינה שצריך היה לבנות ולפתח, והיה כבוד לזולת גם אם הוא היה מוגבל.
ולא. אני מצטערת. אני לא אוהבת את החינוך של היום. הילדים גדלים מהר מדי, הם חושבים שהם יודעים הכל מהר מדי, הם חצופים יותר מדי, והשליטה שלהם במדיה האלקטרונית אמנם מחדדת את המחשבה שלהם אבל מקהה את הרגשות והם מאבדים את המושג שנקרא כבוד.
אם הנכד שלי בן ה-8 אומר על השכנה שלי שהיא מטומטמת רק בגלל שהיא אמרה לנו לדבר איתו על כי הוא רוכב עם האופניים שלו מהר מדיי והוא עלול להיפגע ע"י מכונית חולפת, אז בשבילי זאת נורת אזהרה אדומה בגודל של רמזור! "היא לא צריכה להתערב לנו בעניינים" הוא אומר הפושטק הקטן. כמובן שאני ואמא שלו הזהרנו אותו והבהרנו לו שהיא בסך הכל רוצה את טובתו ודואגת שלא ייפגע בכביש. אבל אתה מבין? היום בני ה-8 ובני ה-11 יודעים יותר טוב מכולם מה טוב בשבילם
הראש שלהם בסמרטפון מהרגע שהם יוצאים מבית הספר. אז נכון שהילדים היום הרבה יותר מבריקים, אבל אין להם שום כבוד לשום דבר.

לא מדובר כאן בילד אחד או שניים שאפשר להגיד עליהם שהם עשבים שוטים. 16 ילדים מגיל 13 עד 15 השתתפו ב"חגיגה". אז להגיד ולפטור את זה באמירה שגם פעם זה היה רק לא דיברו על זה, זה פשוט לכסות את הערווה בעלה תאנה.

אבל חוץ מזה יש לנו ארץ נהדרת. באמת.

http://www.youtube.com/watch?v=vBadAVsdixk

למעלה