בן 40 ותמיד כועס ונושך ../images/Emo12.gif../images/Emo5.gif../images/Emo4.gif
צריל טיפול לגמילה מאלימות... יש טיפולים כאלה לגברים מכים. פגישות קבוצתיו, פעמים בשבוע, למשך כחצי-שנה או יותר. בשלושת החודשים הראשונים, רוב העבודה היא לגרום לגבר המכה להאמין שהוא באמת כזה - כי בד"כ קיים מנגנון הכחשה מאוד מפותח וחזק: "אני לא גבר מכה! פעם בשכחתי עפה לי איזו סטירה, אבל אני לא איזה חוליגאן שמכסח לאשתו את הצורה!" צריך הרבה מאוד בדיקות, חוזרות ונשנות, של "מתי פעם אחרונה לאשתך היו סימנים כחולים?" ו"האם הילדים שלך מפחדים ממך?" ו"כמה פעמים בשבוע אתה מאבד שליטה?", כדי לגרום לאדם לקבל את העובדה שהוא, אישית, "גבר מכה". אחר-כך ובמקביל, עושים תרגילים של "הדמיה" - לתת לגבר לדמיין שהוא אשה, ומה זה אומר להיות אשה, כדי פתח אמפטיה והבנה לצד שלה בזוג; ובמקביל עובדים על "זיהוי נורות אדומות", כלומר לזהות מתי אתה מתחיל להתרגז, לפני שאתה מתפוצץ, כדי שתוכל לעצור את התהליך שיביא לאבדן-שליטה. הקורס הזה נחשב מאוד מוצלח, מאוד אפקטיבי, ורוב המטופלים בו לא חוזרים לחיים של אלימות - אבל מגיעים לזה בד"כ בצו בית-משפט... האפשרות השניה היא טיפול פסיכולוגי, אבל איך לשכנע אותו לקבל טיפול כזה זה ענין אחר. יכול להיות שצריך להבהיר לו ש"או שאתה מקבל טיפול, או שאני פונה למשטרה!" אם תיאלצי לבחור בדרך הזאת (והיא קשה מאוד, ולא בטוח שהטובה ביותר), לכי בה עד הסוף - יש לוודא שהוא באמת הולך לטיפול, ולא רק מבטיח והולך לסרט. אלימות כרונית היא ענין קשה מאוד לטיפול, והשינוי לוקח המון זמן, עם הרבה עליות וירידות... אני מקוה שתצליחי לעזור לו!