בוקר טוב

red pasiflora

New member
בוקר טוב

שלום, אני בת 22 ונמצאת כרגע בשלב בחיים שאני די בטוחה שאני חייבת שיחות אצל פסיכולוג, אבל אני לא רוצה ללכת גם בגלל היוקרה שבפסיכולוגים וגם כי אני לא חושבת שזה יעזור לי, אני יותרחושבת ש "coaching" יעזור לי במצב זה. השאלה אם הגעתי למקום הנכון???

פסיכולוג או אימון

הי, אכן הגעת למקום הנכון. אני מבינה שאת בנקודה בחייך שאת מחפשת ליצור שינוי כלשהו בחייך. איזה סוג של שינוי? מה קיים היום בחייך שהיית רוצה לשנות? בברכה אילת לבנון

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון או טיפול

כדי לענות לשאלה אם הגעת למקום הנכון צריך לדעת יותר על השלב שאת מתארת שמחייב שיחות עם פסיכולוג. אימון הוא לא תחליף לפסיכולוג - אילו שני דברים שונים ויש מצבים בהם אחד מהם מתאים, ויש מצבים בהם אפשר לבחור לפי רצונך. את מוזמנת לקרוא עוד בשאלות הנפוצות של הפורום על אימון וטיפול וההבדל ביניהם. אם תרצי לספר יותר היכן את נמצאת כרגע, נשמח לעזור. בכל מקרה - כמובן שפורום אינו מחליף תהליך אישי עם מאמן שתבחרי לעצמך - הוא יכול לעזור לך להתחיל ולשאול שאלות בכיוון.

כבר לא1

New member
ויש שלב שבו המאמן

יכול להגיד למתאמן שפה הוא לא יכול לעזור ולהפנות אותו לטיפול פסיכולוגי?איפה הגבול? ואם המתאמן בכל מקרה רוצה להמשיך באימון? הרי יש מאמנים שכן עוזרים גם בתחום הרגשי.

red pasiflora

New member
תודה על התגובות

קשה לי לדבר ולהיפתח, אבל מה שאני יכולה לומר זה שקשה לי במצב שאני נמצאת כיום. אני נפגעת בקלות ונקשרת לאנשים יותר מדי מהר וכך אני נהיית יותר פגיעה. אני סובלת מחוסר ביטחון, ואני רוצה לעשות כ"כ הרבה דברים (לא ממש הרבה) ולא יודעת מהיכן להתחיל ויש בי את החשש להתחיל שיכול להיות שנובע מחוסר הביטחון. הייתי רוצה פשוט לקום לבוקר חדש, אבל לא מהכוונה שרע לי בחיים, אני מודה כל יום למה שיש לי, פשוט להרחיב את אופקיי ולהכניס שלווה לחיי.

isaacm

New member
שלום לך. ונפלא לקרא את מה שאת כותבת.

הנה, מחר יש לך בוקר חדש. באמת, חדש לחלוטין. תענוג לקרא אדם שיודע להודות על מה שיש לו. ואת רוצה להרחיב את אופקייך. ואת רוצה להכניס שלווה בחייך. אכן, כשאת יודעת להודות על מה שיש, אל תפסיקי. עשי זאת מדי יום. והנה את כותבת שאת רוצה לעשות הרבה דברים (ושזה לא ממש הרבה, בעצם) ואת לא יודעת מאיפה להתחיל. אז - בואי ואזמין אותך לטיול קטן. בואי נטייל יחדיו לעת ערב בשביל המשאלות שלך. משני צידי השביל פזורות משאלותייך, רבות או מעטות, כרצונך. נטייל יחדיו ברוגע ובשלווה בשביל המשאלות ואת - קחי לך משאלה אחת. רואה - זה כל כך פשוט, עכשיו את יודעת מהיכן להתחיל. אה, שכחתי, יש בך את . . . כן - גם בי
אז הנה, עכשיו יש לך עוד דבר להודות עליו. שמחתי לקרא את שהיה לך לשתף. איציק

red pasiflora

New member
איך מתחילים?

אני קוראת את התגובות של כולם ושוב תודה :) ותמיד אומרים שההתחלה היא הכי קשה, אז מה אני עושה איך אני יוצרת קשרים חדשים ומנסה להשתנות ולשכוח את הכאב שיש בי ושמלוה אותי במהלך היום? איך אני ארחיב את אופקיי שאני מרגישה ששום דבר בשום נושא לא מעניין אותי, שבעצם כן מעניין אבל פוחדת להתחיל. אני מניחה שקולטים שאני מבולבלת מהכתוב...

isaacm

New member
גם אני פוחד, וזה בסדר.

ללכת בשביל המשאלות זה נורא מפחיד. לא זוכר משהו יותר מפחיד מזה. תהיי מוכנה לאחוז בידי ובכל זאת לטייל בשביל המשאלות? אין כל צורך לעשות דבר. אין בכלל צורך להחליט. כל מה שאנחנו עושים זה לטייל ברוגע בשביל המשאלות ולצפות במשאלות. כמה זה יכול להיות מפחיד? ואולי כדאי, בפעם הראשונה, פשוט לוותר. לטייל ולא לקחת משאלה. גם זה בסדר, כשיש צורך, להישאר בחוסר ידיעה. אחר כך יתבהרו הדברים. טיילי לך, אחר כך נמשיך . . . איציק

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בוודאי

עצם העבודה על נושא רגשי אינה סיבה ללכת לטיפול דווקא. המקום ללכת לטיפול הוא כאשר הנושא תוקע את המתאמן באופן שהאימון אינו יכול להתקדם. זו אחריות המאמן לשים לב מתי העבודה עם המתאמן אינה מועילה לו די, ולהפנות אותו לערוץ שיהיה הטוב ביותר עבורו. ואם המתאמן מעדיף להשאר באימון - עומדת השאלה מה טוב למתאמן? האם נכון לנסות בכל זאת להמשיך ולראות אם אכן יש אפשרות להתקדם או להתעקש שילך לטיפול שיעזור לו יותר. המאמן צריך להיות מספיק מחוייב למתאמן כדי להגיד לו "לא- עדיף לך טיפול" אם זה מה שהוא חש שנכון.

אוריק3

New member
אכן ציינת את כל הסיבות הטובות לעבור אימון ..

וגם ציינת את הבעיה. עכשיו בוודאי שתקבלי פניות אישיות. בדקי מה הכי מתאים לך כולל התנסות. וצאי לדרך. בהצלחה

נו, אז מה את אומרת?

הגעת למקום הנכון? בכל מקרה ברוכה הבאה
(מי אמר שזו לא פסיפלורה אדומה ?
)

למעלה