בוקר טוב

כרמית.

New member
בוקר טוב ../images/Emo39.gif

שאלתי בפורום התמיכה בטרשת נפוצה. אני שואלת גם כאן. אני כותבת בשם קרוב משפחה, חולה טרשת נפוצה, שהגיע לסף שבירה... יש לו פגיעה עצבית בפנים tic doloroux, שמונעת ממנו לאכול, הכאבים בלתי נסבלים. הוא היה מטופל בתרופה בשם טגרטול שכבר לא עוזרת. איזה רופא זרק לו את השם "ניורונטין" ואמר לו שזה מחוץ לסל ולכן יקר בשבילו. למישהו יש אולי ניסיון עם התרופה הזאת, יודע מה איכותה, כמה היא עולה? רופא אחר הציע זריקה שמשתקת את הפנים למשך חצי-שנה עד שנה. נשמע לי טיפול קיצוני ומוצא אחרון רק אם אין ברירה... השאלה האם כדאי לטפל בתרופות אחרות (אפילו יקרות ומחוץ לסל) לפני שמרימים ידיים ועושים דבר כזה? אשמח לעזרה ועצות.

xלה קxרי

New member
גם לי רשמו נוירונטין במקום טגרטול

שלא עזר. זה אמנם היה לפני כמה שנים, אבל גם אז התרופה היתה מחוץ לסל לחולי טרשת (היא מיועדת במקור, כמו טגרטול, למניעת התקפים אפילפטיים). נאמר לי שזו גרסה יותר חדישה ועדכנית מטגרטול, עם יעילות גבוהה יותר ופחות תופעות לוואי. כמובן שבאותה מידה שטגרטול לא עוזר, גם הנוירונטין יכול לא לעזור. כמדומני שהמחיר היה אז כ-400 ש"ח לחודש (קשה, אבל לא בלתי אפשרי) ואני החלטתי שאקנה אותה. הדברים התגלגלו כך שהתברר שכל האבחון היה מוטעה, הכאבים לא ממקור נוירולוגי אלא ממקור אורטופדי וכמובן שאין טעם לקחת לא טגרטול ולא נוירונטין.... ממה שאת מתארת לגבי הזריקה, נשמע שהרופא התכוון להזרקה של בוטוליניום, שעוזרת מאוד לחלק מהחולים במחלות נוירולוגיות שונות. יתרונותיה הם בהשפעה לטווח ארוך (נראה לי יותר בכיוון 3-4 חודשים, אם זה עוזר, כמובן). אני לא חושבת שזה גורם לשיתוק, אלא אולי לחולשת שרירים באיזור, ובכל מקרה אין צורך להיבהל מהרעיון, כי הוא בהחלט מוכר ויש לא מעט שטופלו בשיטה הזו. שווה לבדוק, ובמידת הצורך להתייעץ עם רופא נוסף כדי להקל, בכל דרך שהיא, על הסבל של קרוב המשפחה שלך. אין כמו כאבים נוירולוגיים להטריף את הדעת, ועל אחת כמה וכמה באיזור הפנים, שהוא כל כך רגיש ממילא. אני מאחלת לכם שתצליחו לסייע לקרוב המשפחה שלכם ולו אני מאחלת רק הקלה מוחלטת מהסבל, והרבה בריאות.

כרמית.

New member
תודה רבה על המידע ../images/Emo39.gif

אני מאוד מעריכה את זה שחלקת מנסיונך ומן הידע שלך. רעיון הזריקה נשמע הרבה פחות קיצוני עכשיו... בינתיים הבחור התחיל לקחת את הנוירונטין, שעלותה באמת בסביבות 480 ש"ח, אבל עם ביטוח משלים ירדה לסביבות 200 ש"ח. נראה איך יתפתחו העניינים עם התרופה הזאת. שוב
מקרב לב.

xלה קxרי

New member
שיהיה בהצלחה עם הנוירונטין

ויביא הקלה! לא לשכוח שהטיפול לא עוזר מיידית, אלא ההשפעה מתחילה להיות ניכרת לרוב אחרי 10 ימים-שבועיים לפחות (זה כמובן אינדיבידואלי וכל גוף מגיב אחרת). שמחה בשבילכם שהמחיר פחות או יותר סביר ושוב - רק איחולים לשיפור מלא של הכאבים.

תגובה

ניתן לטפל בתופעה ואין מקום להרים ידיים. יש לפנות למרפאה הנוירולוגית בבי"ח באיזור המגורים שם ודאי ידעו להשתלט על הכאב.

למעלה