בוקר טוב

Mel72

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

מישהי פירסמה פה לא מזמן פאי פרג שהיה נראה מדהים. משהו שהתאים לתבנית 28 והיה בו מלא מלא פרג ורק פסי בצק דקים מלמעלה. אני מחפשת בטרוף את המתכון ולא מוצאת.. מישהי יודעת על מה אני מדברת?

pirge

New member
עוגת שכבות של פרג תפוחים\סילאן

הנה עוד עוגה משולבת עם פרג תפוחים ושוקולד תשמרי אותה ותהני. 07:40 | 23/01/05 עוגת פרג תפוחים ושוקולד מפוארת וחגיגית במיוחד . הוכנה מספר רב של פעמים ותמיד קצרה מחמאות. מקור: פירגה. עוגת פרג ותפוחי עץ בסילאן תמרים על בצק פריך עוגה מורכבת, אבל שווה כל ביס. בצק: מרגרינה רכה כוס סוכר חבילה קטנה קמח תופח ללוש לפירורים ולהוריד כוס וחצי הצידה. ליתר להוסיף: ביצה+יוגורט 3 אחוז+סוכר וניל ולערבב. לשטח בתבנית משומנת חד פעמית 26X33 ולאפות 15 דקות. להוציא ולקרר. כשקר, לזלף 2 - 3 כפות סילאן על הבצק ומעל 2 כפות פירורי לחם.או אגוזים טחונים. מלית פרג: 2 כוסות פרג טרי טחון במעדניה ולא מהשקיות שבסופר. כוס חלב ביצה שלמה 2 כפות מרגרינה רכה 3 כפות סוכר חבילה שוקולד מריר שבור לקוביות - לא חובה--אפשר לוותר על השוקולד..... להרתיח חלב ולהוסיף את הפרג והסוכר לבחוש עד שהחלב נספג. להוסיף מרגרינה ושוקולד ולבחוש היטב. להוסיף ביצה שלמה ולבחוש לבלילה אחידה. לשמור בינתיים במקרר. למלית תפוחי העץ: 8 תפוחי עץ "גרנד" גדולים מקולפים נקיים מליבה, חתוכים לפרוסות גדולות כל תפוח ל-6-8 רבעים. להכניס את התפוחים לסיר ולהוסיף 2 כפות סילאן+כף מיץ לימון לערבב ולבשל כ-15 דקות, עד שהתפוחים יקבלו צבע כתום מהסילאן ויתרככו מעט. לסנן שלא יהיו נוזלים. ליצוק את הפרג על הבצק ומעל לסדר את התפוחים אחד אחד על פני הפרג שיכסו את פני כל העוגה. להוסיף לפירורים שהורדנו הצידה, 3 כפות אגוזים טחונים גס, לערבב ולפזר על העוגה. לאפות כ-20 דקות בחום 175 מעלות עד שהפירורים יזהיבו. לפזר אבקת סוכר

Mel72

New member
לא... לצערי עדיין זה לא זה..

אף אחד מהמתכונים. אבל כמובן תודה על הנסיונות. יש עוד רעיונות?

pirge

New member
אילנית הביאה מתכון ותמונה לפני כמה

ימים. שילחי לה מסר.

Mel72

New member
אילנית ../images/Emo124.gif

לא מצליחה להעביר אליך מסר... תקלה כנראה.. איפה את ? איפה המתכון? השבת מתקרבת...

אילנית12

New member
הנה אני,הגעתי עכשיו,עוגתת פרג

אפשר לקרוא לה:פצצת פרג הכנתי לפי הבצק הזה,הבצק מעולה לכול מיני מאפים. רידדתי דק את הבצק,חוררתי אותו מעט בקיסם,כדי שלא יתנפח באפיה, על זה שמתי את הפרג,ועוד שיכבה של בצק דק,ולמרוח חלמון על הבצק. קילו קמח זה המון תכיני פחות .. החומרים:לבצק 1 שקית שמרית 50 גרם 1 ק"ג קמח לבן ) השתמשתי בשטיבל2 1 חבילה מרגרינה.(או חמאה) 3 חלמונים של ביצה 3 כפות שמן 1.5 כוסות מים פושרים. חצי סוכר או לפי הטעם ההכנה: קודם כול ממיסים את המרגרינה להכניס את כול החומרים חוץ מהמים לקערה גדולה לערבב טוב טוב ואז להוסיף את המים.להתחיל ללוש .אם הבצק נדבק לידים להוסיף מעט קמח. לכסות את הקערה במגבת ולשים במקום חם אני שמה בתנור מכובה.כחצי שעה. לאחר חצי שעה בערך להמשיך ללוש ולשים למנוחה של שעה וחצי בערך או עד שמכפיל הבצק. ) . . אפשר להקפיא. עצמי תלמון.

אילנית12

New member
המלית פרג.

עוגת פרג בצק שמרים. למלית: חצי קילו פרג טחון טרי, 4 כפות דבש 2 סוכר ווניל קליפת תפוז ולימון מגורדת 5 כפות סוכר חום,או לפי הטעם. בערך 2 וחצי כוסות מיץ תפוזים/חלב לבשל הכול על אש בינונית,עם עירבוב, לאחר הבישול להוסיף חופן צימוקים.

למעלה