בוקר טוב !

מאחלת לכם שלא תתעוררו לבוקר

שאני התעוררתי אליו, הבעל (לאחר צעקות ובקשות), פתח את המשאבה של המכונה, כל הריצפה מים, הוא ספג את המים עם סדינים, והתכוון להפעיל אותה, כאשר יש מים על הריצפה ובלי הבלם. אל תשאלו מה הלך פה..... כל העיר שמעה את הצעקות שלי.

AYELET1

New member
שמתי לב שלפעמים

בעליןם לא רואים ולא שמים לב לכל מה שבעלות רואות... ויש לחזור ולהזכיר להם (וזה ללא פגיעה בזכויות של חלק אוכלוסיה זה המשתתף בפורומינו
)

AYELET1

New member
כנראה שחוזרים שוב ושוב על הדברים...

קצת מתעצבנים... שוב חוזרים על הדברים...

זה לא עוזר, דיברתי, הסברתי,

צעקתי, אמר ´את צודקת´, ולמחרת אותו דבר ! גם מה שאני משיגה עם הבנות הוא הורס לי. מאוד קשה לי, ומאוד בלגן, הבנות מבינות אותי, ומצדיקות אותי ואני מסתדרת איתן הכי טוב, וזה המזל שלי.

AYELET1

New member
התגובה "את צודקת" מוכרת לי,

כשהכל חוזר על עצמו (נו, אתה מספר לי שאני צודקת?
) השאלה רק, אם כדאי לערב את הבנות

אף אחד לא מערב אותם

הן רואות לבד, ומבינות לבד, ויש לנו שיחות על זה. הן הרבה פעמים אומרות שאני צודקת, ומבינות את מה שאני אומרת. הענין גם שבעלי הוא בעד אחת מהן, והשניה מקופחת, והיא מרגישה את זה, ואני כל הזמן צריכה להגן עליה, ולתת לה גיבוי חזק מאוד, כדי שלא תשבר, שיהיה מובן אותה ילדה מקופחת, כבר דיברה על התאבדות... המצב לא קל בכלל.

AYELET1

New member
ומצד שני,

הייתי משתדלת להבהיר להן שזה אינו נוגע להן. שהן אינן צריכות לנקוט עמדה. כי הדבר מהווה עול, נטל ואחריות, שלא בטוח שצריכים ליהיות לבנות כלפי הורים בכלל, ולבנות צעירות כל כך בפרט. העדפת ילד אחד על אחר, זה דבר רע. זה ברור. השאלה מה אפשר לעשות... ובתוספת איומי ההתאבדות- נראה שכדאי לך לדבר עם איש מקצוע. מורה יועצת בבי"הס יש? ישנו גם פורום של פסיכולוג ילדים ב"תפוז". לינק מצורף.

כפי שאמרתי הן מעורבות

בעל כורחן כדיירות בבית הזה. אבל אני יושבת ומסבירה להן, כדי שהמידע שיש להן בפנים, לא יפרוץ לכיוונים לא רצויים.

אוקיי, הסבר

קודם כל אני מסבירה לבנות, שאמא צועקת, ושלאמא מותר לצעוק, ולהתרגז, ולא רק לילדים. שנית, למשל בענין המכונה, אני מסבירה (בשקט, אחרי הצעקות), שלא מספיגים מים עם סדינים מהכביסה, ביחוד שיש סמרטוטים מכובסים בדיוק במכונה למעלה, והסדינים מקבלים כתמים מהמים המוכתמים שיוצאים ממנה. עוד משהו, אני מסבירה שלא מפעילים מכונה ללא בלם, כיוון שבסחיטה המכונה עפה קדימה ומאחורה ללא הבלם. עוד משהו, לא מפעילים מכונה ולא מכניסים לחשמל שכל הרצפה מוצפת, כי אפשר להתחשמל. וחוץ מזה מלמדת אותם תמיד, שכאשר גומרים תהליך, מפנים, מנקים, לוקחים למקום ורק אז ממשיכים הלאה. יש הבנה?

AYELET1

New member
אהה. אז ההסבר שמותר להורים לצעוק

ולהתרגז, וכלום לא קורה, חיוני. שאר ההסברים הם טכניים, וכמובן חשובים, אך זה לא עונה לבעיות שהןצגו קודם - בדבר מעורבות ילדים במריבות הוריהם, ואיום בהתאבדות.

תגידי לי איילת...

אפשר להגיד לילדים "צאו החוצה, עכשיו אבא ואמא רבים"? הם בבית, הם שומעים, הם רואים הכל. והסברים טכניים גם חיוניים. בקשר לאיום של אחת הבנות, אני מדברת איתה על זה, מזמן התייאשתי ממערכת בריאות הנפש.

AYELET1

New member
האם אני אמרתי להגיד להם ללצאת????

לכן צייינתי שההסבר שלהורים מותר לצעוק , ושום אסון לא קרה, חיוני.

bimbo.

New member
היי ורד, אני מקווה שהכל הסתדר ../images/Emo20.gif

כבר אצלכם. קשה לומר שמשעמם לך קחי
וכבר יהיה לך יותר טוב.

למעלה