בוקר טוב

yagi11

New member
בוקר טוב

אני מתנדב במרחב שרון כבר כמעט שנתיים.... הייתי שמח לקבל מן "עשה ואל תעשה" לגבי אירועים חריגים טיפה כמו פורצים לדירה/עסק גניבה/התפרצות לרכב.... מה קורה אם....? ומשם להגיע למצבים היותר קיצוניים איך לעצור רכב משובלר בצורה בטוחה שתמנע פריקה אולי מנסיונכם חלקכם יכולים לעלות על שיטות מסויימות לביצוע העיברות הנ"ל.. אילו מסוג האירועים ששוכחים בהם הכל.... כל המוסיף הרי זה משובח תודה מראש

יש גם במאמרי הפורום

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/default.asp?forumId=458&c=3131&sc=0&ssc=0 סמכויות המתנדב, והוראות בסיסייות למתנדב

yagi11

New member
כן... עברתי על זה... אני מחפש משהו מעבר..

משהו לעומק.. שכולל טיפול יסודי באירועים לא שגרתיים... משהו שכולל התמודדות עם מצבים לא צפויים ברור שהכל במסגרת טיפול ראשוני באירוע והקפאת מצב עד לסיוע...

שבוע טוב

קודם כל שאלות טובות.. לגבי ה"עשה" קודם כל כשאתה שומע שיש אירוע כמו פורצים , שבל"ר או כל משהו חריג , ונצא מנקודת אנחה שאתה במשא"ז קלאסי , תעלה מול קצין היחידה וניידות האזור קודם כל ותשאל אם אתה רשאי למשוך איתם לאירוע , במידה וכן תשאל איפה לעשות סגירות ואיפה קצין היחידה רוצה אותך בדיוק , באירועים כאלו יש ראש שמתפעל האירוע והוא בדר"כ קצין היחידה שמפנה את הניידות שלו לסגירות ובדר"כ מי שנכנס ללב האירוע אלו שוטרים על אופנוע , בניידות סמויות וכשאין ברירה אז שוטרים במדים , יש כל כך הרבה דברים שעושים כשמגיעים לאירוע פורצים אני אתן לך כמה דוגמאות ממש קטנות הכי פשוט וצורם כשזה קורה , כבה אמצעים כשאתה קרוב ללב האירוע . את הניידת תחנה כמה עשרות מטרים מחוץ ללב האירוע ופשוט צא למקום בריצה אני דורשת מהשוטרים שלי במיוחד בחורף שתמיד יהיה איתם איזשהו פילז , או קפוצ'ון אזרחי איתם לאירועים כאלו, שפשוט יזרקו אותו על עצמם והם כבר הרבה פחות בולטים. כושר טוב.. אין ספק שעם כושר טוב כל פריקה שלא תיהיה אתה תגביר את הסיכויים שלך להביא תפיסה, למרות כל האדרנלין אחרי 15 שניות של ריצה מהירה אם לא יהיה לך מינימום של כושר אתה פשוט תוותר , וחבל. מה שכתבתי לך אלו הדברים הבסיסים ביותר שאפשר לתת , לפחות פה , בעבודת המשטרה מילת המפתח היא ניסיון , תתנדב ליחידות הסיור באזור שלך עם הזמן אתה תרכוש את הניסיון הנדרש ולאט לאט תראה ותבין מה בדיוק עושים ומה לא עושים באירועים שכאלו.. קח ממה שכתבתי לך ובמקביל תרכוש עוד ניסיון ובטיחון בשטח ומי יודע אולי הפורץ הבא יהיה שלך
בהצלחה.

yagi11

New member
תודה

אני בטוח שזה לא מספיק.... אשמח קבל עוד מידע עם את יכולה (או כל אחד אחר) ום לא פה אז במייל או במסרים... ושוב... תודה!

../images/Emo13.gifעבודת משטרה זה כמו שחיה

לא לומדים בהתכתבות,אלא "קופצים למים" ולכן צריך ומומלץ לעשות שני דברים: 1. ליזום ולזמן שוטרי סיור/אתגר/בילוש להדרכות למתנדבים בנושאים מבצעיים(ללא כל קשר אם למתנדב יש סמכות או לא לבצע)-אבל בשלב ראשון ללמוד. 2. להצטרף לפעילות שוטרי סיור,כשלישי בניידת-כדי ללמוד העבודה מקרוב ואח"כ לחזור עם הידע ליחידה/לבסיס.

yagi11

New member
זה ברור...

מצד שני לא קופצים למים בלי מצוף נראה לי שלא ממשה הבינו אותי... אני כל מסוגל לטפל באירועים כאלה.. אני מחפש פשוט יותר טיפים/ראשי פרקים של במה להתמקד ובמה לא מה כן לעשות ומה אסור לעשות.. ככה יותר קשה לשכוח...

boris84911

New member
יודית, זה אפשרי להצתרף לשוטרי סיור?

או שזה רק יח"מ יכולים להצתרף לסיור.

../images/Emo13.gif-נער בכיתה יא או י"ב שעבר כבר מטווח ונושא

נשק,יכול להצטרף כשלישי(=מאבטח) בניידת סיור או תנועה. ראו נוהל "הוצאת מתנדבים לפעילות מבצעית" 70.012

boris84911

New member
לצערי באתר של המשטרה אין את הנהלים....

כמו כן אני צריך לפנות למב"ס שלי או שאני צריך לפנות למרחב.

למעלה