בוקר טוב

אשה9

New member
בוקר טוב

מייקי הזמינה אז באתי, נראה לי מקום מדליק.
אז אם יש עוד כסא פנוי להניח את התיק... ואגלה לכן שהתעוררתי הבוקר (אחרי לילה מרתק) עם שאלה ואולי תאירו לי אותה: ברור לי שלא כל הפמניסטיות הן לסביות, האם לסביות הן תמיד גם פמניסטיות? יום נפלא לכן

פאמקי

New member
כפרה שלי!!!

יש כאן מלא מקום בשבילך. בטוחה שתהיי משב רוח רענן לפורום כשתביאי מעולמך וראייתך המרתקים. ומדהים שזה הנושא שבחרת לפתוח בו... מכירה מישהי (...) שהעלתה את אותו הנושא בדיוק, (פתחתי אותו בקומונה, החצר שלנו, שגם עליה סיפרתי לך, וייבאתי אותו לכאן) אולי עכשיו תהיה הענות גדולה יותר
(וכן, גם למי ש"אין דעה בנושא", זה הזמן לקרוא, להתחבר או שלא ולהביע את דעתכן). ועל שאלתך אומר שלדעתי, ממש לא! לא כל הלסביות הן פמניסטיות, (לפעמים, גם אם הן מגדירות את עצמן כך). עם האשה שהייתי, חיינו פמניזם, ומתקשה לראות את חיי במערכת זוגית שונה בנושא הזה. ולא, פמניסטית לא חייבת "לשאת את הדגל" או" לשרוף חזיות" כדי להקרא פמניסטית. מאמינה שלכל אחת ה"פמניזם שלה". ומנגד חושבת שנשים רבות הן פמניסטיות, גם אם הן לא מגדירות את עצמן כך. (ואומרות:"אני עוסי"ת, אשה ופמניסטית"...
-בדיחה אישית).

אשה9

New member
איזה כייף

של קבלת פנים, עשית לי את הערב. מסכימה איתך, יש סטיגמה חברתית על "פמניזם" ונשים חוששות להיות "מוכתמות" לכן נמנעות מלהגדיר עצמן ככאלה, הבעיה האמיתית היא אצל אותן נשים שפוחדות ממה שהשינוי של הפמניזם יכול להוביל וכך הן יורות לעצמן ברגל.

ayalim3

New member
בקיצור ולעניין..ואני יכולה לדבר שעות על

החברה הנהדרת שאנחנו חיות בה.... אני פמיניסטית. אני אנטי גזענות ואנטי אפלייה. לצערי הרב, לא רק שלא שכול הלסביות הן פמיניסטיות אלא שיש הרבה לסביות שהן פשוט שוביניסטיות!!!! "איזה כוסית" "הייתי עושה אותה" "נוהגת כמו אישה" "אישה, מה את רוצה...." "נשים נשים שק של נחשים" כול אלא בעיני הן אימרות שובניסטיות שרבות מנשותינו בקהילה משתמשות בהן בלי למצמצץ....ולא מדובר רק באימרות, אלא בכלל- יש לי כמה חברות לסביות שהן פשוט מתנהגות באופן שוביניסטי...לא כול כך יודעת איך להגדיר את זה אבל הן כאילו שופטות נשים בחומרה רבה יותר, מזלזלות בנשים, כאילו צריכות להוכיח עצמן ולהיות יותר מהנשים שהן רואות....קשה לי להסביר את זה....בקיצור ולעניין- בתור פמיניסטית אני יכולה להגיד לך שהוויכוחים שלי מול לסביות בנושא הזה שוות ערך לויכוחים מול גברים. הלסביות גם מתרחקות מהפמיניזם כמו מאש דווקא בגלל הסטיגמה שיש לפמיניזם בחברה (לסביות) וזו גם הסיבה בגללה הרבה נשים סטריטיות מסרבות להגדיר את עצמן כפמיניסטיות על אף שתפיסת העולם שלהן פמיניסטית לגמרי. מצד שני, בהפגנה של אלימות כלפי נשים שנה שעברה היה שם רוב לסבי מטורף....אז..... להיות פמיניסט/ית אומר להיות מודע/ת ולרצות לשנות...

אשה9

New member
מזעזע

נשים המפנות את הגב לעוצמה וליכולות שיש לנו והורסות במקום לבנות, יחד עם זאת כחלק בריא בתהליך אולי חשוב לראות גם אותן לנסות להבין ולמצוא את הדרך אליהן, כי גם הן חלק מאיתנו. חשוב לראות את התנועה החברתית, השואפת לשינוי אמיתי, כאחראית להעבירת מסרים חיוביים ולא מלחמתיים בשביל לאפשר לכולם להתחבר.

ayalim3

New member
לא מדוייק...בעיניי

"התנועה החברתית השואפת לשינוי" נתקלת לרוב באנשים שדווקא דיי נוח להם מה שקורה ואין להם צורך בשום שינוי ושיפסיקו לבלבל להם את המוח...מוזר אה? העובדה היא שללא מאבק- אין שינוי. לעולם לא נצליח "לאפשר לכולם להתחבר" כי יש הרבה אנשים, עם הרבה דעות, ו...את יודעת- כול אחת היא עולם ומלואו....
peace woman....

אשה9

New member
../images/Emo13.gif

מסכימה איתך, שינוי זה דבר מאוד מפחיד ויש מי שחושב/ות למה לשנות אם הכל כל כך מוכר ונח. אז נכון שלא נצליח באמת לסחוף את כולם אבל זו השאיפה, כי אם לא נשאף לשמיים איך נגיע לכוכבים ?

oshkoshi

New member
מעתיקה מהקומונה פאמקי ברשותך ../images/Emo13.gif

מה זה פמניזם בשבילך? הגדרה מילונית--פמיניזם (מהמילה הלטינית femina שמשמעותה אישה) היא תפיסת עולם המפרשת את המציאות החברתית הקשורה לחייהן ומעמדן של נשים בחברה, תוך התמקדות במשמעויות הפוליטיות… הניצול הסקסיסטי והדיכוי הסקסיסטי... אני מניחה שבימינו המושג פימינזם די תפס משמעויות אחרות, כל אחת על פי תפיסת עולמה. האם, לדעתך, יש קשר בין לסביות ופניזם? אני בטוחה שאהיה שונה מכולן פה, אבל לא רואה קשר ישיר בין פמיניזם ללסביות SORRY האם לסביות הן בהכרח פמניסטיות? ושוב שונה אני מאחרות (נראה לי), לא חושבת שיש קשר ישיר בין שני הדברים לכן בעיניי לסביות לא בהכרח פמיניסטיות. אני לסבית אני פמיניסטית בדברים מאוד מסויימים אך ישנם דברים בהם אני לא

אשה9

New member
oshkoshi

אהבתי את תגובתך, גמני חושבת שאין קשר בין נטיות מיניות, ולא משנה מה הן, לבין אג'נדה חברתית, פוליטית או כל אחת אחרת. יש גם גברים פמניסטים, והחופש לבחור מה שנכון לי בזמן שנכון לי, זה חלק מהיכולת לחיות בכאן ועכשיו, ואני רואה בזה יתרון גדול.

למעלה