בוקר טוב

גריפון

New member
בוקר טוב../images/Emo42.gif

שאלתי למטה אם ידוע כאן על הסגולות של חילבה וארטמיסיה להורדת סוכר - ורציתי להוסיף גם... עלי זית: זה באמת עוזר? והאם יש העדפה בין חליטת עלים טריים, או יבשים?

תנסה לחפש כאן

כפי שאתה רואה העינות לדברים הללו אינה גבוה. זה יכול אולי לעזור מעט לסוכרתיים סוג 2 אבל סוג 1 אפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפס....................... תסתכל בקישור

גריפון

New member
תודה - מעניין מאוד! ובינתים...

ובינתים הגיעו התוצאות שלי - 159. האם זה סוכרת מסוג 1 או 2? קיבלתי כדורים וזהו, התחלתי. אין לי מושג מה פירוש כל זה. בינתים אני בשלב של נעשה ונשמע.

דואגת1

New member
פשוט הרהורים

לגריפון, לפי הנתומים, אני מנחשת שאתה טייפ 2. מה שאני מציעה, תחילה נסה להתאזן בעזרת דיאטה, פעילות גופנית ואם יש צורך גם בכדורים. יש סוגים רבים של כדורים, לכל אחד תפקיד אחר והשפעה אחרת. אני מקווה שבדקו לך רזרבה לבלבית על מנת להתאים את הדיאטה והכדורים. עלי תה, חילבה וכו' - עזוב בינתים, מה עוד שמידת השפעתם נתונה בספק רב, הויכוחים לגביהם לא הסתימו, ובקיצור ספק רב אם הם עוזרים.

גריפון

New member
רזרבה לבלבית, ירחם השם?...

אין לי מושג מה זה ואם בדקו... איך אני מזהה את זה בטופס התוצאות? מה שרשם לי הרופא הוא Glucophage, ומה שנתן לי הרוקח הוא Metformin-Lipha - ודאי עוד אחד מהתחליפים הזולים יותר של קופ"ח - אבל כן, בהחלט, ותודה, דואגת, פעילות גופנית התחלתי, ודיאטה - ממש במיידי. אבל חילבה - אם לא יעזור (וסביר מאוד להניח שיעזור!), לפחות יהיה טעים... זה לא פשוט, המעבר הזה. כולכם מכירים את זה הרבה יותר ממני. כרגע, נראה לי שהחיוני ביותר הוא לעשות את הסוויץ' המנטלי לכיוון ה"+" ולשמור אותו שם. משם כבר יהיה כל השאר קל יותר לביצוע. תודה על העזרה.

דואגת1

New member
רזרבה

לגריפון, רזרבה לבלבית באה לבדוק באיזה מידה אם בכלל הלבלב מיצר אינסולין ואם יש פגם זאת הסיבה לעליה של רמת הסוכר בדם. יש אנשים אשר הבעיה שלהם היא בכך שאין מספיק רגישות לאנסולין והתאים אינם מאפשרים כניסתו לתאים ןמכאן הבעיה. הרופאים מי מהם, נוקט בשיטה של ניסוי וטעיה, עד שקולעים, ובינתים ... אני מקווה שאתה מאוזן, ואני מקווה שנשלחת לדיאטנית לסכרת ולא לסתם דיאטנית, יש הבדל גדול ביניהן, ובעצם עדיך היה שיקראו לה מומחית לתזונת סוכרתיים. הכדורים שקיבלת ואשר רשמו לך, הם היינו כך, אותו כדור, רק היצרן שונה, והוא מפריע לכבד להפריש גלוקוגן (סוכר) לדם ומגביר את הרגישות לאינסולין.

גריפון

New member
../images/Emo51.gif כשמך כן את! (איזה הצטרפות

מקרים...)
וטוב שאמרת בענין הדיאטנית. נקודה חשובה ביותר.

slightly

New member
../images/Emo95.gif היי גריפון

תתחיל להתרגל לשינוי האריזה של הכדורים מדי חודשיים - שלושה. ראיתי אותם כבר בכל הגדלים והצורות. כשהתחלתי לקחת הם באו בצנצנת בתפזורת. מאז, האריזה השתנתה מספר פעמים. מה שחשוב זה השם הגנרי - Metformin Hydrochlorid השם המסחרי והאריזה משתנים ע"פ היצרן. אלו כדורים מאד "ידידותיים" - הם לא גורמים להיפו. בהצלחה

חילבה ../images/Emo3.gif

אך כמה זמן לא אכלתי חילבה טובה
פעם היינו נוסעים למסעדת פועלים כזו ברחובות כדי לאכול - אבל עכשיו זה מסובך ניסיתי להכין לבד בבית ויצא זוועה
אולי תפרסם איזה מתכון פשוט |איקון מתחנחן|
בכל מקרה מזכירה גם לך כדי להסתכל בקישורים שלנו, בשאלות הנפוצות ובמאמרים כדי ללמוד דברים חדשים על המתיקות המתפרצת........

גריפון

New member
רק עכשו חזרתי, רק עכשו ראיתי...

חילבה אפשר לקנות טחונה, או בגרגרים שלמים. את הטחונה אפשר להכין הרבה יותר מהר, אבל אני מעדיף את הגרגרים השלמים. אני משרה אותם במים יום-יומים, ומריץ אותם בבלנדר חזק (ואם אין - משרה אותם יותר זמן, או שאפשר להשתמש בטחונה, כאמור). אני מאוד אוהב להוסיף לזה סחוג, ואם אין - פשוט מוסיף פלפל חריף, שום והרבה כוסברה בזמן הטחינה. יש כאלה ששמים מלח אבל אני לא אוהב מלח, אבל מיץ לימון טרי - כן וכן! ומוסיף עוד כשאני מוציא את זה מהמקרר בימים שאחרי, להחזיר לחילבה רעננות - ונוזל. הכי בעולם אני אוהב את זה עם לחוח במרק רגל, אבל בזה אני משתדל למעט, ולכן האילתור המוצלח מאוד עם שמנת או יוגורט (מכירה את היוגורט החדש והנפלא של בית יצחק, יוגורמה, זה עם הציור של הכבשה?)

אוף עכשיו אני ממש רעבה

ועוד בפסח הזה שאין מה לאכול... שואנת כל דבר שיש בו קמח מצה ולא אוכלת קיטניות -לא משאיר הרבה אהה אח לחוח יאמי עם מרק רגל ומלא חילבה בפנים הריר אוי הריר נוזל......

slightly

New member
../images/Emo95.gif חילבה

אם את מזדמנת לרחובות...במאפיה של ג'רפי בשעריים מוכרים חילבה קפואה שהם מכינים בעצמם, בקופסאות של 250 או 500 גרם. אחרי הפשרה זה כמו טרי...טעים שחבל על הזמן...פשוט לקנות כמה קופסאות ולשמור בפריזר.

אם אני מזדמנת לרחובות אני כבר אלך

למזעקי או איך שקוראים לו (כבר לא זוכרת לא הייתי שנים) ליד מכון ויצמן אין עליו....... מה זה כל התימנים התרכזו ברחובות אין מישלוחים למרכז?

slightly

New member
../images/Emo95.gif מזעקי כבר מזמן לא ליד המכון

גם הוא בשעריים

למעלה