בוקר טוב

בוקר טוב../images/Emo42.gif

אני מאוד זקוקה להכוונה שלכם, הבן שלנו בן 13 סובל מליקוי למידה בלתי מילולי, עבר כ-4 אבחונים ,כולל זה של הגן , אנו עומדים בפני אבחון דידקטי אצל מאבחנת שעליה המליצה יועצת ביה"ס. מכיוון שנמצאה באבחון האחרון אבחנה של ADD (זה מה שהפסיכולוג רשם), אנו רוצים לבדוק אותו אצל מאבחן מומלץ באזור גליל או עד חדרה. אנחנו חברים בשרותי בריאות כללית, לפי מה שידוע אין השתתפות, אם אתם יודעים אחרת, נודה לכם. המאבחנת מתלבטת בין אבחון דידקטי ובין אבחון פסיכודידקטי-לדבריה היא תעדכן אותנו במהלך הבדיקה. מנסיונכם, האם עדיף לגשת לבדיקה לטיפול בADD לפני האבחון הדידקטי,או שזה לא משנה? יש לנו עוד כמה שאלות אבל מתחילים כאן,אם ידועים לכם סכומים זה מאוד יועיל, גם במסרים אם קיים איסור לכתוב מעל דפי הפורום, אנחנו פשוט מרוששים כבר. יום נעים ורוב תודות
משפחה

zivadina

New member
סדר האבחונים

הפרעת קשב צריך לאבחן אצל רופא נוירולוג או פסיכיאטר. במידה שהרופא או המכון איננו שייך לקופה אך עובד עם הקופה, ובמידה שאתם מבוטחים בביטוח משלים, מגיע לכם החזר גדול לפי סעיף "ייעוץ רופא מומחה". באזור הצפון מומלצת הפסיכיאטרית לילדים ונוער ד"ר אילנה פרבשטיין בבית החולים זיו, צפת. לא ידוע לי אם היא מוכרת על ידי ה"כללית", אבל כדאי לשאול. מומלץ לאבחן ילד מעל גיל 10 אצל פסיכיאטר. בנושא הקדימויות: ההמלצה היא קודם כל לאבחן ADHD. במידה שמוצע טיפול בריטלין, לוקחים ריטלין זמן מה. במידה שיש עדיין בעיות בלימודים, ניגשים לאבחון הדידקטי תחת השפעת ריטלין. כך מושגת תמונה נקיה יותר של ליקויי הלמידה האחרים. ליקוי למידה בלתי מילולי (NVLD) בא הרבה מאוד עם ADHD. הם מאוד דומים, בכך שיש בעייה לווסת את הקשב, אם כי אחרת. כדאי לך להסתכל בתוך ספריית "קישורים" שלנו (מילה לבנה מעל כותרת הפורום) במדור "מכונים ורופאים לאבחון" ובמדור "ליקויי למידה". נשמח ללוות אותך.

../images/Emo51.gif

מי מומלץ באזור חיפה גליל מערבי?,נוירו ילדים או פסיכיאטר? אני בספק אם אקבל טופס 17 לאזור צפון אבל אנסה. בכל מקרה,מאוד מפתיע לקרוא שהמאבחנת רצתה לעשות את הבדיקה לפני התוצאות של הנוירולוג או הפסיכיאטר. היית לעזר רב והקישור למכונים גם מאוד עוזרים, שוב תודה

zivadina

New member
אבחונים באזור חיפה

כדאי לך לשאול בעמותת "ידע והקר"ה" בקריות, שהיא עמותה לילדים ומבוגרים ADHD: 04-8442224 אני יכולה להמליץ על הפסיכיאטר ד"ר אבי שפירא שעובד פרטי. במידה שתמצאי מישהו שהקופה מכירה בו, תוכלי לקבל החזר לפני סעיף "ייעוץ רופא מומחה" מן הביטוח המשלים בקופה. אני נוהגת להמליץ על אבחון אצל פסיכיאטר אם הילד עבר את גיל 10. יש מעט מאוד נוירולוגים שמכירים את הפרעת הקשב כראוי ומתאימים לאבחן נערים עם הפרעת קשב.

למעלה