בוקר טוב...

בוקר טוב...

אני רוצה לברר בבקשה למי שיודע שני דברים. 1- אם אני מוציא ילד בן 15וחצי לחול (אנחנו יורדים לחול...)מה קורה עם הצבא האם הוא חייב לעשות צבא בארץ (כל המשפחה חוזרת לחול הוא יהיה כאן לבד) שאלה שנייה מה קורה אם אני מוציא אותם מהארץ והם נהיים עריקים איך הם יכולים בבא הזמן לחזור לארץ תודה רבה השאלה מופנת רק להורים שגרים בחול והיו להם בעיות עם הבנים מהסוג הזה (ולא לישראלים יפי נפש שגרים כאן ויתחילו לתת לי "מוסר" תודה רבה קוקו

אלוניס

New member
מומלץ להיזהר עם העניין

אזרח ישראלי שעזב לאחר קבלת צו ראשון יכול להיחשב עריק ויש מקרים שהחמירו גם אם מי שעזבו לפני קבלת צו ראשון. ולא פעם גם בירור בשגרירות לפני ההגעה לביקור בארץ לא מנע מעצר. וזו בעיה לא רק לבנים אלא גם לבנות. כמובן שבבוא העת אם הילד ירצה הוא יוכל לקבל הרבה תנאי עזרה כחייל בודד. אם יש משפחה שתרצו לבקר וכו' - שווה לברר היטב כדי שהילד לא יגיע לכלא כעריק. אם כבוגר הוא יחזור לארץ - הוא יוכל לעשות את כל הבירורים בעצמו מול רשויות הצבא. כמה תשובות יש בקישור הזה: http://www.israelisabroad.com/ask_the_expert_ans.asp?expID=42 ואפשר לחפש הלאה בגוגל לפי מילות מפתח כמו "גיוס יורדים" וכו'.

רק שתבינו אנחנו עוזבים כי

היתחרבנתי כלכלית כאן עד שאני יסדר הכל שם דירה וכו ... ואני יקח את המשפחה שלי הבן שלי יהיה כבר בן 16 וחצי אז מה אני אמור לעשות להמשיך לידפוק לי את החייים בארץ .ואין מצב בעולם שהבן שלי יהיה כאן לבד כמו יתום ....

forglemmigej

New member
הוא קבל כבר צו ראשון?

אם לא אפשר עדיין לצאת. מה הבטחון שבחו"ל איזה שלא יהיה לא תתחרבן כלכלית?

dotandvir

New member
אין עם זה שום בעייה

פשוט צריך לסדר הכל לפני שעוזבים - הצבא לא רודף אחרי אנשים לחו"ל ואפשר לעזוב בימינו גם אחרי צו שני אבל כדאי מאוד לעשות את כל זה לפני כיתה י"ב רק ליתר ביטחון. דותן

למעלה