בוקר טוב....

זה אני 25

New member
בוקר טוב....

למישהו יש רעיון... אולי במקרה....... משהו....... תעזרו לי אני צריך נושא לסמנריון בנהול אסטרטגי של משאבי אנוש בבקשה אני לא מצליח לחשוב על כלום!!!!!!!!!!!!!!!!!!

makel1

New member
אולי אתה יכול לחשוב על כיוון של בחינת

השינויים בענף. אם משאבי האנוש נתפס בעבר כגוף מונחה כללים וחוקים יבשים ותפקידו הסתכם בגיוס עובדים אז כיום הנטייה היא לשלב אותו בתחום החשיבה הניהולית האסטרטגית הנוכחית והעתידית. אתה יכול להצביע על תחומים מסוימים בהם השתלב משא״ן אז והיום ולעמוד על ההבדלים, היתרונות והחסרונות מבחינת ההשלכות על הפירמה. מבחינת דוגמאות מהשטח נראה לי שיהיה קשה להשיג כי בדכ כל נושא משא״ן הוא די ״מסווג״. אבל אתה יכול לקחת חברה במשבר, נניח אורנג׳ או שופרסל ולבחון כיצד חיזוק מעמדו של משא״ן יכול לחזק אותן ולמלא חורים שאין באפשרותם של האוחזים בהגה למלא

makel1

New member
בכיף, אגב אחד הדברים החשובים בסמינריון

זה בחירת השם. תחשוב על משהו שיעניין את הקורא (סתם מהמותן: ״משא״ן - לאן?״)

שילוב מוגבלים בארגון

זה אחלה מודרני עם כך הדברת על אחריות קהילתית של הארגון או ניצול נכון של כספי וועד העובדים לגיבוש.. וכו'

IMLost

New member
בבקשה

ישלך מוקד טלפוני עם X מטלפנים תאמוד כל מיני פרמטרים... ותגדיר מדד "יעילות", למשל ש95% מהאנשים (רווח סמך) לא יחכו מעל 3 דקות בתור. ועכשיו, תמצא את Y (מספר המטלפנים החדש, הדרוש), ותרשום המלצה :)

IMLost

New member
רגע, מה זה משאבי אנוש?

טוב, בד"כ אנשים רואים נוסחאות ומתרשמים מזה גם אם זה לא קשור... חח

makel1

New member
למה, למה להחזיר אותי לסטוכסטיים?

התכוונת לתקוף את זה בפואסון או אקספוננציאל? :p

ItsikH

Member
מה רע בסטוכסטיים? מהקורסים היותר מעניינים

makel1

New member
לא רע בעיקרון

העניין הוא שאצלנו הפכו אותו בעיקר לקורס על מחלות שהיה אינטנסיבי ברמות. אה כן, ומרצה גרועה

ItsikH

Member
מרצה גרוע זה לא נתון שדורש ציון אילו היה מרצה טוב - היה מקום לציין זאת. משעשע הקישור למחלות, כי אני למדתי סטוכסטיים בשאיפה לעסוק במודלים מתמטיים בדיוק בהקשר הזה...

פולני ממוצע

מחפש מחלות

IMLost

New member
זה תורת התורים

פשוט צריך לבחור מודל, לראות מה נתון, לאמוד את מה שלא, להשאיר פרמטר אחד חופשי (לפחות) ולנסח בעית אופטימום.... אם בוחרים מודל אז יש נוסחאות לכל דבר

qwaega

New member
יהה,לא ידעתי שאתם יודעים ג'יבריש!

העיקר שאתם מבינים את עצמכם פה......

makel1

New member
אצלנו זה נלמד במסגרת סטוכסטיים

(מי שלמד תואר שני בסטטיסטיקה רגיל למד את זה בתוך התורים)

makel1

New member
התכוונתי תואר ראשון בסטטיסטיקה רגיל

למרות שמי שלמד ת.שני ברגיל היה יכול ללמוד אותו כקורס בחירה. בכל מקרה אין לי תואר ראשון בסטטיסטיקה אז לא למדתי את הקורס

IMLost

New member
בב''א לומדים תורת התורים,

בת''א לומדים סטוכסטים. זה משנה דווקא בהתאם לאוניברסיטה

makel1

New member
נראה לי שמה שמשנה יותר זה התוכן של הקורס

ופחות השם שלו. ההבדלים אמורים להיות תלויים בתוכנית הלימודים (תואר ראשון או שני) ולא באוניברסיטה עצמה (לפחות בין אלו שנמצאות ב״מעמד הגבוה״)

למעלה