בוקר טוב!

larisa55

New member
בוקר טוב!

רציתי בבקשה אם תוכלו להסביר לי מה זה אומר עבודת פרילנס. פשוט ביקרתי בכמה פורומי אופנה ונתקעתי במונח הזה הרבה. תודה.

רות מלר

New member
פרילנס הוא עובד שאינו שכיר

זאת אומרת שלא מתקיימים בינו לבין מקום העבודה יחסי עובד מעביד. לא משלמים עבורו ביטוח לאומי, הפרשות סוציאליות.

ומצד שני

יש תקדימים לגבי הענין הזה למשל אם מקום עבודה מספק למשהו תעסוקה במשרה כמעט מלאה ולא מאפשר לו לכן או מסיבות אחרות לעבוד עבור מעסיק נוסף, הרי שגם אם לא משלם עבורו הפרשות סוציאליות הוא חשוף לתביעה בגין כל הזכויות הסוציאליות של אותו פרילנס בקיצור אי אפשר להעסיק פרילנס במשרה מלאה לאורך זמן רק כדי לא לשלם לו פרילנס הוא עצמאי, נותן עבודה עבור תשלום שכר טרחה

larisa55

New member
הבנתי

זאת אומרת אם לדוגמה מחפשים תדמנית פרילנס אז היא עושה את העבודה מהבית?

רות מלר

New member
כן וגם

ישנם תקדימים משפטיים לפיהם אם עסק העמיד לרשות עובד מקום לביצוע העבודה באופן קבוע כמו שולחן ומחשב למנהלת חשבונות הוא הפך להיות המעסיק ולא יוכל לטעון יותר שהעבודה נעשתה בתנאי פרילנס. לעומת זאת- גזרן מגיע עם הציוד שלו- ומבצע את העבודה במקום- ואז הוא דומה לאינסטלטור או חשמלאי - שהם ספקי שירותים.

פרילנס- בעל עסק עצמאי,,

ששוכרים את שרותיו,בתמורה הוא מקבל השכר כנגד חשבונית או קבלה . לא זכאי לקבלת תלוש או תנאים כל שהם ממזמין השירות . העבודה יכולה להעשות בבית המזמין או בבית העובד על פי הסכם שיעשה על ידי שני הצדדים .

הייתי פרילנס כתדמנית קיבלתי שכר פר גיזרה

ובסוף החודש היו משלמים לי משכורת לפי סה"כ הפרויקטים שעשיתי .לא הייתי עצמאית ולא הגשתי חשבוניות .

למעלה