בוקר טוב

AYELET1

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

מפריע לי מאד שאת יום העצמאות מסמל מנגל, לא פחות מאשר הדגל
ובימות יום העצמאות, שהן דבר ממוסחר , שהן כנראה נסיון (לא מוצלח כל כך) לחקות את הריקודים ביום הכרזת המדינה, גם צורמות לטעמי. איזה תוכן הולם יותר ניתן היהלצקת בחג?? האם נסיון כזה, יכול ליהיות מעשי, בכלל? מה דעתכם?

AYELET1

New member
../images/Emo32.gif תאי מערכת החיסון

מאמר מעניין אודות הדרך , שעושים תאי מערכת החיסון לכיוון רקמה פגועה , הנזקקת לפעילותם. המאמר, נכתב בעקבות מחקר, שבו נבדקה השאלה, כיצד "יודעי" התאים לאן להגיע, ואיך הם חודרים לרקמה , בה הם צריכים לפעול. http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=152260&contrassID=2&subContrassID=2&sbSubContrassID=0

AYELET1

New member
ברכה ליום העצמאות ממקור מפתיע../images/Emo22.gif

אתר רוסי כלשהו, מפרסם ברכה ליום העצמאות בפנים

גליה13

New member
הדגל מסמל את החג

ראי אותו מתנוסס על כל בית ומכונית- המנגל ובימות הבידור הם רק דרך לשמוח- לעם שאינו יודע בדרך כלל לשמוח- ושאין לו תרבות שמחה- כמה חגים שמחים יש לעם ישראל? פורים- (כשלפניו צמים יום שלם ליתר בטחון)... וזהו בערך בכל יתר החגים נזכרים או מציינים מאורע עצוב... חכי עוד 100-200 שנה ונעצב לנו תרבות של שמחה.

bimbo.

New member
פעם פעם, ביום העצמאות. היו../images/Emo104.gif

מצעדים צבאיים ברחובות הראשיים של הערים הגדולות, בעיקר תל-אביב, וכולם היו מאושרים ואף אחד לא ביקש יותר מזה. ובכל זאת, היתה שמחה ברחובות, ותנועות הנוער רקדו ושרו. מי ידע אז ממנגל? עם הזמן נעשינו "תרבותיים" יותר: מה, אנחנו נרקוד סתם ברחובות? או נדליק איזו מדורה ונזרוק לתוכה "קרטושקעס"? וכך המנגל זכה ונעשה חלק מאיתנו, בשר מבשרנו (תרתי משמע) ועצם מעצמותינו (כנ"ל). נכון שבימות הבידור הן עסק ממוסחר, אבל לפחות כך ניתן לקבץ כמה ישראלים מסביב ולהרגיש "חוגגים". לא איילת, אני לא סבורה שניתן לצקת תוכן אחר לחג. ואל נא תשכחי, שיום העצמאות סוגר למעשה את יום הזיכרון, וקשה להכנס לשמחה כשהיום הקודם כאב במיוחד.

איריס999

New member
דרכים רבות להביע שמחה

אצלנו היהודים, שמחה מתקשרת לאוכל והנה הקשר למנגל. זה אולי צורם, אבל פחות צורם מהאופניים שמסמלים את יום כיפור... בכל אופן, בתקופה הנוכחית,לאור המצב, מה שחשוב זה רק שיתנו לנו לשמוח ולא משנה באיזו צורה.

ואצל האמריקאים אוכל לא קשור לחגיגות

מה עושים ב4 ביולי? ומה עושים הצרפתים ב14 ביולי זיקוקים וברבקיו. נכון-לא בפארקים אלא כל אחד בחצרו או עירו. קצת ירידים קצת לונה פארק מצעד כלשהו עם תזמורת הקשה וזהו היום עובר. אגב, גם בעמים אחרים יש צמידות של ימי זיכרון לימי עצמאות או שחרור ,אני מכירה את ההולנדי למשל (איפה אטיוד ,אגב??) ב3 במאי הם נזכרים בחללים וב5 במאי הם מזכירים את השחרור מהכיבוש הנאצי(כמו יום עצמאות שלנו). רק שאצלם השכול לא כל כך קרוב ומיידי כמו אצלנו.

אטיוד5

Active member
אני פה

סילקו אותי מפורום שכן. אני פרסונה-נונ-גראטה שם. אז באתי קצת לרחרח שוב.

AYELET1

New member
היי ../images/Emo13.gif

אבל מה זה, באים לכאן רק כשאין מקום אחר?

אטיוד5

Active member
לא חסרים פורומים, ברוך השם.

סתם באתי לרחרח, לראות מי עדיין פה, מי הלך, מי בא.

DizzyMissLizzy

New member
איילת: איך שכחת את הקצף ?!?!?!

הבת הקטנה רצתה כל שנה (עד שנה זו שבה בוטלו החגיגות) לצאת העירה בערב יום-העצמאות. בשנים האחרונות שלחתי איתה את הבעל, ואני חכיתי בבית. למה ששנינו נסבול? ובאמת, המסכן ממש סבל... ואפרופו מנגלים: עכשיו אנחנו יושבים בבית. כל החלונות סגורים, ובכל זאת על פי הריחות שנכנסים הביתה, יש לי הרגשה שאני יושבת בפארק הירקון, או על אי-התנועה בדרך חיפה.

AYELET1

New member
אכן הקצף באמת נשכח לגמרי....

וגם אני הרגשתי כמו בפיקניק... עם הריחות בחוץ

למעלה