בוקר טוב

בוקר טוב../images/Emo24.gif

כוננות חמין?????.. לשמחתי גם אצלי. אבל בלי חמין. מרק חם הוא כבר הודיע לי שזה לא אוכל.( אני אתבע את ערוץ 8 בסוף) חוץ מזה... ליבי עם כוחות הבטחון שמתבוססים בבוץ חוטפים קללות מחרידות( המסך לא יסבול מה שמעתי בטלויזיה) שם במאחז המפונה. כשכוחות הביטחון נאלצים להשתמש ברימוני גז אני מבינה שמישהוא סיכן שם את חייהם.

סמדר בנ

New member
אצלנו אין השבת

כוננות
הילדה סוגרת שבת. נדמה לי שאצלם אין גשם אבל
. אגב קור, ביום ראשון התקשרה לאמר לי ששכחה את הכפפות בבית. מכיון שהייתי בעבודה פשוט שלחתי לה מיד מאתר "חבילה" את החבילה שכוללת כפפפות, חםצוואר וכובע פליז. החבילה הגיעה אתמול והילדה דיווחה שזה "סבבה"...

אגב, מעוז, הכנתי השבוע את הקציצות

של הפרסיה הזקנה, את יודעת איזה תגובות היו כאן בבית? חבל"ז. אהבו. מאוד אהבו. תומר אפילו ביקש שאשלח לו קציצות בדואר ישירות לשיבטה. היה טעים משו משו. למדתי משהו חדש, וזה כיף. תתתוווודדדדהההה !!!

יופי אני שמחה מאוד

אני מנסה כבר חודש להוציא ממנה משהוא עם בורגול ויוגורט שהיא עושה אבל היא תחמנית כזו... אני רק מסתובבת היא כבר דוחפת משהוא שלא הספקתי לראות. בקציצות לפחות הצלחתי "להפחיד" אותה שלא תעשה לבד כי השמן מסוכן. בקיצור -כשהעסק יהיה ודאי אני מיד מדליפה לפה. הענין הוא שכל הילדים שלה מתיצבים עם קופסאות כשהיא עושה את זה אז כניראה זה שוס רציני.

אממאא

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif../images/Emo186.gif

ממני נחסכו הבישולים השבוע, נוספים למשפוחה בירושלים...אמא מכינה אוכל שאני אוהבת וזה מה שחשוב.. מעוז - אני רוצה ערוץ 8 מציק לך שוב, אבל גם אצל הילדים שלי מרק זה לא אוכל, זה סתם משהו חם שאפשר לשתות, ולידו צריך לשים איזה
או עוף. יום טוב שיהיה אפילו שבחוץ קר וגשום ואפור |4ו|

Rainbow100

New member
בוקר טוב ../images/Emo140.gif

מעוז - כשיהיה לך זמן תרשמי בבקשה את המתכון של הדגים. אצלינו אוכלים גם דגים, והילדים מעדיפים את נסיכת הנילוס כך שזה מהזה מתאים לי. - ולפי הקציצות ,- הזקנה שלך יודעת לבשל!
yyyyyyyyyy אממאא - ריבת החבושים שתיארת הביאה לי ניחוחות נפלאים על הבוקר. חמותי מכינה אותה אבל רק !!! לראש השנה ( נידמה לי שמוסיפה טיפת לימון). ואחרי שקראתי אותך ניראה לי שאנסה לעשות בעצמי. קר בחוץ !!! נו כבר שתבוא שבת !! בוקר טוב לכולם

נסיכת הנילוס-ע"פ הזקנה הפרסית

קונים הרבה! נסיכה ומשכיבים אותה במים עם לימון ומלח. כשמתפנים אליה- לנגב לה עם נייר. לגזור במיספריים את השוליים הדקים שלה- הזקנה אומרת שזה מר. לחתוך פרוסות של 5X7ס"מ.לא קריטי הגודל אני עושה יותר גדול. חומרים: קמח תבלינים:מלח- פלפל שחור-כמון- כורכום שמן עמוק לטיגון התבלינים: לערבב ביחד ולמרוח את הפרוסה ביד נדיבה ורק אז לתבול בקמח. בשמן עמוק! לטגן את הפרוסה להפוך כשמזהיב. לשים על נייר טואלט-להספגה. מניסיוני- הדג יוצא ללא טיפת שמן. להקפיד שזה שמן עמוק- הזקנה אומרת אם שמים קצת שמן בטיגון הכל יספג לדג. לא לשים ביצה בשום אופן!!!! הבן אכל 10 חתיכות בעמידה לפני שהוריד את הרובה.

Rainbow100

New member
מעוז ,- שרק תהיי לי בריאה !!! היא

יודעת לבשל, ואת מיטיבה לספר.
תודה.

אממאא

New member
זה נשמע טוב הדגים האלו... אני אבקש

מאמא שבמקום חריימה תנסה את זה, נראה מה יצא... תודה מעוז.

לאוהבי האמנונים (מושטים)

קל וטעים ביותר. דגים בטחינה *לטגן דגים מושטים.להניח בתבנית. * לטגן הרבה מאוד בצל (חתוך לחצאי טבעות). * להכין טחינה דלילה מאוד (לא קנוי, להכין לבד) (טחינה: טחינה גולמית, לימון, מים ,שום ומלח בבלנדר). * לשים את הבצל על הדגים ועליהם לשפוך את הטחינה . * 10 דקות בתנור (עד שהטחינה הופכת קצת לצמיגה) * להניח כל דג בצלחת ,עליו לשים טחינה ובצל מהתבנית. * בנפרד לטגן אגוזים, וצנוברים ולקשט מלמעלה. בתיאבון. נשמע הרבה עבודה ,אבל ממש לא. (ולי תאמינו כי אני לא כל כך בקטע של מטבח-רק מאכלים מסורתיים)

אממאא

New member
היי קשת - אפשר להוסיף טיפת לימון...

אבל כל עדה עושה את זה קצת אחרת... וגם באותה עדה זה עובר מאם לבת ומקבלת כל מיני תוספות על הדרך. צריך לנסות, לעשות, לתבלן לפי הטעם האישי ולא חשוב מה עושים - חבושים תמיד מצליח....

המלצה= קינואה

זה סוג של דגן עתיר חלבון ולא גורם לשום כאבי בטן. יש על השקית הוראות הכנה טובות.(מכיל כמות ענקית של ברזל אשלגן וסידן)

אימשל2

New member
מצליח למי שאוהב חבושים וריבה

לא אוהבת חבושים ועוד פחות ריבה. זה בא יחד עם גועל מגויאבה...

אממאא

New member
גויאבה... זה פרי משונה כזה....

בלי טעם ועם הרבה ריח.... מי שלא אוהב ריבה, יכול לעשות חבוש בתנור (בנייר כסף)...

אימשל2

New member
ומי שלא אוהב חבושים עושה...

שומר בתנור בקוקי, עם שמן זית, יין לבן יבש, סוכר דמררה, מלח ופלפל. אך, טעם גן עדן.

מיקקוש

New member
בוקר טוב ../images/Emo186.gif

אצל הסבתא כוננת קובה ואצלי כוננות חמין. מחכה כבר למחר. הילד לא מרגיש עדיין טוב. לא מוותרים לו על מבחן בראור הבוקר בשעה 06.00 - בטח כבר נגמר. כאמור, הפסיק להיות א.שמירות וכבר הלילה שמר משעה 04.30 עד 06.00, אומר שקור אימים אצלם אבל לא כ"כ גשום. יאללה, שיגיע כבר מחר. ום נעים

למעלה