בוקר טוב

אילנית03

New member
בוקר טוב

הבן שלי התחיל השנה כיתה א' וכיומיים לאחר תחילת הלימודים המורה אמרה לו שהוא יכול להתקדם באופן עצמאי בחוברת ללימוד הקריאה והכתיבה (צלילים מספרים) כי הוא מכיר ויודע את כל האותיות וכי הוא יודע קצת לקרוא. בשבוע הראשון נרשמה התלהבות ובאמת הוא היה מתקדם כל יום כמה עמודים ועושה אותם בכייף ובלי טעויות. בשבוע האחרון הוא מסרב לשבת ולהתקדם בחוברת (אני יושבת איתו בכל פעם על מנת להקריא לו את ההוראות) מה עושים? האם גם אצלכם נתנו לילד להתקדם באופן עצמאי ולא בקצב הכיתתי?

פלגיה

New member
למה הוא חייב?

אם הוא מתקדם יותר מהכיתה, למה הוא חייב להתקדם עוד יותר (ועוד בשיעורי בית)? אם הוא רוצה - בשמחה ובכיף, אבל אם לא - שיחכה לכיתה. אצלינו נותנים להתקדם - אבל לא בחוברת הלימוד עצמה. נותנים לקרוא בספרים אחרים אם משעמם בכיתה.

אילנית03

New member
המורה אמרה להם

להתקדם באופן עצמאי לא פחות מ 4 עמודים ביום. ולכן נשאר לו גם לבית שיעורים אבל הוא לא רוצה להכינם. נראה לי יותר הגיוני להתקדם בחוברת עם הכיתה ולקרוא עוד ספרים בכיתה אבל אני לא המורה

פלגיה

New member
נשמע לי מוזר

בגלל שאם ילד מתקדם, אין עניין לקבוע לו מכסת מינימום (גם מכסת מקסימום היא בעייתית, אבל בה יש היגיון אם רוצים לשמור "חזית אחידה" בכיתה) אני מציעה לך לדבר עם המורה.

לטעמי זה ממש לא בסדר!!

בשביל מה הילד צריך להתקדם עצמאית? לי זה נשמע כמו מורה שלא ממש מתאמצת.. ילד שיודע אותיות וצלילים לא צריך לקבל את זמן המורה? איך מצפים שלילד בכתה א' תהיה משמעת עצמית כזו גבוהה כדיי לשבת עצמאית ולהחליט עד לאן הוא מתקדם ממש לא מקובל! הייתי יוזמת שיחה עם המורה ובהקדם.

למעלה