בוקר טוב,

Ticking Clock

New member
בוקר טוב,

אני לא יודעת לאיזה פורום לשייך את זה, אני מקווה שזה שזה המקום המתאים... אני בת 19, חיילת בצה"ל כבר כמה חודשים. בהתחלה היה לי בסדר, אבל כבר הרבה זמן שאני חוזרת הביתה ובוכה כי X אמר לי ככה ו-Y עשה לי ככה וכו'. הנטיה הטבעית היא להגיד שהאשמה נופלת על האחר, אבל לאחרונה אני לא מפסיקה לחשוב על זה שגם בתיכון לא הסתדרתי וגם בחטיבה וגם ביסודי, כך שכנראה שהאשמה בעצם טמונה בי. ואני לא יודעת מה לעשות על מנת לנטרל את יחסי האנוש הככל הנראה לקויים שלי. תוכלו לייעץ לי? תודה מראש והמשך יום נעים
.

yonadavg

New member
שלום Ticking Clock

בתור חיילת את זכאית לבקש לראות קב"ן שהוא איש מקצוע מתחום בריאות הנפש (בדרך כלל עובד סוציאלי, לפעמים גם פסיכולוג) ולבקש להתקבל לטיפול. בשיחות תוכלי לבדוק יחד עמו את דפוסי האינטראקציה שלך ואת תחושותייך לגביהן. לעיתים עשויה גם להיפתח קבוצה למיומנויות חברתיות, אם מדובר במרפאה מרכזית - אך זה לא דבר שכיח בדרך כלל. את הבקשה אפשר להעביר גם דרך רופא היחידה. כלומר לקבוע תור לרופא היחידה ולבקש ממנו לראות קב"ן. בהצלחה.

Shazi

New member
טיפול קוגניטיבי

לדעתי יכול מאוד לעזור לך, המטפל יעבוד איתך על שינוי בחשיבה- כך שלא תפרשי את התגובות של אנשים אחרים כלפייך בצורה כזו "קטסטרופלית", וכך תרגישי פחות עלבון (עד שבסופו של דבר אולי לא תרגישי עלבון כלל). בקיצור, בטיפול תלמדי (ואפילו תוך זמן קצר) לקחת את הדברים יותר בקלות. בכל אופן, כל הכבוד לך שאת בודקת את עצמך ושוקלת לשנות משהו בפרשנות שלך ובתגובות שלך, זה כבר צעד ראשון בדרך לשינוי!

למעלה