בוקר טוב

בוקר טוב ../images/Emo39.gif

כבר חשבתי שלמדתי לקבל את עצמי שלמדתי את הדרך פנימה שהחפירות עוזרות לי להשיל מעלי את המטען העודף שלי את חומות הפחד שעוטפות אותי אבל מסתבר שלא.. מגיעים מצבים, שאני לא מצליחה לקבל אותי כמו שאני לא מאמינה בעצמי פוחדת מכשלון פוחדת מאכזבה. חשבתי שאני יותר חזקה ואני מגלה שכשמגיע רגע האמת אני מתנהגת כמו פחדנית מצויה. למה זה קורה לי? מישהי שעברה בסביבה קוראת את המקום הזה ומחפשת תשובות..

עננים.

New member
מחפשת, ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

כחלק מהליך החיפוש של עצמנו אנו חווים עליות וירידות. כחלק מהליך החליפוש של עצמנו אנו צריכים ללמוד לקלב את הירידות בדיוק כמו שאנו מקבלים את העליות. שלא תיפול רוחך, קבלי באהבה את הירידות כי בהן נימצא סוד הצמיחה, הן יספרו לך וילמדו אותך מה עוד ניתן ללמוד, לשפר ולתקן (חוקי הקארמה). אומר לך רק זאת: כולנו פוחדים, כך האם ניתן לפחדינו לשלוט בחיינו, ראי, את מחפשת תשובות. מחייך אוהב עננים

conatus

New member
אני רוצה להציע למחפשת משהו...

נניח שהייתי אומר לך שיש לי ארון מלא באינסוף חולצות ואני רוצה שתבחרי מתוכו חולצה. ( תקראי תחשבי לרגע ותכתבי כתגובה מה שעולה לך בראש )...

הייתי אומרת לך

שאני עומדת מול הארון ומתחילה להעביר חולצה חולצה בודקת כל חולצה במבט בנגיעה אם הבד נעים לי אם הצבע זה הצבע שאני אוהבת שמחמיא לי אם הגזרה מוצאת חן בעיני.. אני מניחה שבסוף הייתי מתלבטת בין אחת או שתיים ומתוכן הייתי בוחרת את האחת.. ממשיכים? :)

conatus

New member
ממשיכים :

הארון הוא החיים החולצות אלה הן הרגשות שלנו בדיוק כמו שידעת לבחור מאינסוף חולצות וכלל לא נרתעת מהמשימה עלייך לבחור מאינסוף הרגשות את אלה אשר יתאימו לך ביותר כי אנחנו בעלי בחירה...

אננדה

New member
ועם זאת אוסיף..

כי קיימים רק שני רגשות בסיסיים שהכל נובע מהם: פחד
....ואהבה
הפחד הינו לא-כלום
בעוד שהאהבה היא הכל
והבחירה בידינו
אור ואהבה, אני.

עננים.

New member
בסיס כל עשייה נובע מאהבה ../images/Emo39.gif

מה אנו לא עושים בשביל אהבה? חומר למחשבה, לדיון. מחייך אוהב עננים

conatus

New member
ביקורת התבונה הטהורה אומרת...

שהגדרתך לוקה במשהו ואני מסביר : גם באהבה יש פחד זה הפחד לאבד או הפחד להינטש. ולכן לא ניתן לומר שישנם שני יסודות כשבאחד מהם ישנו מרכיב של האחר. אני יכול להציע לך חלוקה שונה ומדוייקת יותר : ישנם רגשות עליונים ורגשות נחותים. שמחה למשל שייכת לרגשות העליונים ועצבות למשל שייכת לרגשות הנחותים...

אני לא רואה את זה ככה

אני לא חושבת שעצב הוא רגש נחות. אני למדתי לקבל גם את העצב בחיי בדיוק באותה עוצמה של השמחה ושלשניהם יש אותו מקום. הפחד שדיברתי עליו הוא הפחד שמונע ממני ללכת הלאה. פחד שמונע מבעדי להתקדם. על הפחד הזה דיברתי. גם אם יש פעמים שאני יודעת שיהיו התרסקויות בסוף הדרך אני הולכת בדרך בכל זאת, כי אני מרגישה שאני רוצה לחוות. אבל יש פעמים שהפחד הוא שמונע ממני ללכת.. מקווה שיותר ברורה עכשיו. :)

אננדה

New member
היי conatus../images/Emo13.gif

הפחד הוא לא-כלום והאהבה היא הכל הכל ולא כלום לא יכולים ללכת יחדיו. או שיש אהבה, או שיש פחד. רשמת כי גם באהבה יש פחד ואוכל רק לענות כי לא באהבה הזאת עסקינן
כי אם באהבה האוניברסלית, האהבה האינסופית. אהבה אמיתית לא יכולה להכיל בתוכה פחד וכי אם פחד נראה ב"אהבה" אזי זו חלק מן האשליה שבאהבה הרומנטית, המשלה. אהבה פסיכולוגית < ---------------------- >אהבה רוחנית זמנית < ---------------------- > נצחית משלה < ---------------------- > טרנסצנדנטלית נרגשת < ---------------------- > שלווה צמודה < ---------------------- > משחררת מבוססת על הורמונים < ---------------------- > בסיסה בנשמה אחדות מדומה < ---------------------- > אחדות ממשית נסיגה ילדותית < ---------------------- > התפתחות מוגברת רגש = גשר בין חומר לרוח. כל פירוש שאנו נותנים לכל רגש שאנו חווים, מבוסס על זכרונות שלנו מן העבר, חוויות הנעוצות בזיכרון הזמן שלנו, אין בהם מן האמת כי אם מבחינת אחד חוויה מסויימת מתפרשת כרגש מסוים ואילו לאחר אותה חוויה מתפרשת כרגש אחר אזי אין כאן מן ה´אמת´ המוחלטת. שני אנשים יכולים למצוא עצמם באותה סיטואציה, עם אותן עובדות אך שניהם ´יחוו´ את אותה סיטואציה - אחרת. כך שאין כאן מן המוסכמה המוחלטת לגבי רגשות. מה שנקרא רגש ´עליון´ לאחד, יכול להתפרש כרגש ´תחתון´ לאחר. הדבר היחיד הממשי שקיים הוא האהבה האמיתית, נטולת הפחד. הפחד מקורו מן הדואליות, מן הנפרדות, המיוחדות, ואילו האהבה מקורה באחדות המוחלטת, בהוויה הנצחית, הממשית.
, אני.

למעלה