בוקר טוב

avishag8

New member
בוקר טוב

יש לי שאלה לגבי בני כמעט בן 7 . כבר כמה פעמים שתפסתי אותו בשקרים . הסברנו לו שזה לא בסדר לשקר ושעדיף תמיד לומר את האמת . אבל בכל זאת הוא ממשיך לשקר שקרים קטנים .. מה עליי לעשות ? תודה .

פלגיה

New member
שלום לך וברוכה הבאה

השאלה שאת שואלת היא שאלה מאוד מורכבת. בעיקרון שקרים בגיל הרך לא נחווים כמשהו פלילי אלא יותר כמשאלות לב של הילד שכל כך רוצה שדבר מה יקרה עד שהוא מבלבל רצון ומציאות ומתייחס אליו כאילו כבר קרה. מצד שני גיל 7 הוא כבר מעין קו גבול לתופעה הזאת, ויכול להיות שבו הילד כבר מסוגל להבחין בין אמת ושקר. הדבר החשוב ביותר שאפשר לעשות כדי לא לדרבן שקרים הוא לא להזמין אותם ("רחצת ידיים?" כשברור שלא רחץ, או "מי אכל את העוגה של שבת?" כשברור שהוא אכל, ואפשר לדון ב"למה אכלת את העוגה?" שיוצא מנקודת הנחה שהוא זה שאכל, ומונע אפשרות לשקר), וכן לא לתת עונש על אמירת אמת (עד כמה שזה קשה לפעמים). מעבר לכך אני ממליצה לקרוא במאמרי הפורום את המאמר של אביטל אריאלי "כיצד להגיב כשהילדים משקרים": http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=1316&aId=81367

אילה 201

New member
לפעמים כן להעניש

הענין של לא להעניש כשהילד משקר יש בו משהו יפה מאוד, כי אנו מחנכים אותו לומר את האמת, אך מצד שני על הילד לדעת שמה שעשה הוא אכן לא בסדר. אני עובדת בפנימיה לבנות, זה אומנם גיל אחר, אך כאשר תפסתי אותן עושות מעשה חמור, דבר ראשון שוחחתי איתן על הנושא, וכאשר המקרה חזר על עצמו דיברנו אמרתי שלא תהיה ברירה אלא להעניש אותן. מה שהשתדלתי זה שהכל יהיה באוירה של הקשבה ואכפתיות, ואף שאלתי אותן איך אני אוכל להאמין להן שהדבר לא יחזור על עצמו? הבנות הגיעו למסקנה שאכן איך אפשר להאמין להם? ואז העונש בה עם דיבור והבנה(אומנם הבנות התעצבנו, אך הם הבינו גם את הסיבה), הם לא הרגישו שהיה נסיון "לדפוק" אותם, אלא חינוכי. הדיבור הוא משמעותי מאוד וההסבר של זה, ועם זאת כן יש לפעמים מקום של תוצאה למעשה הלא טוב, אך העיקר שלא יבוא מפחד! בהצלחה רבה!

daliac

New member
להסביר או לא להסביר

היי אבישג יקרה, נכון אמנם לשים לב במלוא הרצינות ולטפל בשקרים, אך יחד עם זאת לא להבהל - כיוון שזהו עדיין גיל צעיר. הדבר הראשון שכדאי לבחון הוא-באילו מצבים עולים השקרים... האם הם בהקשר של שעורים ובית הספר, או בהקשר למצבים שונים בבית... בואי נתקדם צעד צעד כדי להבין יותר באיזה הקשר נוצר הצורך בשקר,ואז נוכל להתאים את הפתרונות. בכל מקרה ובכל מצב הסברים מילוליים הבאים כהטפת מוסר -אינם אפקטיביים.ילדים לומדים באופן מעשי. אז קודם כל לא להלחץ ממה שקורה! שוב-הוא צעיר, ולבחון מה ומתי... דליה כמון אימון אישי וקבוצתי

ילדים ושקרים

ילדים פעמים רבות חיים בעולם של משאלות לב, עולם של דמיון. עולם שלנו המבוגרים נראה שיקרי ופעמים רבות השקר מאיים ומפחיד אותנו. גיל 7 הוא גיל שבו הילד מתחיל לבנות עולם מושגים דומה יותר לעולם המבוגרים אך זהו תהליך וכתהליך הוא לוקח זמן.(עולם שהאמת והשקר מתחילים להתקיים בנפרד) חשוב בעיניי שלב ראשון להוריד קצת שיח ולחץ מהנושא כי הרבה פעמים נושא, התנהגות מתקבעת בגלל שאנחנו, ההורים,נותנים לה תשומת לב- גם אם היא בהערות, כעסים או חוסר מרוצות- זאת עדיין תשומת לב. דבר נוסף וחשוב לא פחות היא לדבר בשפת החיוב במקום "אצלנו בבית לא משקרים","אצלנו בבית דוברים אמת" ודבר אחרון לעת עתה, כל פעם שאת רואה שהילד דיבר אמת, לחזק אותו, להגיד לו כמה זה נעים לך, כמה ראית שהיה לו קשה להגיד אמת אבל הוא דיבר אמת ולא להיבהל מהאמת גם אם את לא מרוצה ממנה. חשוב תמיד להאמין ביכולת של הילד, בכוח שלו ולא פחות להאמין בעצמך. אני מאמינה בתהליכים וטיפול בשקרים הוא אחד מהם. אספי המון אוויר, אמונה וכוח. אני כאן בשבילך דינה

למעלה