בוקר טוב
|

אצלי כמות הזבל קטנה מאד

אני משתדלת להמעיט מאד בקניית אריזות שאינן מתכלות. את הירקות ומוצרי המזון אני מזמינה הביתה והם מגיעים בארגז קרטון ( שאני מחזירה לחנות או הופכת למנבטה מתכלה) ובשקיות נייר שהולכות לקומפוסטר. לקומפוסטר הולכים גם גלילי נייר טואלט , וקרטוני ביצים. בגדים וצעצועים שאנחנו לא צריכים הולכים לאנשים שזקוקים להם. יש לי תמיד בתיק שקית ניילון ריקה שאני שולפת כשאני קונה משהו ונמנעת מלקבל בחנות שקית חדשה. משתדלים כל יום ללמוד להיות נחמדים יותר אל הסביבה וכדור הארץ.

בטח שאפשר לקנות קומפוסט

אבל כשאני נוכחת כמה קטנה כמות הזבל שיוצא מהבית שלי למשאית של המועצה זה עושה לי נפלא על הלב לדעת שחסכתי זיהום והפכתי זבל לזהב. כשאני רואה איך כמות השילשולים בגינה שלי גדלה ואיך בכל פעם שאני מכניסה כף לחפור באדמה אני מוצאת כמה תולעים זה גורםמרחיב לי את הלב. כשאני סופרת את מגוון בעלי החיים שיש בערמת הקומפוסט שלי ורואה איך המגוון הולך וגדל , אני יודעת שאני בדרך הנכונה. כשאני שמה קומפוסט ביתי בערוגה שלי אני אוהבת לחפש הפתעות שצומחות משם ( בעיקר פאפיות, עגבניות, פלפלים ודלועים) בקיצור מה שאני רוצה לומר הוא שבהכנת הקומפוסט הביתי התוצאה היא רק חלק קטן מהעניין. הדרך היא הרבה יותר משמעותית בעיני !!!!

צפנתי

New member
לדעתי אם לא יהיה חירור מסביבי

מלמטה...יהיו תנאים אנ-אירוביים, חוסר חמצן, סירחון חבל"ז, והמון גועל נפש נוזלי. לדעתי חייבים לפרק את התחתית ולשים אותו על משהו אורירי (אדמה, גזם..משהו)

למעלה