בוקר טוב

jonjon33

New member
בוקר טוב

יש לי מספר שאלות בנוגע למעבר, ובעיקר אני מחפש תשובות אובייקטיביות (כיוון שאיננו מכירים אוכל אולי לקבל תשובות קצת יותר אובייקטיביות לגביי: להלן ההסבר)
שמי יוני, מתקרב ל30, מוזיקאי מהדרום עם דרכון אירופאי וכבר הרבה זמן חשבתי על מעבר ללונדון כיוון שלונדון היא די מרכז העניינים בנוגע למוזיקה. הבעיות העיקריות בלונדון הן: יוקר המחייה, גודל עצום של עיר (11 מליון להבנתי בקירוב ומרחקים גדולים להעביר בין מקום למקום -אם ממקום העבודה למגורים) והעובדה שדי קשה למצוא שם את עצמך - והתקציב כרגע לצערי לא גדול, למרות שאני מנסה לחסוך - אבל במצב המדינה כיום, נורא קשה לעשות את זה.
לאחרונה חבר שגר בדמנרק הציע לי לבוא ולנסות שם את מזלי בגלל ששם המחיה יותר זולה ויותר נוחה, ובתור בעל דרכון אירופאי אני יכול לעבוד שם (עם הירשמות בעירייה כשיש לי כתובת), העיר קופנהגן לא מתקרבת לגודל של לונדון ולכן פחות אנשים ופחות גדולה אז להגיע ממקום למקום יותר קל ונאמר לי שגם יש ביקוש יחסי למוזיקאים (בעיקר בתחום הקאברים ולא במוזיקה מקורית בהכרח).והתקציב שיש לי מספיק לי להתחלה בקופנהגן מאשר בלונדון, מה שכן, יש לי איפה "לנחות" בקופנהגן לחודש-חודשיים (וקשרים יש גם פה וגם פה).
עיקר הבעיות עם דנמרק הן שקראתי שאם אני לא יודע את השפה שוק העבודה מצטמצם לי קצת (או אולי הרבה), אחוזי ההגירה המוסלמית די גדולים (בכל אירופה אבל הכל יחסי) ושכדאי להחביא שם סממנים מסגירים, כמה קשה/קל להשיג שם עבודה קרוב לתקופת החורף? ומתוך נסיון של מישהו מאמסטרדם (שם אנשים לא ששים לרשום אותך תחת כתובתם גם אם אתה משכיר מהם חדר/דירה) העניין של ההירשמות בעירייה יכול להיות מסובך.
המטרה שלי היא לחיות חיי מוזיקאי (כמובן שעם עבודת יום), להתעסק במוזיקה ולנסות לחיות חיים יחסית נוחים.
כמו שאמרתי, אני מנסה למצוא קצת תשובות אובייקטיביות ממישהו שלא מנסה להביא אותי לשם או לשם, אלא ממישהו שמכיר את העניינים האלו מתוך נסיון אישי שעבר או שעובר עכשיו. אם מישהו יוכל לשפוך לי עוד קצת אור בנושא אשמח.
תודה ושבת שלום
יוני

forglemmigej

New member
Hola למוזיקאי

כמו שנאמר במבוא ללוגיקה שנה א' הגשם לא יכול לרדת ולא לרדת באותו מקום.
מה שהתכונתי הוא שאינך יכול לחיות בשלושה מקומות בו זמנית. מציעה לך לנסוע לכל אחד מהמקומות שרצית לחיות בהן ולנסות להיות בהם שבועיים שלושה כדי לראות אם מתאים לך תראה בכלל אם מבחינה כספית תוכל להחזיק מעמד.
סצנות מוזיקליות יש בכל מקום ואני מניחה שתוכל למצוא את הפינה שלך אחרי שתתישב לחיות מזה בכבוד ? לא נראה לי אבל תלך עם האמת שלך כמו שאומר שלומי שבת בדה וויס

hadasa81

New member
אני לא מבינה גדולה

אבל אם כבר אתה עובר להיות מוזיקאי תבוא ללונדון, אמנם היא גדולה אבל רוב האקשן ממוקד באזור יחסית מצוצמצם ובמדינה אחרת שאתה לא דובר את השפה יהיה לך קשה יותר לדעתי, במיוחד שזאת סתם מדינה מה ההבדל בין להיות מוזיקאי שם ללהיות מוזיקאי בארץ

למעלה